|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214]Klimatyzacja/Krokowiec/amortyzatory
Szulz - Pon Lip 11, 2016 15:43 Temat postu: [214]Klimatyzacja/Krokowiec/amortyzatory Witam, pora dopieścić swojego roverka pod wzgledem technicznym a wiec kilka pytań:
1.Klimatyzacja DOKŁADANA - kupiłem roverka w grudniu wiec za bardzo jej nie używałem ale gdy zrobiło się ciepłe dni to z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień klimatyzacja przestawała chłodzić i teraz już praktycznie w ogóle nie chłodzi nawet gdy włączę nawiew na max 4. jakieś pomysły ?
@Jak najlepiej ustawić pokrętła podczas włączonej klimatyzacji ? fot niżej
2. gdy odpalam klimatyzacje obroty spadają do 500~ i czasem silnik potrafi zgasnąć czy to wina krokowca? warto kupić używany ? na co zwrócić uwagę?
3.Amortyzatory + sprężyny - jakiś najprostszy sposób by wymienić z przodu ? co odkręćić. Walcze z nimi już czwarty dzień i mam dość, litry wd40 i nie chce puścić (sworzeń,drążek), macie jakies pomysły aby ułatwić prace ?
Z góry przepraszam i pozdrawiam
sknerko - Pon Lip 11, 2016 17:19
ad2. to nie krokowiec tylko bardzo duże obciążenie sprężarką, na początek nabić i sprawdzić szczelność klimy potem do inspekcji chłodnica klimatyzacji i osuszacz do ew. wymiany
Ustawienie pokręteł: lewe na 2, środek na niebieskiej kropce, prawe na ludzika z dwoma strzałkami, suwaki na lewa stronę a jak wychłodzi to można prawy suwak na prawo
|
|