Zobacz temat - [R75] Nie działające sprzęgło

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nie działające sprzęgło

Mr.Oven - Czw Sty 21, 2016 15:33
Temat postu: [R75] Nie działające sprzęgło
Witam
Wczoraj podczas powrotu do domu w trakcie redukowania biegu z 3 na 2 wpadło mi sprzęgło do podłogi. Gdy stanąłem autem i wysunąłem pedał sprzęgła do normalnej pozycji i po ponownym wciśnięciu nie działa.. Moge go wciskać jak pompke ... Dziś auto zostało z holowane do mechanika.

Czy ktoś z Was miał już może taki problem i wie co mogło się zepsuć?

prebenny - Czw Sty 21, 2016 15:42

:mad: :mad: :mad:

Zaraz sobie do podpisu dodam żeby ludzie z szukajki korzystali (albo googla). Pompka sprzęgła/wysprzęglik. Sprawdź ile płynu masz w pompce.

sknerko - Czw Sty 21, 2016 15:44

prebenny napisał/a:
Zaraz sobie do podpisu dodam żeby ludzie z szukajki korzystali (albo googla).
Chwila na forum a jak się zbulwersował. Co ja mam powiedzieć? Jak się zżymam to mi potem piszą że mało elokwentny jestem albo że niekulturalny..... :mrgreen:
Mr.Oven - Czw Sty 21, 2016 15:48

Panowie spokojnie :)
Szukałem i czytam cały czas, tylko zdziwił mnie też fakt,że mechanik mi od razu sprzęgło chciał wymienić za 1000zł + robota. Ja swojego rovera mam 1,5 miesiąca więc jeszcze nie do końca jestem obeznany w nim.

Dzięki za zrozumienie ;)

prebenny - Czw Sty 21, 2016 15:50

Oj tam sknerko od razu zbulwersował :P Po prostu emotki zabrakło po środku ;)

Nie zmienia to faktu, że problem wałkowany miliard razy, w 10 miliardach różnych tematów. Wystarczy użyć googla albo szukajki forumowej (wiem coś o tym, bo całkiem niedawno trochę ponad rok temu sam stałem pod norauto nie mogąc wrzucić biegu i w telefonie bez najmniejszego problemu znalazłem ocb).