|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] płyta podłogi bagażnika
christopher7 - Pią Sie 05, 2016 12:15 Temat postu: [R75] płyta podłogi bagażnika Ostatnio kolejny raz spotkałem się z dużym zdziwieniem osoby, która odkryła, że w jej wypasionym Brytyjskim Klasyku który kosztował jako nowy pewnie nawet ze 150 000 zł podłoga bagażnika wykonana jest ze zwykłej dykty jak z najtańszego pojazdu produkowanego gdzieś w Indiach domowym sposobem z tego co leżało na podwórku.
Spotkaliście się gdzieś z przypadkiem fabrycznej podłogi w Roverze wykonanej z lepszych materiałów? Można gdzieś dostać coś lepszego niż ta gnijąca dykta ?
Trzeba przyznać, że po tych kilkunastu latach użytkowania i wilgoci w bagażniku te płyty pilśniowe wyglądają tragicznie.
Tak wygląda np. moja...
A poniżej najciekawsza jaką znalazłem w Roverze 25
longer86 - Pią Sie 05, 2016 13:06
Cytat: | Spotkaliście się gdzieś z przypadkiem fabrycznej podłogi z lepszych materiałów? |
Renault już w lagunie 1 generacji tj. od rocznik 1995.
podłoga była z tworzywa sztucznego, oczywiście pokryta dywanem.
Dodatkowo posiadała na końcu małe oczko z linki za które mozna było podwiesić otwartą podłoge do haczyka pod tylną półką.
focus 1 generacji w wersji kombi również miał pokrywę z tworzywa sztucznęgo, ale tutaj dopasowana była tylko nad kołem reszta to blaszana równa podłoga pokryta wykładziną.
pewnie mozna by wymieniać przykłady... połóż parkiet, będzie git
AdaskoC - Pią Sie 05, 2016 13:21
longer86 napisał/a: | Dodatkowo posiadała na końcu małe oczko z linki za które mozna było podwiesić otwartą podłoge do haczyka pod tylną półką. |
w 75 sedan też masz plastik do podwieszenia otwartej podłogi bagażnika. W wielu innych autach też jest podobnie
christopher7 - Pią Sie 05, 2016 13:39
Udało się finalnie znaleźć podłogę dużo lepszą niż ta tragicznie wykonana pilśniowa. Nowa podłoga jest sztywniejsza i grubsza niż pleśniejąca dykta. Dodatkowo jest efekt uboczny w postaci lepszego wyciszenia bagażnika. Przy okazji wymieniłem też podłogę bagażnika w moim R25. Zdjęcia w załączniku. Jak ktoś jest zainteresowany mam jeszcze jedną zapasową do Rovera 75 odłożoną w piwnicy
|
|