Zobacz temat - [R75] Amortyzatory tylne

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Amortyzatory tylne

karol77787 - Wto Maj 10, 2016 07:05
Temat postu: [R75] Amortyzatory tylne
Witam.
Czy ktos miał styczniosć w roverku z amortyzorami TRW?
Bo miałem zamiar kupić orginały OEM, ale w tej cenie widziałem TRW wraz z osłonami, a nie słyszałem opinii jak się spisują w naszych autach.

orczyk123 - Pią Maj 13, 2016 16:24

Osobiście nie zmieniałem jeszcze amortyzatorów u siebie ale pracuję w hurtowni motoryzacyjnej i sprzedajemy amortyzatory tej firmy w dużych ilościach do osobówek i dostawczaków i każdy sobie chwali , brać zakładać i jeździć .
karol77787 - Pią Maj 13, 2016 19:23

Dzięki kolego. Z tego co czytałem to ta firma robi je od niedawna. Juz zamówiłem bo cena atrakcyjna za komplet z osłonami i odbojami. Dam znać jak się sprawują w naszych R po montażu.
prebenny - Pią Maj 13, 2016 20:21

Pytanie tylko po co zakładać zamiennik skoro można OEM w tej samej cenie (rozumiałbym gdyby OEMowe były jakieś lipne, badziewne itp itd ale w 75 akurat na zawieszenie nie licząc tulei nie można narzekać).
dawidd - Pią Maj 13, 2016 20:39

a amortyzatory oem tez są gazowe?
karol77787 - Sob Maj 14, 2016 15:04

prebenny napisał/a:
Pytanie tylko po co zakładać zamiennik skoro można OEM w tej samej cenie (rozumiałbym gdyby OEMowe były jakieś lipne, badziewne itp itd ale w 75 akurat na zawieszenie nie licząc tulei nie można narzekać).

Nie w tej samej cenie.. jak pisałem w tej cenie są odboje i osłony(monroe) wiec paredziesiat zł zostaje w kieszeni.

O amorach TRW piszą gdzieniegdzie ze są gazowo olejowe oraz gazowe.

sknerko - Sob Maj 14, 2016 21:01

Cytat:
O amorach TRW piszą gdzieniegdzie ze są gazowo olejowe oraz gazowe.
Nie ma amortyzatorów gazowych sa zawsze gazowo olejowe lub same olejowe. Oryginał rovera jest olejowy reszta są zawsze gazowo olejowe i niestety ale komfort ubywa po zamontowaniu gazowo olejowych. Mam na podjeździe auto z gazowo olejowymi i drugie z oryginałami.
karol77787 - Pią Maj 27, 2016 08:44

Zamontowałem amory tylne TRW jakby kogos interesowało..
moje odczucia: nie widzę bardzo różnicy po poprzednich oryginalnych, nie jest twardo, raczej okresiłbym, że lepiej auto trzyma się drogi.

Więc od siebie mogę polecić jesli ktos zastanawiałby się nad wyborem. Pozdr

rafalmis1 - Pią Maj 27, 2016 11:59

karol77787, u mnie na TRW lubi na autostradzie przy pustym bagażniku podskakiwac, ale tylko jak jest pusto w bagażniku
karol77787 - Pią Maj 27, 2016 16:01

rafalmis1 wiesz co ja testowałem jak narazie na różnych wiejskich i miejskich drogach na autostradzie jeszcze nie sprawdzałem, ale dam Ci znać jak się przejadę:) a ten bagażnik bardzo miałeś załadowany? Bo u mnie z racji gazu zawsze zapasówka jeździ:)
rafalmis1 - Pią Maj 27, 2016 18:49

Kurcze, nie powiem ci dokładnie, ale zapas był. Teraz już po kilku tysiącach się ułożyło i na pustym jest ok