Zobacz temat - [r45] Problem z przednimi el. szybami

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r45] Problem z przednimi el. szybami

lisieckiw - Czw Sty 28, 2016 19:40
Temat postu: [r45] Problem z przednimi el. szybami
Witam, mam mały problem z el.szybami ponieważ się nie otwierają. Jak było ciepło to czasem sie zawieszały, ale teraz w zimie to w ogóle nie działaja. Czy ktoś może już miał taki problem, może to jakaś pierdoła ?
gregor13 - Czw Sty 28, 2016 20:16

Akurat mi się ujawnił problem z szybą kierowcy. Działała, potem znienacka przestała działać, poruszałem rurą z kablami dochodzącymi do drzwi i wtedy raz działała, raz nie, potem przez dwa dni działała normalnie i w końcu przestała działać wogóle (trochę to skomplikowane :mrgreen: ) Dodatkowo w tym samym czasie przestało grzać lusterko (być może zbieg okoliczności i mata się skończyła), chociaż sterowanie lusterkiem działa. W sobotę mam zamiar zdjąć boczek drzwi i przyjrzeć się problemowi z bliska (bezpiecznik OK).
wolakm - Pią Sty 29, 2016 09:35

Ja bym szukał problemu w kostce idącej do drzwi, lubią wylatywać kable z konektorów we wtyczce. U mnie wyleciały od szyby i głośników, polutowałem i wszystko jest ok. Proponuje odpiąć wtyczkę, delikatnie zdjąć gumową osłonę i przyjrzeć się czy czasami jakiś kabel nie wylatuje/wyleciał.
gregor13 - Sob Sty 30, 2016 20:52

wolakm napisał/a:
Ja bym szukał problemu w kostce idącej do drzwi, lubią wylatywać kable z konektorów we wtyczce. U mnie wyleciały od szyby i głośników, polutowałem i wszystko jest ok. Proponuje odpiąć wtyczkę, delikatnie zdjąć gumową osłonę i przyjrzeć się czy czasami jakiś kabel nie wylatuje/wyleciał.

I to się właśnie okazało u mnie. Jak rozpiąć wtyczkę idącą do drzwi?

wolakm - Nie Sty 31, 2016 10:02

Z tego co pamiętam trzeba zdjąć osłonę gumową z wtyczki i małym płaskim śrubokrętem naciskać od góry na zatrzask jednocześnie wypychać śrubokrętem wtyczkę. Nie polecam ciągnąc wtyczki za kable bo niepotrzebnie wyrwiesz więcej
gregor13 - Nie Sty 31, 2016 13:44

Próbowałem ciągnąć, ale od środka, w drzwiach :mrgreen: Tamta wydawała się masywniejsza.