Zobacz temat - [K-SERIA][hermetic]-czy się nadaje do głowiczki

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [K-SERIA][hermetic]-czy się nadaje do głowiczki

viansa2003 - Czw Sty 14, 2016 17:10
Temat postu: [K-SERIA][hermetic]-czy się nadaje do głowiczki
witam,wiele czytałem o klejeniu górnej części głowicy,wywnioskowałem że najlepszym klejem jest loctite 510,szklana woda i na nie których forach jest napisane ze hermetic pod żadnym pozorem,czy mogli byście mi wyjaśnic dlaczego? przeciez jest on do 150 stopni,całe życie kleiłem kartery w motocyklach czy skrzynie biegów w autkach i nigdy cie ciekło,więc dlaczego nie polecacie?
sTERYD - Czw Sty 14, 2016 20:57

Bo twardnieje w wysokich temperaturach gdziekolwiek się znajdzie. Uszczelni połączenie skutecznie, ale jak trochę się dostanie do kanałów olejowyvh, to uszczelni Ci tez popychacze.
viansa2003 - Wto Sty 19, 2016 18:10

sTERYD napisał/a:
Bo twardnieje w wysokich temperaturach gdziekolwiek się znajdzie. Uszczelni połączenie skutecznie, ale jak trochę się dostanie do kanałów olejowyvh, to uszczelni Ci tez popychacze.

a czy ktoś może próbował na paste dirko?chodzi o cieniutkie posmarowanie

sTERYD - Wto Sty 19, 2016 19:49

po gwizdek, jak klej anaerobowy można już kupić w każdej ciastoramie za 5 złych.
viansa2003 - Wto Sty 19, 2016 21:55

sTERYD napisał/a:
po gwizdek, jak klej anaerobowy można już kupić w każdej ciastoramie za 5 złych.

POWAŻNIE??a jakie to nazwy tych kleji? wszyscy na tym forum piszą o loctite 510 który kosztuje bardzo dużo,mam jeszcze jedno pytanie czy wiesz może jaki jest numer katalogowy lub gdzie kupie prowadnice zaworową do rovera 1.8 seria K.JEDNĄ MAM pękniętą i musze wymienić.

Kunce - Czw Sty 21, 2016 19:06

Jeśli loctite 510 jest za drogi to można kupić zamiennik loxeal 59-20 lub coś podobnego pod nazwą klej anaerobowy choć czasami mówią płynna uszczelka.
Co do prowadnic zaworowych, to numery katalogowe i wymiary masz pod linkami:
http://e-katalog.intercar...ica-zaworu.html
http://autowanda.pl/?page...&offset=0&sort=
Pewnie zrobiłem reklamę sklepom, najwyżej admin usunie.

BigBoyPL - Czw Sty 21, 2016 19:20

Na serwisie aukcyjnym na "A" masz 10ml loctite 510 za 15zł bez przesyłki. Po umiejętnym rozprowadzeniu zostanie jeszcze 1/3 butelki.
viansa2003 - Wto Sty 26, 2016 22:26

BigBoyPL napisał/a:
Na serwisie aukcyjnym na "A" masz 10ml loctite 510 za 15zł bez przesyłki. Po umiejętnym rozprowadzeniu zostanie jeszcze 1/3 butelki.

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI,KLEJ POŻYCZYŁ MI MECHANIK,JUZ MAM ZŁOŻONE I JEZDZE.POZDRAWIAM