|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZTT] problem chyba po spadku napięcia
alpacino - Wto Lut 16, 2016 22:36 Temat postu: [MG ZTT] problem chyba po spadku napięcia Witam, mam taki problem ...mianowicie w drodze zerwał mi się pasek klinowy ,jednakze prawie cudem udło mi się dojechać do domu na akumulatorze ( i bez wspomagania )
Jednakże , sprawa dotyczy tego ,że od tamtego czasu ,nie mam świateł cofania i kompletny brak sterowania radiem z przycisków na kierownicy
Nie można sciszyć ,ani zmienić fali !, czy włączyć zmieniarkę
Nie wiem jak na samym radiu , bo mam je schowane głęboko w konsoli centralnej ,pod tabletem i musiałbym całość rozebrać
Dzięki z a podpowiedzi
[ Dodano: Wto Lut 16, 2016 22:36 ]
BARDZO serdecznie dziękuję za sugestie!!!....DOBRANOC
Ciufa - Sro Lut 17, 2016 09:10
alpacino napisał/a: | BARDZO serdecznie dziękuję za sugestie!!!....DOBRANOC |
dobranoc
natsu9 - Sro Lut 17, 2016 09:29
alpacino napisał/a: | BARDZO serdecznie dziękuję za sugestie!!! |
Nie ma za co, fajnie że pomogliśmy
MaReK - Sro Lut 17, 2016 11:00
Skoro już załatwione, to temat zamykam
Jednakże naprawione już usterki związane z paskiem? Jednakże wiadomo co było przyczyną, że pasek się zerwał? Jednakże wróciło ładowanie? Bo jak nie wróciło, to najpierw napraw jednakże wszystko i zresetuj cały system odłączając klemy od aku.
Jak nie powróci, to sprawdź np. żarówki, potem sprawdź czy działa czujnik parkowania (jak masz). Jak nie działa, to wejdź pod auto i sprawdź czujnik włączenia biegu wstecznego.
Co do radia... Powinno powrócić po zaniku całkowitym prądu i przywróceniu go w pełnej mocy. Ale kto wie, coś tam z tym tabletem w instalacji nawywijał jednakże
Jednakże pozdrawiam,
alpacino - Czw Lut 18, 2016 01:39
MaReK napisał/a: | Skoro już załatwione, to temat zamykam
Jednakże naprawione już usterki związane z paskiem? Jednakże wiadomo co było przyczyną, że pasek się zerwał? Jednakże wróciło ładowanie? Bo jak nie wróciło, to najpierw napraw jednakże wszystko i zresetuj cały system odłączając klemy od aku.
Jak nie powróci, to sprawdź np. żarówki, potem sprawdź czy działa czujnik parkowania (jak masz). Jak nie działa, to wejdź pod auto i sprawdź czujnik włączenia biegu wstecznego.
Co do radia... Powinno powrócić po zaniku całkowitym prądu i przywróceniu go w pełnej mocy. Ale kto wie, coś tam z tym tabletem w instalacji nawywijał jednakże
Jednakże pozdrawiam, |
jednakże suuuper !
Pasek zerwał się tak sam od się !... ....nie może ?
czujników nie mam, czujnik biegu wstecznego ok , a z tabletem ...."nic nie nawywijał"....bo jest połączony najprościej jak można ze starym radiem, transmiterem FM na kasetę...............
longer86 - Czw Lut 18, 2016 08:26
Sam z siebie nie, co najwyżej zerwał sie ze starości jeśli nie zadbales o jego wymianę na czas.
A z radiem to nikt Ci nic nie wtczaruje, wsadziles je gdzies to kto wie... Może zwarcie, może luzna kostka, albo kuny Ci kable pożarły, efekty kombinacji jednakże
alpacino - Pią Lut 19, 2016 02:27
longer86 napisał/a: | Sam z siebie nie, co najwyżej zerwał sie ze starości jeśli nie zadbales o jego wymianę na czas.
A z radiem to nikt Ci nic nie wtczaruje, wsadziles je gdzies to kto wie... Może zwarcie, może luzna kostka, albo kuny Ci kable pożarły, efekty kombinacji jednakże |
Efekt "kombinacji" hehe! ,dobre!!!, tak jak ty byś nie kombinował!!!
Temat ogarnięty .......
longer86 - Pią Lut 19, 2016 09:42
Tak kombinuje, i wiem ze jak czasem coś gdzies upycham to zdarza sie ze coś nie styka. Jak juz ogarnąłeś i jesteś taki uhahany to przynajmniej napisz dla potomnych co było
|
|