|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620SDI] cieknie pompa wtryskowa
djmiro - Pon Sty 04, 2016 20:32 Temat postu: [620SDI] cieknie pompa wtryskowa Witam cieknie mi pompa od spodu. Po nocy jest pare kropli pod autem. Znacie jakiegos pompiarza z krk lub kolege z forum. Chcialbym zrobic to w miare tanio. Pozdrawiam.
krzyro - Sob Sty 09, 2016 11:57
W moim,roverku 620sdi też ciekła pompa i była mokra na spodzie,a przeciekała spod pierwszej i drugiej uszczelki;czyli nastawnika,i kolejno w dół nastepna.Wymieniłem te 2 i puki co nie cieknie,zajeło mi to 30 min roboty.
Mattheo - Pon Sty 11, 2016 03:59
krzyro napisał/a: | W moim,roverku 620sdi też ciekła pompa i była mokra na spodzie,a przeciekała spod pierwszej i drugiej uszczelki;czyli nastawnika,i kolejno w dół nastepna.Wymieniłem te 2 i puki co nie cieknie,zajeło mi to 30 min roboty. |
Jak wymieniłeś te uszczelnienia bez ustawienia kąta wtrysku? Jestem ciekaw bo sam mam cieknącą pompę ale chwilowo udało się to zażegnać dokręceniem śrub drugiej części pompy patrząc od góry i wymianą uszczelki w pierwszej pod dekielkiem bo sytuacja była wielkości dużej plamy pod autem myślę że lepiej oddam to w ręce mechanika.
|
|