|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z lokalizacją odpowietrznika układu sprzęgła
DrummerBoy - Sro Maj 25, 2016 22:27 Temat postu: [R75] Problem z lokalizacją odpowietrznika układu sprzęgła Uszanowanko!
Wracając do tematu z mojego powitania na forum, a właściwie problemu. Przeszukałem wszystkie możliwe posty, ba! Cały internet jeśli nieskutecznie szukałem i coś mi umknęło to z góry przepraszam. Otóż jak już wspomniałem mój świeży nabytek po dłuższej trasie odmówił posłuszeństwa i utknął daleeekooo od domu… Pedał sprzęgła został w podłodze i po odciągnięciu go z powrotem niestety biegi nadal nie wskakują. Pompka suchutka, więc zgodnie z tutejszą lekturą obstawiam wysprzęglik.. Chcę stanąć przed wyzwaniem i wymienić go samodzielnie z ewentualną pomocą szwagra jednak, aby to zrobić muszę Roverka przytargać jakoś na garaż i tu pytanie do Was. Dolałem odrobinę płynu i za cholerę nie mogę zlokalizować odpowietrznika. Jest może umiejscowiony podobnie jak w CDT? Jeśli tak to, co muszę wywalić? Podstawę akumulatora czy obudowę filtra powietrza? Pytam, bo nie mam tu zbytnio warunków i narzędzi do szukania w ciemno więc wolałbym się skupić na konkretnych elementach…
sknerko - Sro Maj 25, 2016 22:36
filtr powietrza wywal i będzie odpowietrznik
DrummerBoy - Sro Maj 25, 2016 22:54
sknerko napisał/a: | filtr powietrza wywal i będzie odpowietrznik |
A ta obudowa jest jakoś przykręcona np od spodu? Bo stoję właśnie z latarką i zaglądam ale prócz cybanta z tego elastycznego dolotu chyba nic nie widzę..
sknerko - Sro Maj 25, 2016 23:06
jest na wcisk na dwóch gumowych kołkach ale najpierw odkręć wąż co idzie do przepustnicy. Trzeba mocno szarpnac w górę ale najpierw wyjąc filtr i tylko tą dolna czesc obudowy szarpać
christopher7 - Czw Maj 26, 2016 07:22
DrummerBoy, tak awaryjnie żeby dojechać do domu do po uzupełnieniu płynu w zbiorniczku pompki pewnie biegi zaczną wskakiwać nawet bez dokładnego odpowietrzania. Dolej płynu, podpompuj pompką parę razy może się uda... Do domu może w ten sposób dojedziesz bez rozbierania wozu na trasie.
DrummerBoy - Czw Maj 26, 2016 14:30
sknerko napisał/a: | jest na wcisk na dwóch gumowych kołkach ale najpierw odkręć wąż co idzie do przepustnicy. |
Obawiałem się, że to od spodu będzie przykręcone uff...
christopher7 Istotna sugestia bo do przejechania mam ponad 150km a na autostradzie A4 ciężko byłoby bawić się w odpowietrzanie itp
Dzięki panowie za pomoc! Jutro ogarnę temat i... byle do garażu
|
|