|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R75] Drewniana listewka na przyciski
wellman - Sob Paź 17, 2015 21:42 Temat postu: [R75] Drewniana listewka na przyciski Od dłuższego czasu bezskutecznie szukam drewnianej listewki konsoli środkowej, tej na przyciski od podgrzewania foteli, tempomatu, rolety... takiej, która miałaby 5 otworów (jak ta w załączniku).
Niestety takie egzemplarze są niezwykle rzadko spotykane. Zastanawiam się więc, czy jest jakaś opcja, żeby taki otwór w listewce mającej obecnie 4 przyciski zrobić.
Może ktoś już temat przerabiał i wie gdzie takie coś (bo wątpię, żeby była na to jakaś "domowa" metoda) robią?
longer86 - Sob Paź 17, 2015 22:07
jeżeli przy 4 otworach przyciski są rozmieszczone tak że jest miejsce na 5 przycisk to zostaje nawiercić otworki w miejscu gdzie powinien być 5 przycisk później jakimś dremelkiem wyszlifować do odpowiedniego kształtu. Od tyłu nie jest przypadkiem zaznaczone? i wykonczyć drobnym papierkiem ściernym trochę precyzyjnej roboty, ale długie jesienne wieczory sprzyjają
AdaskoC - Nie Paź 18, 2015 11:11
Dokładnie tak jak radzi kolega longer86, można spokojnie wyciąć, już z ponad 10 sztuk wycinałem do swoich i klientów aut.
Pierw robisz nożykiem do tapet obrys otworu(najłatwiej go zrobić przykładając drugą ramkę i z niej otwór odrysować. Musisz odrysowywać po stronie drewna. Później wokoło(wewnątrz obrysu) wiercisz otworki małym wiertłem jeden obok drugiego żeby wyciąć srodek otworu. Kolejnie wystarczy wyrównać nożykiem resztki i wygładzić papierem ściernym.
Po takiej robocie jak się dobrze nie przypatrzysz to nie zobaczysz że to nie oryginał
Dremel byłby chyba najlepszym rozwiązaniem do tego, ja niestety nie posiadam.
daniolas - Nie Lis 15, 2015 11:39
Moj brat ma chyba taka o ile sie nie myle na sprzedaz.
wellman - Nie Lis 15, 2015 11:49
daniolas, dzięki za info. Ostatnio się chyba zrobił jakiś wysyp tych elementów, bo tak jak wcześniej przez rok nie było ani jednego, tak teraz pojawiły się na raz trzy u różnych sprzedawców.
Więc ominęła mnie przyjemność samodzielnego wycinania, mam już drewienko z 5 otworami, mam przycisk do trakcji, którego mi brakowało... teraz zostaje czekać, aż pojawi się wysyp pomp ABS-TC do CDT, to może na urodziny sobie jeszcze założę trakcję.
Tymczasem, gdyby ktoś potrzebował, mam do zbycia drewienko z czterema otworami + przyciski 2 x grzanie stołków, rolety i tempomatu.
daniolas - Nie Lis 15, 2015 12:25
rozumiem ze zakladasz u siebie kontrole trakcji ?
adam_26 - Pią Lis 20, 2015 17:26
wellman napisał/a: | Tymczasem, gdyby ktoś potrzebował, mam do zbycia drewienko z czterema otworami + przyciski 2 x grzanie stołków, rolety i tempomatu. | Ja będę potrzebował przycisk rolety wysłałem ci wiadomość PW odczytaj
|
|