|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Dymi przy odpalaniu.
damian223311 - Nie Cze 12, 2016 17:36 Temat postu: [R200] Dymi przy odpalaniu. Witam ,mam taki problem... gdy silnik od razu zapali pojawia się lekki czarny dymek z wydechu (nie ważne czy zimny czy ciepły) silnik 86km na starej pompie ,jak chodzi na wolnych obrotach to dymka nie puści tylko właśnie podczas tego odpalania... następna żecz jest taka ,że jak jadę i dodam gazu lekko to w lusterku widać znowu czarny dym... czym to może być spowodowane? mam lekko zwiększoną dawkę ,ale przed zwiększeniem było dokładnie to samo...
bociannielot - Pon Cze 13, 2016 11:09
możesz miec niszczelnosc gdzies w układzie turbo np, i/lub ew. kąt wtrysku trochę rozregulowany
damian223311 - Pon Cze 13, 2016 21:43
Jaki powinien być ten kąt wtrysku? egr mam zaślepiony ,układ dolotowy szczelny ,więc przyczyna to albo pompa albo wtryski...
Remigiusz - Pon Cze 13, 2016 22:24
damian223311, Normalne ze puści dymka przy odpalaniu uroki pompy mechanicznej Trzeba by skręcić dawkę rozruchowa pompy ah to już nie takie łatwe bez stołu
Kat wtryski się tylko sprawdzi zegarem na 0,55mm. Ja mam to samo na pompie od SD ze jak odpalam to kopci ale mi akurat na szaro
Co do domu to sprawdz caly dolot jak nie tego winna to odkrec LDA zobacz czy cos sie nie zaczina w srodku albo ktos przedtem za bardzo podkrecil i dlatego tak kopci, skrec jeszcze dawke max na mniejsza i zobacz co bedzie.
Co do katu jeszcze to mozna bez zegara ustawic jeszcze i kat 0,55mm wychodzi jak sie odkreci kolo zebate z pompy i ustawi znaki z walka i kreski na korpusie na srodek idealnie. W tedy pompe zablokowac trzeba i mamy idelany kat wtrysku.
https://www.youtube.com/watch?v=Dkdf7YCLtwg
|
|