|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Rover 600 TurboSnail by Tomii620Si
tomii620si - Sro Kwi 13, 2016 18:19 Temat postu: Rover 600 TurboSnail by Tomii620Si Witam.
Po sprzedaniu swojego 620Si i po rozbiciu swojego poprzedniego Rovera Ti długo zmieniałem samochody.. Było kilka BMW, Hondy Volvo ale w koncu znalazłem kolejnego 620Ti
Z miesiąc temu kupiłem Rovera 620Ti 97'.
Roverek to tzw. przejściówka tak jak poprzedni. Wnętrze oraz silnik polift - buda z czarnymi lusterkami i listwami..
Rok: 97'
Kolor: Nightfire Red
2x Airbag
Skórzane wnętrze
Szyberdach
Klima
Elektryczne wszystkie szyby
Ogólnie takie "zwykłe" wyposażenie Rovera
Auto sporadycznie robiło jako taxi we wrocławiu wiec kupiłem je z wieśniackimi naklejkami na szybie "Tu zapłacisz kartą".. haha.
2x 600Ti
Auto w pierwszy dzień od razu mi zrobiło niespodzianke Pekł wąż chłodnicy zaraz za opaską - typowo przecięty wąż opaską..
No trudno..
Fura przejeździla z 3 tygodnie ciesząc swojego nowego własciciela
Doczekała sie czyszczenia, szybkiej polerki oraz zdjęcia spoilera - uniwersalnego..
No ale żeby bylo miło ostatnio jadąc do pracy nagle straciłem moc.. zjechałem na pobocze - i juz nie odpaliłem.. - tu dzięki Markzo za jakieś pomysly jak jeszcze stałem na poboczu
Po ściągnieciu auta okazało sie, że w aucie padła pompa paliwa..
Telefon do Sówki i kilka gratów do Rovera przyjechało - za co wielkie dzieki
Pompa paliwa z Rovera którego mi zgarnął, prawa tylna lampa bo byla nadpeknieta oraz grill z żeberkami - bo w moim poprzedni wlaściciel wsadzil wieśniacki siatex..
Auto na szczęście nie ma problemu z rdzą, pognieciony tez nie jest - 1 mała wgniotka na ćwiartce ale to sie odbije
Poza tym auto prezentuje się całkiem nie źle.. Niestety jakiś burak przez caaaały bok przeciągnął kluczem i od przedniego blotnika przez drzwi aż do ćwiary mam ryse aż do podkladu ..
W aucie zalany jest świeży motul 6100, sportowa wkladka K&N którą wyczyściłem i naoliwiłem i to co mi nie pasuje - przelotowy badziewny ? tłumik końcowy.. Jak ktoś lubi głośno to spoko.. ja nie Nowiutkie tarcze hamulcowe nawiercane + nowe klocki..
Byłem nim na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej wiec wytrzepali mi fure od A do Z i jedyne co wyszlo to łaczniki tylnych stabiliaztorów - tyle, że nigdzie nie moge ich namierzyć
Turbinka zadziwiająco sucha.
Auto ogólnie przez poprzedniego wlaściciela bylo "kochane" ale niestety wnetrze jest troche poniszczone - brak schowka na drobne, mieszek koło lewarka i "drzewniana" obudowa uszkodzona oraz uszkodzony fotel kierowcy - dlatego tez chce wymienić całe wnetrze na bezowe przy okazji
No ale powoli biore się do roboty za auto..
Tak jak pisalem - graty kupione:
Pompa paliwa
Lampa
Grill
Kierownica z R400 z drewnem
Własnie gadam z facetem odnosnie FMIC
I jeszcze teraz w miesiącu chce przemalowac auto z wiśniowego na czarne
Filtr paliwa - ten akurat lezy jeszcze od czasow poprzedniego 620Ti to wymienie teraz.
Plany na auto?
Blow off bo chcem pssss
mbc delikatnie podnieśc doładowanie .. tak na 0.9b
Intercooler
bixenon na soczewkach 4300K + jakieś spryski + czarne wkładki w lampach
Lakier - czarna czerń
Spreżyny - i tu sie zastanawiam nad glebą.. Bo jedyne które bym sie skusił to Jamexy -35mm
Wnętrze chce zmienić na beżowe - czekam az kolega Slax sie odezwie odnosnie wnetrza
Kierownica - kupiona
Felgi 17" - to też jest temat nad którym sie zastanawiam.. Czy wkładac ori felgi Vitesse 17" czy może przejeździc jakiś czas na OEM 16" i wsadzić jakieś ładne 18
Fotka 620SDi Pyrosa na 18" przekonuje mnie, ze może to fajnie wyglądać - tylko musze podpytac pyrosa jak sie jeździ na 18 w R600
Uszczelki dodatkowe - po przesiadce z BMW w 600 odczuwam ten szum powietrza a w poprzednim 620Ti dołozyłem uszczelki i uzupełniłem braki w starych i bylo nawet git
listwa chrom na zderzak
listwy z accorda V z chromem
Lusterka z Accorda V polifta - bardziej zwarte - blizej budy
Tlumik AWG zamiast katalizatora
Wymiana i spasowanie tlumika końcowego - bo ten popierduje i boje sie, że po wywaleniu kata i wstawieniu tłumika bedzie jeszcze gorzej
Wymiana krzyżaka przy lewarku bo biegi jak w starze + short shifter
Liczniki podświetlane LED - na wskazówki sie nie porywam bo spartole - chyba, że ktoś z forum pomoze ?
Halogeny w zderzaku ale na styl oryginalnego pakietu sportowego
Jakieś audio + myśle nad drewnianą zabudową bagaznika - kiedyś widziałem ten patent na zlocie w Honda Biela i mega wrażenie na mnie to zrobilo
Po cichu myśle nad dokładka - cos jak w Civicu V TypeR look ale w kolor budy aby sie nie rzucala
Bandaż na kolektor wydechowy
Podkładka termiczna pod kolektor ssacy
Czarna podsufitka ze slupkami
Ambiente w podsufitce
Lampki w drzwiach z accorda
Pomaloawnie pokrywy zaworow
Chlapacze
Zamontować spowrotem owiewki szyb przednich
Spryskiwacze mgłowe szyb
Maska oraz klapa bagażnika na siłownikach
Lusterko wewnętrzene fotochromatyczne
Ogólny zamiar na auto - dziadkowóz który nie bedzie sie zbytnio rzucal w oczy..
Ma być sleeper typu - o pożyczył auto od dziadka..
Żadnych ordynarnych tuningów rodem z Civicow czy Golfow, ma być OEM +
Ogólnie chyba jako nieliczny chce z R600 zrobic coś grubszego - dlaczego ? Bo mi sie te auta podobają a jest ich coraz mniej bo nawet fanatycy roverowi kupuja 620Ti tylko po to aby wyjąc silnik, wlozyc do swojego 200 400 itd a bude pociac i sprzedać na graty a zwykle wersje po prostu rdzewiają u dziadkow przed domami
Fotki dodam jeszcze dziś tylko musze zrzucić z telefonu
Taki VT jaki chce efekt końcowy (tylko kierunek tył mniej przyciemniony i bez tej lotki)
Markzo - Sro Kwi 13, 2016 21:36
Wszystko spoko, ale odpuściłbym malowanie ładnie mu w tym kolorze
slax - Sro Kwi 13, 2016 21:44
Te chromy tez odpuść, co do malowania to tak jak Markzo mówi, bordo jest ładny.
Ładna fela, delikatna gleba i w zasadzie nie trzeba temu autu nic wiecej IMHO
tomii620si - Sro Kwi 13, 2016 21:45
Każdy, dosłownie każdy mi to mowi.. ale:
- Mi osobiście ten wiśniowy na R600 nigdy sie jakos nie podobał.. Zdecydowanie wole BRG albo Czarny
- Tak jak pisałem.. Lakierniczo niby spoko ale na dole lewych drzwi sa minimalne wykwity rdzy.. nic waznego ale chce to zrobić aby nie poszlo dalej - tak wiec drzwi do malowania, ćwiara przy drzwiach na dole przy progu też ma nalot wiec tam tez malowac trzeba, cala prawa strona do malowania po tym jak ktoś mily przejechał bok kluczem.. Klapa tylna bedzie wymieniona bo dziury po spoilerze sa wiec albo różnica w odcieniu używki albo uzywka do lakierowania w kolor i wychodzi na to ze 70% jest do psikania, poprawek etc.. wiec nie ma sensu - pomaluje całe.. A czemu czarny
Ile widziałeś czarnych R600 ? Juz za czasow poprzednich R600 miałem jakis fetysz czarnego R600 z bezowym wnetrzem i chromami dodatkowymi na wysokosci listw drzwiowych (tak jak VT) i chce choć ten projekt zrobic od A do Z
Przed i po:
Slax - a chromy czemu odpuścic ? Bo prawdę mówiąc chce uderzyć w temat dziadkowoza a nie sportsline i shadow i chetnie poznam Twoje pełne zdanie o chromach
Pawkaz - Czw Kwi 14, 2016 13:49
Powodzenia w realizacji planów.Co do koloru to on zawsze mi się podobał.Nadal twierdzę, że najlepszy kolor dla R 600.Moja jest BRG i tak średnio mi się podoba.
tomii620si - Czw Kwi 14, 2016 20:13
Pawkaz, mozemy sie zamienic na kolory
Mi sie BRG bardzo podoba a ten wiśniowy jakoś nie bardzo mi siedzi haha
Ale moze to dlatego, ze moj pierwszy R600 byl BRG
Ale przez to wasze gadanie obok czarnego myśle o BRG z BMW (bo akurat taki mam dostepny w dobrej cenie)
[ Dodano: Czw Kwi 14, 2016 21:13 ]
Maly UPDATE
Bak już można rzecz zrzucony - kwestia odpiecia przewodu od wlewu i moge jutro składać z nową pompką
Wpadła tez kierownica z R400 Teraz tylko wymienic wnętrze na beżowe
No i znalazłem problem Od jakiegoś czasu próbowałem odpowietrzyć samochód ale nicholere nie szło.. Myslałem, że to przez "dziwnie" położoną instalacje gazową (wysoko przewody do reduktora z wodą) i brak odpowietrznika na przewodzie..
Dziś zalałem wody w zbiornik wyrównawczy w opór po sam korek i uslyszałem jak coś kapie - kilka naciśnięc węża przy chłodnicy i problem się znalazl
Teraz pytanie: Czy metalowy odcinek przewodu powrotu pasuje z np. R420 w wersji wolnossącej ? Bo mój kaput..
greg-si - Czw Kwi 14, 2016 21:11
tomii620si napisał/a: | Czy metalowy odcinek przewodu powrotu pasuje z np. R420 w wersji wolnossącej ? Bo mój kaput.. |
Nie bo R400 nie posiada takiego powrotu.
Sam sobie dorób nowy.
tomii620si - Pią Kwi 15, 2016 17:54
Też o tym myślałem tylko nie bardzo wiem z czego..
Miedziana rurka i potem ją pomalować ? No i wtedy dojdzie problem uszczelnienia połaczen miedź/wężyk - chodzi mi o to że opaski samozaciskowe beda wygladac mało estetycznie ale to najprostsze rozwiązanie ..
Żeby bylo miło podczas zjeżdzania przywaliłem końcówką w prog garażu (garaz pod domkiem) i cóz.. zgiąłem wydech na kolanku.. Moje zdziwienie było jeszcze większe jak 1 reką tlumik wyprostowałem do jego wlasciwego miejsca
Podniosłem auto aby wymienic pompe i obadalem co sie stalo - na szczędzie kolanko na spawie sie poddało no ale wizyta u tlumikarza gwarantowana tak więc od razu katalizator wytne, wstawie tłumik AWG, spasuje końcowy aby jakos to wyglądało..
Kurde miałem lakierowac auto w tym miesiącu ale nie wiem czy się wyrobie.. dotknąłem jedno to zaraz drugie, trzecie.. hihi
[ Dodano: Pią Kwi 15, 2016 18:54 ]
A taka myśl mnie naszla jakby nie malowac rovera.. ewentualnie go po prostu odmalowac w kolor jakby to bylo...
Macie jakieś fotki ŁADNYCH wiśniowych Roverów
Moze sie jednak przekonam
slax - Sob Kwi 16, 2016 15:35
Tomi u mnie tez ten przewod przegnil, dorobiłem z miedzi
tomii620si - Wto Kwi 19, 2016 16:15
No taki mam plan
Zmierzylem juz ze to normalnie 8mm.. rozejrzalem sie i nawet ori polaczenia sa wieśniacko zrobione na opaski skrecane wiec bezstresowo z miedzi dorobie..
jedyne co mnie gniecie to mocowania przewodu.. ori przewod ma 2 podpórki.. ten nie bedzie miał
[ Dodano: Nie Kwi 17, 2016 13:51 ]
Dobra... Pompa paliwa dziala.. Okazalo sie, że wtyczka sie wysunela..
A skośno okie inzyniery prosto z japonia nie pomyśleć aby dać okienko rewizyjne z 2 stron.. naprawa trwała by 2 minuty a nie 2 dni po pracy
Ale to nie wazne.. Auto opuściłem na koła - chcialem odpalic i dupa.. - problem opisany w dziale R600
[ Dodano: Wto Kwi 19, 2016 17:15 ]
Tadamm...
Krecimy śrubki
slax - Wto Kwi 19, 2016 18:07
Nie masz termostatu
tomii620si - Sro Maj 04, 2016 15:56
Hahaha.. Mam Ale wyjęty po awari węża.. skróciłem i próbowałem naciągnać ale nie udalo sie więc wyjąłem i szukałem innego węża ale nie udało mi się dobrać żadnego innego
Ale chyba przy okazji owego remontu i wymiany wielu węży bo juz nie chce do nich wracać ten też wymienie na jakiś
[ Dodano: Pią Kwi 22, 2016 01:44 ]
[EDiT]:
Pomimo braku narzędzi, czasu oraz umiejętności czapka ściągnieta
Głowica idzie na spawdzenie szczelności, planowanie...
Potem w planach jak juz jest ściągniete --> wymiana uszczelniaczy, wymiana uszczelnien walków, oczywiście uszczelka pod głowice --> Tu podziękowania dla Markzo za logistyke części zamiennych
Jak już mam wszystko rozbabrane to kolektor wydechowy owine bandażem żeby nie rozkrecać tego wszystkiego znów
Cały czas walcze z gościem od intercoolera który chce sprzedać intercooler ale nie chce go wysłać
Korzystając z tej rozpierduchy ogarnąlem instalacje LPG - kupiłem węże których nie udało sie wymienic zaraz po kupnie, zmieniłem miejsce montazu reduktora, listwy wtryskowej, podciśnień oraz calej wiązki wraz z komputerem tak aby nie bylo ich widać/nie rzucały sie w oczy jak to jest teraz.
Do wymiany zostało jeszcze dokupić kilka pierdółek - przewód miedziany do zbiorniczka wyrównawczego oraz króciec w pokrywie zaworowej bo poprzedni wlaściciel urwał i zamiast zrobić to jak ma być to zakleil silikonem(choć sądząć po silikonie śmiem twierdzić, że to robota gaziarza)..
Lakieru już nowego raczej nie bedzie na razie.. HGF mnie wyssał $$
Za to wnętrze zostało wycenione i jak poskaładam graciarnie to bedzie trzeba odwiedzięc kolege Slax'a
Z pierdół które chce jeszcze zrobić przy okazji tej rozpierduchy - Zrobienie przelotu - i tak musze odwiedzić tłumikarza więc po prostu kupie AWG i za jednym zamachem wywale kata i ustawie tłumik tak jak ma być
No i liczniki chce przerobić na ledowe - ale na razie zrobie polowe roboty - drugą połowe ktoś kto lepiej ogarnia ode mnie
popychacze rozebrane poczyszczone.. Niestety auto troche postalo z wodą w silniku bo nie miałem o niej pojęcia więc czeka mnie polerka wałka i szklanek
Ale to przy piwku sobie ogarne - na razie wszystko jest wyczyszczone naftą ktora tez troche zabezpieczyła - i tak wszystko lezy w ciepłym suchym garazu
Musze dogadać z Markzo szczególy zamówienia i głowica idzie do fachowca na planowanie, szlif zaworow i gniazd + wymiana uszczelniaczy i składamy to wszystko do kupy
[ Dodano: Sro Maj 04, 2016 16:56 ]
Dalej czekam na części więc pojechałem troche po sobie posprzatać w garazu i nie wytrzymałem
Kumpel podrzucil mi króćce tak wiec druciarski króciec w pokrywie zaworowej wymieniłem na porządny
Pokrywa lekutko rozwiercona, nagwintowana i wto ladnie ciasno wkrecony nowy króciec .
Stary króciec czyli kawałek miedźrurki pogietej i z wątpliwym przepływem owienięty izolacją byl wklejony na silikon w pokrywe...
Zostalo mi tylko jeszcze dorwać kawałek miedzianego przewodu do powrotu, bo nie wiem czy jakieś nowe przepisy czy co ale ani kumpel ani drugi gaziarz nie mają miedzianych przewodów tylko jakieś plastikowe.
Ogarnąłem pokrywe więc nie miałem co robić a, że licze na jakiś zwrot z katalizatora a i mamuska powiedziala, że w razie potrzeby na lakier hajs da jako prezent to uznałem, ze nie ma co czekac i trzeba sie wziąc za blacharke -
Ruda przyszla na impreze wiec zaprosilem ja do tanca a ze nie lubie rudych to ja wykopalem, chyba w ostatniej chwili bo juz blache w 1 miejscu przeżarlo..
Co prawda tylko papierem ściernym na wiertarce, jutro poprawie szczotką na wiertarce ale głowny problem zdarty.. Teraz tylko to ogarnąc i po poskładaniu silnika i wydechu trzeba sie zabrac za lakierowanie auta..
Markzo - Sro Maj 11, 2016 23:25
jak zawsze - z przebojami oby zagadał dziad gdzie te fotki kiery z 400?
tomii620si - Sob Maj 14, 2016 18:22
No i żeby było pieknie ... Glowica wygięta jak banan..
0.55 odgięcia od strony bloku i od strony wałków o ~0.2 odgięcia..
Tak więc szukamy glowicy .. I caly misterny plan w pi.... ale za to auto powoli zyskuje u mnie dożywocie za to co w nie wkładam ..
No ale z pozytywnych rzeczy jutro chyba przerobie liczniki na led i odmaluje kierownice aby byla jak z salonu
[ Dodano: Sob Maj 14, 2016 19:22 ]
Czekam na odpowiedzi w sprawie glowicy wiec wziałem sie za pierdółki
Przerabiam liczniki - chciałem dzisiaj kupić ledy ale znajoma w sklepie kazala poczekać i zamiast 15zl za 1m to zaplace 30zł za 5m .. Ale na razie wskazówki pomalowane
No i kierownica odmalowana - wyglada jak nowa Jeszcze wieczorem ją przelece dla efektu i bedzie git Wykończenie jak w łałdi A8 nowej
longer86 - Sob Maj 14, 2016 21:59
tomii620si napisał/a: | Jeszcze wieczorem ją przelece dla efektu i bedzie git |
Będą małe kierowniczki?
Szkoda ze zdjęcia niedostępne
tomii620si - Nie Maj 15, 2016 14:14
Hahaha.. Przydaloby sie byłyby na handel
No niestety.. zmienie hosting to poprzerzucam fotki aby były dostepne non stop
[ Dodano: Nie Maj 15, 2016 15:14 ]
Ku radości kolegi longer86'a przeleciałem kiere jeszcze wieczorem i dostała takiego koloru jak chciałem - bo kolor z A8 D4 jednak nie siedział tak jak myślałem i bylo za matowo
Markzo - Nie Maj 15, 2016 20:51
Miodzio a co z czapką? sprawdzałeś blok?
tomii620si - Wto Maj 17, 2016 20:39
nie sprawdzalem..
weekend zostawilem do picia
jutro pojade na garaz to poszukam czegos plaskiego i sprobuje pomierzyc blok.. a glowica.. jest jedna na allegro ogarnieta.. druga do ogarniecia ale mam jeszcze jeden numer i jutro bede drundal bo 20km ode mnie
[ Dodano: Wto Maj 17, 2016 21:39 ]
Żeby nie było, ze nic sie nie dzieje
Głowica została zamówiona
Zegary zostały przerobione na led
Bandaże czarne czekaja na oplot
Intercooler już idzie
MBC Properfekt tez idzie
Zostało tylko znaleźć z czasem Blow Offa Properfekt Typ I
No i wpadły nowe lampy hella black do Roverka
Kto to wszystko poskłada ? hihi
bociannielot - Czw Maj 19, 2016 14:57
coś nowego się dzieje przy autku?
Markzo - Czw Maj 19, 2016 20:54
Głowica zrypana...
tomii620si - Czw Maj 19, 2016 21:39
Dokładnie..
Miała być ładna fajna a okazał sie złom .. No i znów od nowa zabawa
Remigiusz - Czw Maj 19, 2016 21:49
Nie da rady już jej z planować na prosto czy pękła ?
tomii620si - Czw Maj 19, 2016 22:08
zawory wydechowe na jednym cylindrze nie trzymaja ale to maly problem..
ogolnie glowica ma dwa uszkodzenia mechaniczne (glowica niby po planowainu)
Tak jakby ktos coś rzucił na nią .. uderzył czymś
I to akurat w dwoch miejscach gdzie ma przylegać uszczelka.. Wgnioty sa na tyle głebokie ze nie bardzo da sie to splanować z czego jedna jest na skaraju plaszczny cylinder/zawory (wchodzi w to kółko, że tak to nazwe gdzie sa zawory).. i po prostu po założeniu glowicy byłby przedmuch na 100 pod uszczelke..
[ Dodano: Czw Maj 19, 2016 23:08 ]
ale żeby nie bylo totalnie negatywnie..
Założyłem ledowe zegary - co prawda bez zdjęcia wiec sie nie liczy ale są
Kiera wstepnie zamontowana - musze znaleźć śruby do airbagu bo nie dostalem
No i lampy hella black zamontowane + belka zderzaka tak dociągnieta ze musiałem lekko popuścić aby zderzak wszedl spas jak nie wiem co mimo, ze zderzak tylko nałożony nie przykrecony bo dalej bede skrecał i FMIC
No i miałem bandazem dolot opleść dziś przy piwie ale z ta glowica sie wnerwiłem i lezy wszystko ... mam to gdzieś chwilowo haha
Remigiusz - Czw Maj 19, 2016 23:10
tomii620si, Masz zdjecia jak to wyglada zawsze mozna takie cos zaspawac lub dolac materialu Tylko pytanie czy nie taniej bedzie kupic inna
tomii620si - Czw Maj 19, 2016 23:13
Nie mam zdjęc bo byłem zbyt wkur.. aby robić fotki..
Moze i szłoby nadspawać to i zrobic.. ale zapłacilem za głowice 500zl i nie bede sie teraz bawił w jej ratowanie bo kupiłem ją jako głowice sprawna..
Zwrot kasy lub ma mi dac glowice zgodną z opisem na aukcji i tyle.. Czemu ja mam dokladać kolejne polskie złote do kogoś przekretu ?
Ja 300zł mogłem kupic głowice do planowania itd. więc od tej oczekiwałem naprawde dobrego stanu. Nie bede sie z tym bawil.. Niech mi odda kase i tyle
Remigiusz - Czw Maj 19, 2016 23:22
tomii620si, Dlatego pytam az tak nie sledze tematu myslame ze kupiles cale auto cacy I teraz nagle wyszlo ze cos nie tak jest a ta glowcia co masz jest originalna nie tykana jeszcze
tomii620si - Pon Maj 23, 2016 16:40
Ogólnie to tak..
Kupiłem fure niby okej... Po 2? miesiacach wywaliło uszczelke pod glowicą od a do z
Glowica poszla do zrobienia - okazało sie, że jest krzywa.. Kupiłem nowa głowice która miala być igła picco bello ze zakładam i śmigam wiec zabrałem ja tylko na wymiane uszczelnaiczy zaworowych bo miałem juz kupione do swojej a glupie by było nie zalożyc nowych jak głowica zdjeta i wyszło co wyszło..
I zamiast poskladać auto jestem w doopie kolejny raz i od nowa cala zabawa..
[ Dodano: Pon Maj 23, 2016 17:14 ]
Fura stoi.. Miałem owijać kolektor wydechowy - wczoraj byla przymiarka na sucho i bardzo fajnie szybko wyszło
Ale przyszedł intercoolerek wiec grzechem byloby nie zmontowac..
Fotek z prac nie bede wrzucal ale troche rzeźby było
Male dociecie pasa przedniego bo IC podniósł mi cały
Przesuniecie przewodu od klimy oraz przestawienie chłodnicy oleju ale ogólnie wszystko wyszło oemowo I co najwazniejsze tak jak chciałem - nie rzuca sie po oczach
A żeby było OEM Look - mimo, że długi wąż od IC do przepistnicy pójdzie w bandaż to wykorzystałem bezproblemowo oryginalny dolot
Temat z glowicą wstepnie załatwiony.. Zobaczymy jak to tam dalej pójdzie
[ Dodano: Pon Maj 23, 2016 17:40 ]
A no i właśnie dostałem koperte z pilotem do centralnego zamka od poprzedniego wlaściciela.. Szkoda, że pustą ..
Przy okazji dowiedziałem sie, że ex ex właściciel Rovera ~6 lat temu robił uszczelke pod glowicą bo wymieniał uszczelniacze także moja awaria jest prawdopodobnie tego efektem, że coś zostalo zrobione nie na 100% dobrze
Nie chce mi sie klepać tak wiec przekopiuje post z fb:
"Przyszedł do mnie wlaśnie list/paczka kopertowa - w kazdym razie w było w skrzynce.. Patrze na adres nadawcy - Wrocław.
Od razu sie domyśliłem, że pilot do centralnego zamka który podobno nie dzialał i poprzedni wlasciciel zapomnial mi go dać i wyslał pocztą.. I wszystko byloby super gdyby nie to, ze koperta jest pusta <3.. Oczywiście Pani na poczcie powiedziala, że ona nic nie moze zrobic i fajnie jest haha..
Koperta zaklejona. Zadzwonilem do ex właściciela Rovera upewnic sie ze wyslał koperte wraz z pilotem i potwierdzil..
Zastanawia mnie tylko po co komu pilot do starego Rovera i to taki, że nie przypasuje już do żadnego innego egzemplarza bo nie da sie ich przekodować pod inne auto ? o.O hahaha"
bociannielot - Pon Maj 23, 2016 16:46
tomii620si, przydział pecha na to auta już absolutnie wyczerpany Teraz może być już tylko lepiej
Markzo - Pon Maj 23, 2016 17:55
Przy moich przejściach, to tutaj jest pełen relaks i brak stresu tak czy inaczej, wszystko idzie w dobrą sgtornę
tomii620si - Wto Maj 24, 2016 19:18
Lecimy dalej
Zegary juz w aucie - aparat lekko prześwietla na zywo jest idealnie
Bezpiecznik 40A wymieniony po ostatnim kuku.. Nevermind.
Kable od gazu polutowane bo nawet to potrafili spierd.. tak samo jak kable przy klemach
Owiewki zamontowane - wahalem sie miedzy nimi.. Na początku je zdjąlem bo patent ala Polonez Caro ale w sumie rover i polonez pokrewne troche to wróciły - jak myślicie ?
No i owienięty kolektor wydechowy oraz dolot
Drugi bandaż sie moczy to owine downpipe przy okazji sciągania miski olejowej
(Trytki to były moje 3'cie i 4'rte ręce przy owijaniu bo ksztalt tego kolektora to fatum dla owijania)
No i doszedłem do wniosku, ze resztki które mi zostaną - a na pewno zostaną to owine jednak ssacy - nie wiem czy to coś da czy nie.. ale co mam z tym bandazem zrobic ? Przeciez sciany sobie tym nie wytapetuje
[ Dodano: Wto Maj 24, 2016 20:18 ]
A no bo i zapomniałem
Głowica poszla do zwrotu Dzisiaj kurier zabral
slax - Wto Maj 24, 2016 19:35
Ale ten kolektor wydechowy to chyba nie będzie tymi trytkami zrobiony co
tomii620si - Wto Maj 24, 2016 19:41
Nie
Tak jak pisałem - one sa tylko jako moja 3 i 4 reka bo ksztalt jest jaki jest i tu naciagałem a tu zaraz sie obsuwalo i na bieżąco trytami przytrzymywałem
Ogólnie wszystkie trytki jakie sa założone to znikną...
No poza tą w chłodnicy bo po wyjeciu ori IC'ka nie ma mocowania chłodnicy i musze cos wymyślić
Markzo - Wto Maj 24, 2016 20:03
Hm ciekawe jak to skręcisz owijanie dolotu uważam za bezsens
slax - Wto Maj 24, 2016 20:57
zamiast dolotu to downpipe lepiej owin
tomii620si - Wto Maj 24, 2016 23:41
Markzo napisał/a: | ciekawe jak to skręcisz |
Ale co ? Bo kolektor jest skrecony na początku - dół skrece jak kupie opaski i wsio Dolot jest skrecony juz na gotowo Te trytki zostaly do wyschniecia bandaza bo na mokro sie to zakłada .. potem poodcinam tryty i tyle
Markzo napisał/a: | owijanie dolotu uważam za bezsens |
I tak i nie... Tak samo jak owijają dolot w n/a.. chodzi o to aby oddzielić termicznie.. czy ma to sens czy nie ? Mam tyle bandaża ze nic mi nie przeszkadzało go owinac, wiec to zrobiłem Do tego ta uszczelka teflonowa wpadnie jak ogarne wektor uszczelki i spokoj
slax napisał/a: | zamiast dolotu to downpipe lepiej owin
|
Mam jeszcze 10m bandaża.. Na downpipe pójdzie.. połowa ? chce owinąc od turbo do końca miski olejowej - myśle dalej nie ma sensu.
Mam bandaż wiec szaleje
Markzo - Sro Maj 25, 2016 04:48
tomii620si napisał/a: | Ale co ? Bo kolektor jest skrecony na początku - dół skrece jak kupie opaski i wsio Dolot jest skrecony juz na gotowo Te trytki zostaly do wyschniecia bandaza bo na mokro sie to zakłada .. potem poodcinam tryty i tyle |
kolektor do głowicy nie używasz tytanowego bandaża (bardzo cienkiego) tylko zwykły, taki jak ja. No i pojawił się problem przy dokręcaniu kolektora - śruby wadziły o bandaż tak bardzo, że nasadka nie przechodziła
tomii620si napisał/a: | I tak i nie... Tak samo jak owijają dolot w n/a.. chodzi o to aby oddzielić termicznie.. czy ma to sens czy nie ? Mam tyle bandaża ze nic mi nie przeszkadzało go owinac, wiec to zrobiłem Do tego ta uszczelka teflonowa wpadnie jak ogarne wektor uszczelki i spokoj
|
Sensu nie ma, bo potrzebujesz coś co ODBIJE ciepło. To nie wydech, że chcesz zatrzymać straty energii wynikające z oddawania go do atmosfery. Dlatego to nie ma sensu - sam to chciałem robić (bandaże są tanie) ale szybko mnie wyprostowali chłopaki
Niestety wygląda to do dupy zupełnie, za chwile komora się lekko przykurzy, lekkie wycieki oleju (nie wygrasz z 2,0t ) i nie będzie to estetyczne serio
tomii620si - Nie Maj 29, 2016 22:41
Markzo napisał/a: | kolektor do głowicy nie używasz tytanowego bandaża (bardzo cienkiego) tylko zwykły, taki jak ja. No i pojawił się problem przy dokręcaniu kolektora - śruby wadziły o bandaż tak bardzo, że nasadka nie przechodziła |
Sprawdzałem mniej wiecej i powinny wejść.. akurat taki problem to juz nie problem
Markzo napisał/a: | Sensu nie ma, bo potrzebujesz coś co ODBIJE ciepło. To nie wydech, że chcesz zatrzymać straty energii wynikające z oddawania go do atmosfery. Dlatego to nie ma sensu - sam to chciałem robić (bandaże są tanie) ale szybko mnie wyprostowali chłopaki
Niestety wygląda to do dupy zupełnie, za chwile komora się lekko przykurzy, lekkie wycieki oleju (nie wygrasz z 2,0t ) i nie będzie to estetyczne serio |
Raz sie żyje Jak juz mam to co ? Szkoda, żeby leżaly to owinąłem..
A co do wyglądu - zobaczymy jak to bedzie z czasem.. Mam nadzieje, ze nie bedzie dramatu - a co do wycieków.. Wszystko co mozliwe bede skutecznie uszczelniał Reinzem - a on naprawde nie źle trzyma.. W gixxere w pracy testowalismy kilka uszczelek i zawsze ciekło ..
Dopiero reinz uszczelnił i problem z bani
Ale to fakt - auto stoi bez oleju a caly czas lekko sie poci cos pod autem bo mam na płytkach olej - podejrzewam, ze skrzynia gdzieś sączy
Możliwe, że uszczelniacz przy skrzyni ciekie i tamtędy wali
[ Dodano: Nie Maj 29, 2016 23:41 ]
No i jutro mam zamiar zamówić kolejną głowice.. - Tym razem mam nadzieje, że bedzie faktycznie P&P
Ale za to dorwałem podgrzewane spryskiwacze mgłowe z BMW
Bede miał chwile czasu to powieksze otwory w masce i je tam wrzuce
Ale cos trzeba bylo zrobic ze "starymi" spryskiwaczami wiec wylądowaly jako planowane spryskiwacze przednich reflektorów..
Dzisiaj jeszcze rozbabrany panel nawiewow i zegarek przerobione na led
I jutro zapasowe lampy chce rozebrac aby jakoś w nich zrobić USDM ale bez grama druciarstwa - tak żeby bylo jak OEM: )
MD - Pon Maj 30, 2016 00:53
*MDuś zamiata temat małą, fikuśną miotełką, po czym oddala się niespiesznie.*
sknerko - Pon Maj 30, 2016 08:30
tomii620si napisał/a: | Ale cos trzeba bylo zrobic ze "starymi" spryskiwaczami wiec wylądowaly jako planowane spryskiwacze przednich reflektorów.. | Za to policjanci zabierają dowód, wbrew pozorom rozrużniają spryski lamp od sprysków szyby. Przetestowane na moim szwagrze
tomii620si - Pon Maj 30, 2016 13:58
To na spokojnie.. Te są tymczasowo.. Jak dorwe wysokocisnieniowe to wtedy podmienie
Moze jakieś z E39 czy cos Puki co i tak nie ma xenonów wiec moga takie być
sknerko - Pon Maj 30, 2016 15:04
Z octavii są spoko
tomii620si - Wto Maj 31, 2016 13:47
Fajne Auto nawet podobne do R z budy ale.. cena jest dosyc spora jak na spryskiwacze bez mozliwosci regulacji
Szukam czegos w sensownej kasie ale poszaleli troche z cenami spryskiwaczy - zeby to nowe byly a nawet uzywane sie cenia jakby ze zlota były..
Do tego z nimi dochodzi problem na zasadzie ze musza byc w miare plaskie (aby światła nie przeslanialy z soczewek) i pod zderzakiem tez nie mam zbytnio miejsca na spryskiwacz wiec nie moze to byc wielka tuba wysuwana.. Takie z e38/e39 najlepiej siedza.. Chodz też kosztuja
[ Dodano: Pon Maj 30, 2016 22:00 ]
No i miałbym auto poskładane ale jak zawsze cos...
Jedna listwa led nie świeci i bede musiał ją jutro podmienic na inna..
Efekt na zywo super.. niestety mój telefon ma jakiś ulomny aparat i wyszło srednio..
Zdjałem tez zaślepki lampek w drzwiach - z racji, że mnie nie stac na lampki to okleje odblaskową folią kopalnianą Puki nie kupie lampek to bedzie robiło za atrape
Rozebrałem takze lampke stop - świeciła co druga lampka wystąp i jedno mocowanie sie odkleiło.. W tygodniu kupie jakieś mocne ledowe W5W smd i wrzuce tam .. Na razie dalem kleju od nowa i stop przykleja sie do szyby
No i zrobiłem USDM.. Co prawda nie tak jak chciałem .. Czyli aby bylby postojówki i przeciwmglowe - ale to jeszcze kiedys poprawie na taka wersje jak ma być.. Na razie jest tak, że w razie potrzeby przepinam jedną wsuwke i mam przeciwmgłowe
No i zapomniałem wrzucic kiedys:
Tak wyglada 19 letni filtr paliwa wyjęty z mojego Ti i rozciety:
[ Dodano: Wto Maj 31, 2016 14:47 ]
Spryskiwacze zamontowane...
Jestem wściekły na siebie, że w ogóle zacząlem rzeźbic.. ale jak zacząłem to musiałem skonczyc.. Ogólnie naszlifowałem sie masakrycznie.. mini szlifierką chyba z 3h... Ale za to jedyny plus tej calej rzeźby jest taki, że beda podgrzewane
Jeszcze do kompletu bede musiał kupić mocniejszą pompką i bedzie git
Ogólnie mgłowe polecam... ale z C4.. z BMW od serca odradzam
Pozostalo jeszcze poza pompką znaleźć jakieś dobre źródło prądu dla podgrzewania sprysków
Markzo - Wto Maj 31, 2016 15:16
tomii620si napisał/a: | Ogólnie mgłowe polecam... ale z C4.. z BMW od serca odradzam |
a nie mówiłem?
Oby z głowicą lepiej poszło
tomii620si - Czw Cze 02, 2016 19:30
Marku - miałem podgrzewane za free to co mi zależało ?
ale tak żeby kupowac to szczerze polecam od C4
glowica jutro bedzie
[ Dodano: Czw Cze 02, 2016 20:30 ]
No i super...
Glowica przyszla - jest w lepszym stanie niz nawet moja która zdjałem z auta
No i przy okazji rok młodsza haha..
takze planowanie, remont i zakladam..
Ale za to miska olejowa robi problemy... Jak nie urok to sraczka..
Markzo - Sro Cze 08, 2016 07:49
Dzieje sie cos?
tomii620si - Czw Cze 09, 2016 19:34
Taaaa... Temat miski olejowej ogarniety.
Głowica zrobiona teraz tylko znaleźć motywacje poskładać ten caly bajzel
[ Dodano: Czw Cze 09, 2016 20:34 ]
Dobra.. Dziś sie wziałem za temat:
Odebrana głowica, wsadziłem uszczelniacze na wałki, przełożyłem kółka rozrządu, wszystko pochytane na mase uszczelniająca reinz.. założony kolektor ssacy.. No w sumie glowica gotowa do zalożenia.. Jutro chyba wyląduje na silniku.. pochytam ten cały bajzel i moze do weekendu bedzie to jeździło
No i założyłem odblaski w miejsca lampek
Markzo - Pią Cze 10, 2016 22:39
mogłeś chociaż oskrobać troche kolektor z syfu... ten odblask kiepsko wygląda
tomii620si - Sob Cze 11, 2016 11:45
Kolektor - chciałem ale chemia ktora mam nawet tego nie ruszyła.. Powierzchowna cześć syfu zeszła a sam kolor został i nawet pod nozykiem nie chce zejść .
Nie wiem co to..
A odblaski - na zdjęciu wyglada to dużo gorzej niż na żywo.. Jak uznam ze lipa to sciągnąc je to moment
longer86 - Sob Cze 11, 2016 11:47
a co ten odblask taki "kwadratowy"
tomii620si - Sob Cze 11, 2016 12:45
Tak oklejone.. Mam tej folii sporo i na razie okleiłem na zasadzie aby kilka dni było i mi sie opatrzyło czy w ogole chce czy nie
MD - Sob Cze 11, 2016 15:07
O wiele lepiej wyglądałyby odblaski jak w 75/ZT, czyli funkcjonujące na zasadzie odblaskowego ryflowania tylnych lamp.
Ale fajnie, że całość idzie do przodu.
tomii620si - Sob Cze 11, 2016 19:33
Pewnie ze tak Docelowo i tak powinny wejść lampki z accorda wiec nie ma bólu.. 20zł/szt ale teraz mam inne wydatki niz pierdołowate lampki do drzwi
Ogolnie jutro auto raczej wyjedzie jak dobrze pójdzie.. Pokrywy zaworów musze pomocować tak jak to powinno być, wężyki wodne jeszcze popodpinac i pozamieniać - bo sie okazało, że jeden pękł przy montowaniu...
Zapiąc rorząd i wieeeeeeelkie porzadki w garazu
prebenny - Sob Cze 11, 2016 20:14
No to i gaz do dechy
tomii620si - Nie Cze 12, 2016 21:13
prebenny napisał/a: | gaz do dechy |
taaa... do 3tys i bieg Tak ze 100-200km na spokojnie chce przejeździc.. Niech sie wszystko "poukłada" i wtedy bede myślał o gazowaniu
[ Dodano: Nie Cze 12, 2016 22:13 ]
No
Taki mały Update
Fura w koncu po prawie 2 miesiacach ? wyjechała z garazu.. Ostatnie poprawki i moze to coś bedzie jeździło...
No i fake USDM
Teraz tylko przewód od IC, i .. i ... kilka opasek + 2 wezyki wodne bo nie mogły nie peknac haha i bedzie jeździl - może
MD - Nie Cze 12, 2016 21:24
Podbijam temat, lajkuję przy tym lampy.
Markzo - Nie Cze 12, 2016 21:36
Wywalić naklejki z klapy i co on taki różnokolorowy?
tomii620si - Nie Cze 12, 2016 22:07
Markzo napisał/a: | Wywalić naklejki z klapy |
To pamiątki po poprzednim włascicielu.. Akurat najmniej mnie one bolą choc wylecieć muszą
Markzo napisał/a: | i co on taki różnokolorowy? |
Tak na fotce wyszedł.. Jest ładny jednolity
prebenny - Pon Cze 13, 2016 06:44
Noo lampy całkiem całkiem Aż się zacznę zastanawiać czy u siebie tak nie zrobić
bociannielot - Pon Cze 13, 2016 09:59
It's alive
tomii620si - Pon Cze 13, 2016 10:27
My tu pierdu pierdu... Szukajcie mi kupca na felgi bo mam na oku 17" za psi grosz Chyba, że znajdziecie kogos kto da dobrą kase - az za dobrą jak za nie to wezme 18stki
longer86 - Pon Cze 13, 2016 11:32
tomi przejrzałeś giełdę? ktos szukał felg ostatnbio
tomii620si - Pon Cze 13, 2016 11:34
Tak Przed sekundą wysłałem mu fotki moich felg
Szkoda ze jestem splukany i bedzie mnei stać tylko na 17" jakby kupił .. bo tak to bym dołożył i przywalił docelowe 18" i miał z glowy
bociannielot - Pon Cze 13, 2016 12:05
tomii620si, 18 bedzie słabo imho bo si e okaze ze za szeroko ale Twój wóz, Twoje przyszłe problemy
tomii620si - Wto Cze 14, 2016 20:07
Pyros lata na 18" w Sdi i nie narzeka.. co prawda mowi ze przy obniżeniu musiał zaklepać ranty w nadkolach ale poza tym git
Wpierw zobaczymy czy w ogóle pojda moje felgi a jak pójdą to itak kasy bedzie wlasnie na te 17"
[ Dodano: Pon Cze 13, 2016 14:57 ]
Lecimy dalej Miałem pogrzebać przy aucie ale u mnie deszczowo wiec każda minuta przy aucie wkurza.. Jutro powinno byc lepiej wiec do przodu
Ale za to do intercoolera z saaba 93 I wpadl przewód z saaba 93 II i pasuje prawie idealnie.. Górne połączenie bedziem..
To z dolnym był problem... Intercooler jest 55 wyjscie a przewód w 93 II ma 70mm.. Chwila konsternacji i przypomniałem sobie, że za czasów pierwszego 620Ti za namowa Markzo dla Psss kupiłem jebutny stożek i dostałem do niego redukcje.. W podskokach przegrzebałem garaż i znalazłem.. Niestety 77/70.. 77/63 i 77/?? Ale nie wiele myśląc redukcja 77/63 w łape i nóż.. ciach i wpasowałem w wąż.. Pomiar i idealnie 55
Tak więc rozpuszczalnik, reinz i wklejone .. Tylko zmontowac i połaczenie od turbo do silnik bedzie jak oem
[ Dodano: Wto Cze 14, 2016 20:50 ]
No..
Połaczenie zrobione
Teraz zostało tylko zapić rozrząd - tak dalej nie zapiąłem..
Olej + Filtry
Szpilka do kolektora wydechowego
4 opaski
troche weżyka od chłodzenia turbo i powrotu bo w rekach mi popekał.. plastik sie zrobil..
No i fura jeździ... Tylko hajsu nie ma na w/w wiec puki nie dostane zapłaty za zrobiona prace mam ladny pomnik
Jutro chyba z nudow zapne ten rozrząd, owine kolektor od nowa bo musiałem pościągać bo mi 1 śrube bandaz zasłanial i dolot jeszcze raz owine bo i tak mam dociete na wymiar a musialem lekko przerobic
[ Dodano: Wto Cze 14, 2016 21:07 ]
A no i wnętrze poskładałem
Tak wiec auto na 99% poskładane..
prebenny - Wto Cze 14, 2016 20:14
To czekamy na efekty z hamowni
tomii620si - Wto Cze 14, 2016 20:16
Przeca to seria jest
tylko kaloryfer wielki w zderzaku i nic poza tym
Z MBC gośc poleciał w ciula i bede jeździł na 0.55b
longer86 - Wto Cze 14, 2016 20:30
Kup mbc z properfektu a nie tam jakies ciule wspierasz
tomii620si - Wto Cze 14, 2016 20:57
No chciałem properfekt ale na olx znalazłem nie uzywany za 50zl.. z naklejkami nawet od nich itd..
Z gościem isałem, że biore.. spytał o adres i jeszcze sie upewnil czy ma wysłać.. Potwierdziłem a po dlugim czasie odp ze sprzedal.. Buc.
Teraz dluuuugo pojezdze w serii bo jestem do 0 skasowany z kasy i na olej nie mam nawet wiec o takich gadżetach jak MBC nawet nie mysle
Remigiusz - Wto Cze 14, 2016 22:24
MBC wszystkie takie same działanie maja Ja swój sam zrobiłem za niecałe 25zl,
masz jeszcze takie dosc ciekawe:
http://allegro.pl/blox-mb...6243081418.html
http://allegro.pl/mbc-epm...6250583226.html
I klejenia redukcji do weza IC pasta nie wiem czy za dobry pomysł
tomii620si - Wto Cze 14, 2016 22:29
MBC sobie kupie na spokojnie Nie jest to mega potrzebne
Remigiusz napisał/a: | I klejenia redukcji do weza IC pasta nie wiem czy za dobry pomysł
|
Tez nie wiem czy to dobry pomysł ale czemu nie ? W PSA w oryginale jest takie cos zrobione, ja dodatkowo dorzuciłem mase i na intercoolerze jest to wszystko ścisniete wiec jestem dobrej myśli
A jak nie bedzie to kumpel pracuje w saabie i mam 1000 sztuk innych wezy pod reka
Remigiusz - Wto Cze 14, 2016 22:42
tomii620si, Tylko w sumie racja boost max to 1 do 1,2bara w T-serii
tomii620si - Nie Cze 19, 2016 00:04
Dokładnie.. ja do tych 0.98-1.0b dojde i kończe nie bede wrzucac za duzo w to auto bo i po co ? Napakuj kasy której nigdy nie cofne sobie a i tak beda szybsi na drodze
[ Dodano: Sob Cze 18, 2016 18:04 ]
Temat drgnął.. Dzis zakrecilem silnikiem poraz pierwszy ^^
Paski na miejscu.. alternator podłączony.. co dalej..
Auto czeka na poniedziałek.. szpilka kolektora.. opaski.. 2 wezyki... olej i plyn chlodniczy wiec wszystko powinienem kupic na miejscu i odpalamy go w poniedzialek jak wszystko dobrze pójdzie
Za jakies bledy w ort sory ale pisalem na minimacu - czyli najwiekszym gownie swiata jak dla mnie...
No i jak kasa pozwoli bo mnie zablokowala to waz z lublina ktorego nie udalo sie zamowic wczesniej - a potem hajc...
no i w pon poskladac wszystko tak jak ma byc z opaskami.. kable zaplonowe podpiac itd
[ Dodano: Sob Cze 18, 2016 22:02 ]
Dobra.. troche doskladalem fure... za pomoca Slax'a udalo sie ustalic kolejnosc przewodow w cewce - dzieki
No i fura czeka tylko na 50cm wezyka .. 2 opaski i plyny ^^ W poniedzialek jak w morde strzelil bedziem sie lansowac po miescie hahaha
[ Dodano: Sob Cze 18, 2016 23:20 ]
No i wedlug tego co ustaliliśmy ze Slaxem przez telefon - bo nie mogłem na szybko w necie znaleźć - moze sie potomnym przyda lub komus pokaże w szukaniu przez google Podłaczenie kabli zapłonowych do cewki w T-serii
Kolejnośc od rozrządu 1-2-3-4
[ Dodano: Nie Cze 19, 2016 01:04 ]
No i chyba rozkminilem ciekawe felgi do Rovera
Ale jak patrze na te fotki to chyba i wujasa do accorda namówie na takie felgi Bo chce zmienic na 17 haha
greg-si - Nie Cze 19, 2016 09:48
Na aparacie zapłonowym jest napisane do którego wyjścia podpiąć który kabel.
tomii620si - Nie Cze 19, 2016 19:14
Mam poliftowy silnik na cewce i dostep tam jest praktycznie zerowy.. widzisz wtyki, reke przełozysz aby podpiąc kable ale nie odczytasz numerów bo ich najnormalnie w swiecie nie iwdac wiec albo weźmiesz do reki kartke z takim czymś jak powyzej albo mach pecha
[ Dodano: Nie Cze 19, 2016 20:13 ]
Dobra... mala poprawka rozrzadu.. bo jak sie okazalo o jeden ząb mialem przesuniecie na walku wydechowym..
No i po wszystkim ostatnie przygotowania do wyjazdu.. jutro palimy dziada
Mycie + wosk w plynie
No i zrobilem to co mialem zrobic juz jakis czas temu i Markza tez bolało
Simply Clean czyli naklejki motul i K&N wypadly
[ Dodano: Nie Cze 19, 2016 20:14 ]
p.s wiecie moze cos o naklejkach na ramki rejestracji itd
Bo EMES nic sie nie oddzywa
MD - Pon Cze 20, 2016 01:16
Nie wiem co napisać, to tylko pogratuluję Tomusiowi, żeby mu smutno nie było, że jego projekt jest tak brutalnie olewany. Nieładnie, forumiaki.
Kozik - Pon Cze 20, 2016 06:31
Widziałem "włóczką" obwinięte węże od dolotu, są sztywne czy elastyczne?
sknerko - Pon Cze 20, 2016 07:34
tomii620si napisał/a: | p.s wiecie moze cos o naklejkach na ramki rejestracji itd
Bo EMES nic sie nie oddzywa | A nie masz nikogo bliżej co ma naklejki? napisz do Ines ona jest na wielkopolskie może ci wyśle
longer86 - Pon Cze 20, 2016 10:27
MD napisał/a: | że jego projekt jest tak brutalnie olewany. Nieładnie, forumiaki. | mowa srebrem, milczenie złotem
śledzę temat ale po co mam głupoty wypisywać...
bociannielot - Pon Cze 20, 2016 11:33
nie ma naklejek forumowych to bojkot
tomii620si - Pon Cze 20, 2016 13:50
Kozik napisał/a: | obwinięte węże od dolotu, są sztywne czy elastyczne? |
Elastyczne ale w porównaniu do wersji bez sporo zyskały na sztywnosci..
sknerko napisał/a: | A nie masz nikogo bliżej co ma naklejki? napisz do Ines ona jest na wielkopolskie może ci wyśle
|
A napisze DZieki dzieki longer86 napisał/a: | śledzę temat ale po co mam głupoty wypisywać...
|
A czasami jakas sugestie czy cus mozna naklepac hihi
Kozik - Pon Cze 20, 2016 14:29
tomii620si napisał/a: | Kozik napisał/a:
obwinięte węże od dolotu, są sztywne czy elastyczne?
Elastyczne ale w porównaniu do wersji bez sporo zyskały na sztywnosci.. |
po jakimś czasie nie porwie się to to? bo ten wąż tak czy inaczej pracuje
tomii620si - Pon Cze 20, 2016 18:41
Myśle, że nie..
Znajomi maja to na dolotach w swoich hiperszybkich pordzewiałych hundach lata i dalej jest.. Ja kupiłem dwa bandaze bo za psi piniądź mogłem kupic i owinałem wydech, kolektor + caly dolot od turbo.. Weze sa sztywniejsze i co fajne - jak byłby bez bandażu jeden wąz był lekko podgnieicony - jakby owalny sie robił.. w bandażu oba sa ladne okrągłe .. No i nie widać miejsc łaczeń gdzie weze sa przecięte i łączane z opaskami ...
W każdym razie.. AUTO JEŹDZI
Co prawda na razie tak do 2.5tys i bieg ale czuć ze jest moc
Jedyne co to musze kiere poprawić bo krzywo delikatniej est przykrecona haha no i wspomaganie mam wrazenie ciezko chodzi... Ale musze uzupelnić płyn do wspomagania..
prebenny - Pon Cze 20, 2016 20:29
Markzo - Pon Cze 20, 2016 20:56
Wreszcie przestał dymić?
tomii620si - Sro Cze 22, 2016 00:37
Dymi czasami.. nie tak jak na filmie ale czasami bączka sobie puści
W miedzy czasie spadł mi juz wydech - moja wina - zapomnaiłem zamontowac na wszystkie haki - i to juz koło patrolu policji haha
Podciśnienie od regulatora cisnienia paliwa musze poprawić bo syczy..
No i wezyk wodny mi spadł.. ale zmontowałem jeszcze raz... dokrecilem opaske 2x mocniej i mysle ze bedzie git
[ Dodano: Sro Cze 22, 2016 01:37 ]
No
Rover ogarniety ... jeszcze jutro koncze walke z wydechem bo dziś połowicznie przeszedłem tylko temat...
Rolka w szybie ogarnieta... Intalacja LPG ogarnieta ale jeszcze jutro sobie pod nia podłacze lampka i poprawie mape...
Na razie samochod jeździ nie źle.. choc potrafi puścić dymka ... Pali od pół strzala.. zapowiada sie dobrze
prebenny - Sro Cze 22, 2016 15:27
Ale chyba nie kopci tak jak Rap?
A to bmw trochę wieśniackie. Czegoś mu brakuje...
MD - Sro Cze 22, 2016 15:29
prebenny, gustu?
tomii620si - Czw Cze 23, 2016 19:57
Dobra.. Temat kabli musze załatwic... OC no i mysle co tu dalej z autem robic..
Jak zostane przy ori kolorze/podobnym to powiedzmy, ze nie zależy mi na beżowym wnetrzu.. I nie ukrywam, że dzisiaj jak siadłem w nagrzane skóry to strzelił mnie hooj.. Bo wedlug mnie auto ma być kierowcy a nie kierowca dla auta, że ja mam szukać cienia i sie scierać bo mam skóry.. Wpadł mi pomysł na pół skóry ewe. jak sie uda to recaro.. Co myślicie o takim wnetrzu w R600
Troche pstrokato sie zrobi bo fotele czarne a reszta szara ale wtedy wymienie tylko fotele i tunel środkowy i srodek z bani..
greg-si - Czw Cze 23, 2016 20:26
Ja zawsze jestem za półskórami właśnie z tego samego powodu. W lato gorąco, w zimę zimno.
tomii620si - Sob Cze 25, 2016 21:33
No i fajnie.. zaje.. a nawet nie mam sił opowiadać haha ..
Facet wyprzedzał na 3ciego na waskiej drodze.. Zjechałem prawa strona i było fajnie puki nie wleciałem w 2/3 dziury.. wyjechałem, przejechałem kawałek i co ?
I sie okazało, ze prawdopodobnie amor sie poddał/zgiął etc..
Mam po prawej stronie glebe - swoja droga teraz wyglada kozacko
Slax jak tylko fura sie nie rozpadnie do zlotu w październiku a bedziesz to masz krate browara za pomoc
No a tak poza - redukcja przy IC nie wytrzymala presji i wąż spadł z IC wiec do domu wracałem na glebie i bez koła... Musze coś wykombinowac lepszego niz ta redukcja a na razie ja wsadze spowrotem bo znalazłem na drodze..
[ Dodano: Sob Cze 25, 2016 20:50 ]
Zeby nie było, ze nic sie nie dzieje...
W miedzy czasie wymiana redukcji przy wezy IC.. - czekam na kumpla bo szuka odpowiedniego weza aby nie trzeba bylo redukcji
Gruntowne porzadki i mycie silnika bo sie patrzec nie dalo.. teraz mozna jeść.. Czas powoli sie przygotowywac do malowania flagi na silniku
Problemy z centralnym małe ale juz jest lpeiej niż było.. ktos grzebal i kostki nie dopiął..
W nastepnym tygodinu auto wysyłam na detaling wnetrza .. Bo o ile fotele to kondom to chce auto wyprać jak juz jest plan aby zostało szare wnetrze to trzeba wyprać sufit, dywan.. poczyscic deske porządnie..
Jakby ktos miał środkowy tunel szary na handel to bym sie uśmiechnął - moj jest połamany - dekor i wypadloby wymienic + dolna czesc deski po stronie kierowcy - brak schowka na drobne - chyba, ze ktoś ma sam schowek
No i jak dorwe prace a jestem coraz bliżej to nowy lakier juz wstepnie wybrany
A dzis przy okazji dobrania sie do boczka dorwałem sie do środka do czyszczenia wnętrza.. Deska rodzczielcza z tunelem, boczek kierowcy, słupek kierowcy i oba daszki.. - Efekt na zdjęciu (ten ciemny brud z bialej szmaty to na koncu wneki czyscilem kierowcy.
Tak czy siak na szmacie widać co ja miałem na desce .. niczym nie mogłem zmyc - dopiero porządny srodek pomógl wstepnie przemyc..
[ Dodano: Sob Cze 25, 2016 22:33 ]
Co prawda bede musiał w dzien podjechac no ale kminie nad lakierem z renault..
Praktycznie decyzja zapadła.. Co prawda zdjęcie wieczorem ale widać róznice
longer86 - Sob Cze 25, 2016 22:49
Dzieje sie, co do prania , tapicerka drzwi i podsufitka, uważaj co robisz bo znając życie pewnie materiał sie rozwarstwi i przyjdzie Ci obijać na nowo...
Ale ważne ze powoli do przodu...
tomii620si - Sob Cze 25, 2016 22:52
longer86 napisał/a: | tapicerka drzwi i podsufitka, uważaj co robisz bo znając życie pewnie materiał sie rozwarstwi i przyjdzie Ci obijać na nowo... |
Tapicerka drzwi bedzie myta ścierką.
Co do podsufitki - i tak jest odkleila .. co prawda mam patent jak prać podsufitki bo pracowalem w car detalingu i prałem fury to wisi mi ten sufit w rzeczywistosci i przenosni.. Bede musiał zdjąc i przykleić jeszcze raz lub nowy materiał..
tej flagi sie na pokrywie boje jak ja to pomaluje... ciotka maluje obrazy to chyba pojade po lakiery normalnie i 1 warstwe biała psikne lakierem normalnie a niebieskie i czerwony dam ciotce niech pędzelkami zrobi hihi
longer86 - Nie Cze 26, 2016 09:46
Tez scierka pralem boczki... I 3 odlazly...
tomii620si - Pon Cze 27, 2016 20:56
No ja mam tą plastikskóre na boczkach to mysle nie bedzie tak źle..
Zobaczymy
Tak czy siak umyc musze bo dramatycznie brudne wnętrze mam
[ Dodano: Pon Cze 27, 2016 21:56 ]
No.. Cos sie nei moge zebrać do tego prania.. Wiecznie pogoda nie taka .. albo praży albo pada..
Wyszedł mały młyn z OC .. Ale prostuje
Temat pracy sie ruszył wiec chyba i temat auta sie ruszy bo juz nie moge na nie patrzeć z tym lakierem.. i na oem booscie
No i dziś była taka mala przymiarka
17"/7j/35 + 215/40/17 - tył jak i przód jest na styk.. wiecej niż 215 nie wcisne.. a chciałem 225
Markzo - Pon Cze 27, 2016 21:16
Koła fuj.. po co 225?
tomii620si - Pon Cze 27, 2016 21:24
Markzo napisał/a: | Koła fuj.. |
A mi tam siedzą Cos innego niż 17" Vitesse nie do dostania lub w chorych piniądzach ..
Markzo napisał/a: | po co 225? |
żeby kleiło
Wiem, ze dobra guma bedzie kleiła ale mi tam szerokość nie przeszkadza..
Tak czy siak Skończy sie na 215 na 4 butach i tyle
slax - Wto Cze 28, 2016 16:19
Nie dawaj za szerokiej laczki bo i tak to auto targa w koleinach niemiłosiernie, 215 wiecej nie potrzeba
tomii620si - Wto Cze 28, 2016 16:24
Tak sie skonczy właśnie 215 na 7j przy ET35
Idealnie siedzi równo z budą tak jak chciałem aby było.. Ale na razie i tak kasa nie pozwala na lepsze koło niż oem 16" vitesse wiec nie ma wiekszego tematu
bociannielot - Sro Cze 29, 2016 08:50
bardzo srednio te 17ki wygladaja do 600ty, wiadomo lepsze to niz np 15 ale szału nie ma... a przy tym rozmiarze powinien juz byc
prebenny - Sro Cze 29, 2016 08:52
Dupy nie urywają ale jest ok.
tomii620si - Sro Cze 29, 2016 12:25
bez obrazy chlopaki ale znajdzie mi cos co lepiej siedzi w tej budzie ?
Vitesse 17 cenia sobie a dupy tez nie urywaja
Mistubishi 17 szprychowe oklepane jak siodlo na koniu
nie mam pomyslow..
Oczywiscie istnieje tez opcja zapasowa na 5 ramienna felge z małym parapetem ale wtedy musialoby byc raczej 18 zeby wygladalo jak 17 i robilo robote
prebenny - Sro Cze 29, 2016 12:35
Parapety ssają Sam wzór tych felg jest kiepski. Cienkie ramiona nigdy jakoś nigdy mi się nie podobały acz nie powiem żeby tutaj to wyglądało źle. Po prostu mogłoby lepiej... Ale jak dobrze nie zrobisz - zawsze można lepiej
tomii620si - Sro Cze 29, 2016 12:47
spoko tylko co ? wrzucajcie w temat smialo fotki z propozycjami bo moze cos mnie tak urzeknie ze bede szukal.. bo jak nie to odkupie za jakis czas te z przymiarki
[ Dodano: Sro Cze 29, 2016 13:47 ]
a z takich ciekawszych rzeczy.. waz przy termostacie mam do wymiany bo sika.. moze dzis bede mial cos w zamian
no i urwalem wydech wczoraj ale flex spawarka.. dramatyczne spawanie w moim wykonaniu i wydech wrocil do auta a przy okazji juz nie wystaje.. no i jak dzis dorwe przewod do chlodzenia to kolejny remap mapy lpg
longer86 - Sro Cze 29, 2016 13:47
a jak dla mnie felgi z przymiarki spoko widac że na szybko bo tylne koło bieznik odwrotnie, ale ogólnie koła spoko , lubię takie cienkie ramiona bo ładnie eksponuja to co pod spodem , a gdybym chciał zabudowane felgi to bym na stalusach z kołpakami jeździł
są spoko tomii620si
Tobie ma sie podobać, nie musi byc jak u wszystkich....
też mi mówili że moje felgi nie pasują do 75
jak moge mieć jakąś sugestie jeździł kiedyś u mnie 620Ti w Twoim kolorze i fenomenalnie wyglądał grill malowany w kolor auta(ramka)
a sam grill cofnięty w głąb zrobiony niestety z siatexu, ale efekt wizualny ciekawy coś w ten deseń tylko jakoś wykonania dużo lepsza
fajnie wygląda też :
nabiera zadziornego charakteru i pasował by do czarnych wkładów w lampach
tomii620si - Pon Lip 04, 2016 20:53
siatex mam teraz zalozony przez poprzedniego wlasciciela.. mam grill z zebrami i maja wrocic tylko jak patrze na te pordzewiale sruby w dawcy to mi sie odechciewa haha..
grill ma byc chrom + chrom na zderzak + listwy boczne z accorda es z chromem ale oem look.. chce isc w inna strone niz wszyscy i nie robic w shadow bo tego wszedzie pelno.. ałdi bmw hondy.. wszyscy w shadow
Wiem wiem.. wielu osoba sie to nie spodoba.. Bo wyglada dziadkowo a nie szportowo itd.. Ale R600 jest tak dziadkowy ze nie ma co na siłe walczyc.. Jest drewno, jest chrom i niech tak zostanie
a dokladka z laguny czeka na zalozenie.. dostslem od kumpla wiec zaloze.. miala byc z civica VI ale nie pasowala a byla w idealnym stanie wiec oddalem bo szkoda ciac..
ale na razie tuningi na bok i kilka pierdolek tylu walniety waz chlodzenia i kable musze zrobic .. i dalej choruje na mbc haha
[ Dodano: Sob Lip 02, 2016 00:36 ]
Nooo.. dzis rover zostal wyprany wraz z czyszczeniem skor + polerka listw i drewnianej wstawki w kierownicy..
Jutro chyba lekka polerka i wosk i temat chyba stanie na jakis czas bo ani lakier ani kolo ani gleba... martwe czasy i odkladanie na kable swiece its.. no chyba ze zrobie kat out na dniach ale zobacze jeszcze.. tak czy siak mam dziwne wrazenie braku mocy...
ogolnie po praniu w koncu w aucie przestalo smierdzie .. bo walilo czyms ale sam nie wiem czym.. no i przy weekendzie w koncu sprobuje polaczyc mems diaga z autem ale przez komputer + j.w remap lpg
[ Dodano: Sob Lip 02, 2016 16:03 ]
No i jeszcze dwie rzeczy.. W prawej szybie jakiś czas temu urwał sie nit.. W podnosniku.. Na szybko dałem tam śrubke ale mała tak tylko aby sie trzymało - i tak tego nie robiło... dziś znalazlem srube jak pod wymiar która weszła w plastikowe kółko i ramie X.. Poskrecałem i szyba niby działa
No i w koncu zebrałem sie na jako takie spasowanie zderzaka choć do spasu to mu daleko.. . Cały czas sie nagina zakichaniec..
Brezent rozłożony w celu sprawdzenia czy z auta coś cieknie - NIE
[ Dodano: Pon Lip 04, 2016 21:53 ]
Dobra.. Miało być bez modów bo nie ma kasy ale darowanemu cięzko odmówić
Tak więc podjechałem na spot - tak Rover wygląda na tle inny japońców
Dokładka na zderzaku ale wpadł mi jeszcze jeden pomysł...
... a w sumie poprawka tego co miałem zrobić przy montazu FMIC ale nie wiem czemu tego nie zrobiłem czyli miejsce na rejestracje wyleciało i teraz powinno troche lepiej to zbierac powietrze a w razie potrzeby zawsze moge wyjąc rejke zza szybe
No i efekt końcowy:
MD - Pon Lip 04, 2016 22:41
Podbijam.
Markzo - Pon Lip 04, 2016 22:43
Wygląda całkiem całkiem
tomii620si - Pią Lip 08, 2016 14:21
No taka zapchaj dziura
Docelowo wpadnie dokladka z civica VI polifta ala typeR ale musi byc poliuretan bo kumpel miał z laminatu czy cos i nie szło dopasować.. a szkoda bylo jej ciąć bo była ładniutka.. Puki co jest jak jest..
Jutro w koncu wymienie ten amor bo nie mogłem ściągacza zorganizowac a że mało jeździłem to jakos jeszcze temat przechodził bokiem..
[ Dodano: Wto Lip 05, 2016 22:57 ]
Dobra.. Amortyzator wymieniony - w końcu auto zaczeło sie prowadzić
Do tego wpadły sprężyny obniżające od kumpla które mu sie zostały z accord VI -30mm.. W rzeczywistości siadlo jakieś -20mm ale jak wjechałem u koleżanki pod domek w trawe to nawet to jakoś wyglada haha ..
Jutro renowacja felg.. Spasuje ten przeklęty zderzak - nie wiem czemu ale bez klipsów na stelazu pod lampą ten zderzak nie chce sie spasować.. w poprzednich R600 tego nie miałem.. Tak więc jutro belka out i zderzak założe juz mam nadzieje na gotowo - chyba, ze nie dorwe trójnika do spryskiwaczy .
No i chyba czas wymienić ten spier.. siatex na oemowe żeberka
Macie jakiś sposób na ten zderzak ? Bo jak zapne go teraz na spinki to do zdjęcia bede musiał znów do zdejmować/zakładać wraz z belką a w przypadku mojego IC znów bede musiał to wszystko wpychać.. ..
[ Dodano: Czw Lip 07, 2016 17:42 ]
felgi mialy kilka rysek które szpeciły całość więc poszly w lakier..
Ogólnie efekt - felgi jak nowe.. Myśle, że jak na 2h roboty i koszt ~20zł efekt zadowalający.. Szczególnie w porównaniu do stalówek
To zrobione.. Zaraz zamówie kable i świece i git
[ Dodano: Pią Lip 08, 2016 15:11 ]
Kable zamówione sentech..
Świece ... tu marek śmiechnie ale ryzyk fizyk Denso
Mapa gazu poprawiona Przestawiony reduktor troche.
I standardowo zapomniałem o trójniku do spryskiwaczy lamp .
tak wiec zderzak bez spasu dzień kolejny
[ Dodano: Pią Lip 08, 2016 15:21 ]
Troche sie zmieniło ale dopiero początek..
jeszcze gleba, lakier, chromy.. zmiana dokładki.. koło.. grill.. fogi..
Nie kończąca sie opowieść
bociannielot - Sob Lip 09, 2016 19:19
Na prośbę autora wątku usunąłem dyskusje o cenach OC .
tomii620si - Sob Lip 09, 2016 19:21
Dzieki wielkie..
z prawdziwych problemow.. wezyk od dv sie poddal.. w poniedzialek nowe...
czekam na mbc properfecta..
i wymienilem grill na oem z zeberkami - fotki potem bo grill i piwo
Rademenez_ - Sob Lip 09, 2016 21:33
Witam. A coś z palety S-V40 ?
tomii620si - Nie Lip 10, 2016 14:24
Nie ten wzór mi sie nei widzi
Zreszta tak jak mowiłem.. Jak juz to 17" a w volvo 17" sa tylko dwie ladne.. No moze 3 ale sa 2 wzory które by mi siadły według tego jakbym chciał
No ale cena ich jest mooocno wysoka tych co mi sie podobaja bo po 1.500zł..
[ Dodano: Nie Lip 10, 2016 15:24 ]
No.. j.w Grill wymieniony.. Zderzak spasowany na wszystkie spinki..
Ostatnio miałem wrazenie ze auto nie jedzie tak jak powinno..
Wine zrzucalem na uklad zapłonowy.. Wymieniłem świece i owszem jest lepiej.. Kable powinny być jutro ale usłyszałem ze coś mi pod maska sssssyczy
Maska w góre i poszukałem.. Przewód od DV tak sparciał ze zrobiło sie sito.. - moj bład ze od razu nie wymieniłem.. tak wiec wezyk załozyłem taki jaki miałem w garazu.. Jutro kupie nowe weze to wymienie wezyki od DV i od EBC/MBC..
Jeśli chodzi o świece - oczywiscie nowe świece to nowe świece wiec ciezko je porównywac ze starymi wypalonymi ale auto o wiele lepiej na nich chodzi.. Postawiłem na DESNO bo poczytałem troche opinii o nich i przekonała mnie opinia z forum BMW - silniki m50 maja swoje przypadłości a te swiece je zniwelowały.
No i efekt koncowy z grillem z żeberkami - jeszcze musze go doczyścić ale nie miałem rozpuszczalnika juz a drugi ktory mam jest tak mocny ze boje sie ze by uszkodziło grill.. Ale ten co go malował powinien dostać nobla.. Nie domalowany, chrom popsikany tak ze od spodu ramka nie byla pomalowana.. zacieki itd.. MISZCZ.
I taka ciekawostka - grill od polifta i przedlifta sie różnią
Aby nie czyścić zapasowego chciałem zrobić z 2 jeden.. Ale konstrukcja grilli jest totalnie inna a jedyna wspolną cecha sa mocowania do maski w tym samym miejscu.. Inne mocowania ramki, zanczek inaczej zamontowany.. Kanały dolotowe inaczej zmontowane..
Markzo - Pon Lip 11, 2016 15:36
jakos ta dokładka mi się przestaje widzieć...nadaje takiego ciężkiego wyglądu
tomii620si - Sob Lip 16, 2016 18:37
na fotkach tak ordynarnie wyglada.. na zywo jest w sam raz.. Doslownie jak w lagunie.. Jest ale nie jest to pług..
Dzisiaj wpadły nowe kable Sentech.. W porównaniu do kabli NGK ? Twardo wchodza w gniazda w cewce i na swiece nie to co NGK..
Auto chodzi idealnie równo i na PB i LPG czyli tak jak twierdizłem - problem z kablami
No i regulacja gazu.. Dzisiaj grzebałem ale w wyzszych partiach brakuje mu tchu.. ale nie wiem czy to po prostu nie wtryski sie poddaja przy tej mocy..
[ Dodano: Sob Lip 16, 2016 19:37 ]
No i wpadlo MBC Properfect.. teraz trzeba pokrecic srubke
jest jeszcze druga sprezynka do 2b ale raczej z niej nie skorzystam chyba ze dopompuje 1.2 to wtedy wymienie bo obecna jest do 1.0b
Ogólnie chciałem aby nie bylo ono widoczne a przy okazji w zbliżonym miejscu do EBC. Tak więc MBC trafiło pod podstawke akumulatora. Wezyki od EBC dalej są na aucie tak wiec w razie potrzeby w 10s moge wrocic do wartosci OEM
1 przejażdzka - banan na ryju jest
maniu48 - Sob Lip 16, 2016 22:34
Teraz masz 0,9 bara??
tomii620si - Pią Sie 05, 2016 10:54
tak by wypadalo Jestem na granicy overboosta..
Niestety wskaźnik doladoawnaia sprzedawałem wraz z v40 t4 i nie kupiłem kolejnego
[ Dodano: Sob Lip 23, 2016 17:38 ]
A wiec tak.. Fura miala chwile problemy ze spalaniem..
No i coz.. Wyszlo tak, ze sonda lambda odpieta - i mozliwe ze ona ale jeszcze nie podpialem spowrotem... w kazdym razie przy okazji wymienione dwa wezyki tj. podcisnienie od lpg i podcisnienie od gruszki na listwie paliwowej bo bylo rozjechane jak Pani stojaca przy drodze.. Podczas szukania co go boli znalazlem fajny patent na maske w wersji civic/W124 tj.pion.
Przyszło potem tez do porzadków i lenistwo wygralo z logika.. garaz ktory jest pod domkiem byl fajnym pomyslem od zawsze.. ale.. brama jest za blisko i musi byc stromo.. No i sytuacja.. "Co ja nie dam rady ? To kur^a patrz"
Okazalo sie ze dokladka jest doslownie o kartke papieru nad kostka
No ale podczas porzadkow znalazlem lejek do zbiorniczka plynu taki jak ma byc - bo moj byl jakis sztukowany Kilka pompek wody i zbiorniczek z r600
Lejek wymieniony ale ogolnie to zmienie tez zborniczek juz gotowy z 2ma pompkami.. do sprysków swiatel i do mglowych..
I teraz pytanie.. kojarzy ktos jaka przepustowosc ma ori pompka ? Bo mam inne tylko nie wiem czy mocniejsze czy nie
no i pol gotowy projekt zbiorniczka.. kwestia zrobienia dziurki i dobrania dobrej pompki (o odpowiedniej mocy)
[ Dodano: Pią Sie 05, 2016 11:54 ]
No i fajnie... jak cos szybko jedzie to musi pierd**ąć z z hukiem
Fura co prawda jezdzi itd.. ale turbina sie poddala i zaczyna rzygac olejem na wydech i dym z tylka..
I co teraz robic ? Regeneracja T25 ?
Na td04 nie mam kasy.. Kminie czy moze znam kogos kto ma 28 do sprzedania do regeneracji etc i ja zrobić.. lub po prostu czy ktos ma drugiego t25 do regeneracji i zrobic go i po prostu w godzinke podmienic turbiny i miec z glowy aby znow nie unieruchamiac auta na dluzszy czas ..
prebenny - Pią Sie 05, 2016 10:55
Ciągle jakieś problemy..
tomii620si - Sob Sie 20, 2016 19:02
No to ja czekam na td04 az sie znajdzie.. kiedy wsadze jeszcze nie wiem.. na pewno psikne auto w kolor.. zloze to turbo i moze pojezdze haha
a w miedzy czasie przerobilem lampy na full usdm.. Niestety spray sie konczyl i nie jestem zadowolony z efektu do konca - ale na razie jest.. kiedys poprawie
* info dla sluzbistow - kierunkowskazy swieca na pomaranczowo a wsteczny bialo
[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 19:11 ]
A wiec tak... TD04 zdrowe ciezko.. leza dwa ale dymią a ja jestem splukany tak wiec decyzja o zapakowaniu t25 z saaba.. Slimaki sie roznia ale wystarczy jak ogladalem przelozyc slimaki z rovera i bedzie git .. Co ciekawe wedlug blaszek na turbinach korpus garretta z rovera a z saaba byly robione w innych krajach ? jakos tak.. no nie wazne..
Jest intercooler i dolot z saaba to teraz i turbo
Oczywiscie nie bez przeszkód bo na jednej srubie mi sie klucz obrocil ktora trzyma slimak na moim garrecie wiec jutro/pojutrze walka.. dzis mi sie nie chcialo haha
[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 20:02 ]
tak potwierdzone info (umylem blaszki na obu turbach)..
Rover garrett - made in U.K
Saab garrett - made in Italy
prebenny - Sob Sie 20, 2016 20:30
A jaka różnica czy UK czy Italy?
tomii620si - Sro Wrz 07, 2016 18:46
Pojecia nie mam..
Otworze i dobiore sie do rdzeni jak wróce do kraju i zobacze
Pewnie roznica jak 126p made in poland i made in italy haha.. Poskladam to wszystko i ma jeżdzić
Ale juz nie u mnie haha
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2016 18:26 ]
Dobra.. Dostałem zastrzyk kasy.. OC opłace i Rover zostaje u mnie
Za jakiś tydzien ? Skoncze składać te turbiny bo nie ma mnie w kraju
Zaloze tą podwójną pompke do spryskiwaczy ...
Troche dorzuciłem uszczelek w miedzy czasie i dogiołem drzwi rodem z salonu dacii
Jutro chyba zamówie wtryskiwacze do gazu nowe bo moje to jakis kondom, jak to nie da rady to cóz.. wymiana reduktora na wiekszy
Ale z modami juz spokojniej w tym roku bo planuje dokupienie motocykla przez okres zimowy puki ceny nizsze
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2016 19:46 ]
Taki wykop z dysku
No i taka ciekawosta.. Mokry filtr powietrza K&N z bezspośrednim dolotem powietrza po 2000km...
No i chyba czas go w koncu polakierowac i najwazniejsze po pół roku.. Przerejestrować
bociannielot - Sro Wrz 07, 2016 20:00
lepiej późno niż wcale
tomii620si - Nie Wrz 18, 2016 22:12
A wiec tak..
Turbo dalej nie włożone dlatego bo iż że nie ma mnie w kraju i przyjeżdzam tu tylko na 2 dni i nie bardzo mam w ich ciągu czas na grzebanie przy aucie ..
Znów pojawił sie cień szansy na td04
Zamówiłem tez wtryskiwacze LPG Barraccuda bo moje to dramat - jak to nic nie pomoże to czeka mnie przyjemnośc wymiany reduktora z KME Silver na Gold - to wręcz pewne ale wpierw wtryski
Poszukuje też maski i klapy bagaznika w kolorze auta - jakby ktoś miał w ludzkich piniądzach do oddania to ja chetnie - nie w kolorze tez przyjme bo auto i tak w październiku ? bedzie psikane całe
Zamówiłem też wąz od lublina - w końcu ... jeszcze musze kupić nowy termostat i nowe opaski na węże od turbo bo mam zwykłe i po prostu nie dają rady o.O
W planach też dekat - i w jego miejsce włóżenie w końcu AWG - mam nadzieje, że to troche odmuli auto
Ogólnie OC opłacone wiec auto zostaje i bedzie dalej rzeźbione
Co dalej.. Plany są spore... Kwestia kasy aby je wykonać
House - Wto Wrz 20, 2016 16:34
tomii620si napisał/a: | Poszukuje też maski |
PW
mAST - Sob Paź 01, 2016 23:33
Skąd decyzja o sprzedaży auta? Powyższe plany na to nie wskazywały.
longer86 - Nie Paź 02, 2016 08:44
Bo tomi jest jak kobieta... Zmienia decyzję co 5 minut
tomii620si - Wto Paź 11, 2016 20:01
Sprzedaz byla podyktowana glownie przez brak kasy na OC..
oc oplacone a auto po prostu stoi na olx do konca aukcji..
td04 lezy w garazu... na dniach matuje i nowy lakier wiec raczej bede go dalej meczyl
[ Dodano: Nie Paź 02, 2016 20:43 ]
zeby nie bylo ze tylko gadam.. a jutro tym czasowo mam nadzieje zlozyc t25 z saaba.
co dalej.. opaski srubowe musze kupić bo moje nie dają rady..
owinac wydech od nowa.. i wymyslic lepsze polaczenie pomiedzy rurami bo rurka pcv ma idealny wymiar ale jest miekka i podczas skrecania ja gnie
[ Dodano: Wto Paź 11, 2016 21:01 ]
Mam dość..
Mialem jechać po maske bo znalazłem w kolorze... No ale poskładałem turbo z saaba .. pojeździłem jeden dzień i parkująć pod blokiem zginałem w parze..
1 myśl - spadł jakiś skur.. wąż albo coś..
Maska do góry - chłodnica wybuchła ... Tzn pękł plastik wokół króćca który idzie w strone termostatu..
Pojechałem więc po chłodnice i po maske.. Chłodnica z SDi kupiona ale maska.. porysowana cala, pogięta.. dramat co Ci ludzie sprzedają..
W każdym razie jutro nowa stara chłodnica i moze to zacznie kiedys jeździć
longer86 - Wto Paź 11, 2016 21:05
I w miedzy czasie kolejna oferta wystawiania na handel
tomii620si - Wto Paź 18, 2016 20:19
LONGER - on jest cały czas wystawiony na olx... Aukcje kończy sie 2 tygodnie...
A i chciałbym sie przesiąść na stonowany samochód w automacie
[ Dodano: Wto Paź 18, 2016 21:19 ]
Tak wiec jutro jade po lakier narazie na zaprawki - nie chce mi sie go lakierować jak juz podjęłem decyzje o sprzedaży. Psikne tylko w kolor zaprawki które teraz są tylko w podkładzie..
Za to dziś w koncu zamontowałem to co mnie muliło...
Wtryskiwacze LPG barraccuda .. Auto w koncu sie odmuliło i nie jak na valtecach do 4 tys.. teraz idzie do końca
No i wyrwałem fotel z auta bo nitka puściła i sie rozlazł.. Skóra jest nie ruszona wiec wystarczy przez stare dziury przerzucić nową nitke... ale to zaniose do szewca i niech to porządną nicią zlapie
Odbiór jakości
slax - Czw Paź 20, 2016 12:23
Tomek, weź te wtryskiwacze zamontuj na równych przewodach tak
bociannielot - Czw Paź 20, 2016 13:16
kot to marny kontroler, byle karton mu dasz i juz zadowolony
tomii620si - Pon Paź 31, 2016 21:39
slax napisał/a: | Tomek, weź te wtryskiwacze zamontuj na równych przewodach tak
|
To nie do Ti Tak przyszły od gościa od którego kupiłem... Dzisiaj montowałem to na gotowo i wszystko jest na rownych nowych przewodach... ale jeszcze trzeba to doregulować bo chodzi jakby chciało a nie mogło
[ Dodano: Pon Paź 24, 2016 20:27 ]
Tak więc gaz chodzi bardzo ładnie teraz
Moc jest przez caly zakres ... chodzi chyba równiej niż na PB o.O
Co dalej ? Fotel zszyty.. Jutro wymiana klocków bo moje skisły - co za mózg wsadził tak małe tarcze hamulcowe do tak mocnego auta
Zaprawki poszły w kolor Co prawda miało to być amatorsko aby było tylko w kolor a wyszlo tak ładnie, ze jest idealna gładź Wystarczy przepolerować 2500 i pastą i bedzie jak ta lala
Co dalej ? Zmyć to z plastików Ogarnac "drewno" koło lewarka biegow - bo nigdzie nie moge dorwać tunelu z całym drewnem.
No i doszczelnić spływ olejowy bo cieknie z niego.. a tak to auto jeździ hamuje ... w sam raz na sprzedaż hy hy
[ Dodano: Pon Paź 31, 2016 21:39 ]
Grzebiem dalej
Na dniach wpadną tweety
No i chyba szukam kasty
Rover 600.. prawdopodobnie jakiegoś SDi z padnietym silnikiem który posluży jako nowy dom dla mojego pieca najlepiej czarna bo taki kolor ma miec docelowo Ti itd..
No i graty od sowy biore bo pewnie cos sie przyda No i zabieram sie za wydech.. Tj. Downpipe, nowy elastyczny, dekat - awg tłumik, środek oem i końcowy RM3.. Przelotowa ale cicha bo moja juz mnie doprowadza do urwicy macicy... Buuuuu buuuuuuuuu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... Jakies badziewie rodem z golfa III
prebenny - Wto Lis 01, 2016 20:47
To wreszcie jak przejedziesz nie będzie się drzeć 'gejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj'?
A tu w rzeczywistości nowy tłumik:
https://www.youtube.com/watch?v=FmNolu_ZUpk
tomii620si - Sob Lis 05, 2016 21:56
Raczej
https://www.youtube.com/watch?v=W2upmFqcylM
[ Dodano: Czw Lis 03, 2016 16:12 ]
Kolejny UP
Folia --> karton oklejony tasmą bezbarwną --> w kartonie folia bombelkowa zaklejona tasma -> w folii karton caaaly owiniety tasmą a w kartonie --> drugi karton caly owieniety tasmą.. Na szczescie w środku potem juz znajdował sie tylko BOV properfekt typ II
[ Dodano: Sob Lis 05, 2016 21:56 ]
Dobra BOV kupiony..
Wąz od termostatu wymieniony na nowy - ori z 620Ti z odpowietrznikiem itd..
No ale cóz... temat do zamknięcia..
Rover sprzedany .. Wrócił tam skąd go kupiłem...
House - Nie Lis 06, 2016 15:56
Co będzie teraz?
tomii620si - Nie Lis 06, 2016 19:35
Już kupione... E38 Polift
|
|