|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214] nie odpala najprawdopodobniej immo
Bloq - Czw Sie 11, 2016 08:21 Temat postu: [Rover 214] nie odpala najprawdopodobniej immo Witam
mam problem ze swoim Roverkiem, najprawdopodobiej rozkodował się pilot ( 3TXA ). Dioda immo pali się cały czas po otwarciu drzwi. Auto wogule nie reaguje na pilota. Myslałem, że bateria padla ale została wymieniona na nową i dalej to samo. Przez ostatnie 3 dni i tysiace klikan pilotem rozłączył immobilaizer tylko raz. Zamowiłem używanego pilota zeby go dopisać do immo przez SBB ale SBB nie może połaczyć sie z komputerem poniewaz Roverek jest z 96 roku a SBB obsługuje 97 w zwyż. Proszę o pomoc autko jest mi potrzebne żeby dojezdzac do pracy. Skąt wziąść kod żeby wyłączyć immo albo znacie jakies dobrego elektronika z okolic zielonej góry który jest w stanie to zrobić?? Najlepiej wyłaczyć całkowicie immobilizer p.s slyszałem ,że mozna zrobić mostek przed immo zeby go wyłączyć ale nie wiem ile w tym prawdy. pomocyyy
m166 - Czw Sie 11, 2016 11:27
jestem ze Świebodzina i miałem to samo - elektryk wyciął immo i śmigam bez problemu - przeglądnij
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=102402
ponoć w benzynie to robi się jeszcze prościej
http://www.firmagodnazauf...-tomasz-doering
seraph - Czw Sie 11, 2016 11:58
Próbowałeś klikać pilotem bez obudowy?
Te piloty często padają ze starości, ale wystarczy poprawić luty na płytce i mamy spokój na hoho albo i dłużej. Elektronik wziął ode mnie za to 30 zł w Kielcach.
A nie przewinął Ci się gdziekolwiek w papierach od samochodu 4-cyfrowy kod do immo? Bez tego to chyba rzeczywiście wyciął bym immo, bo już raz bym nie wrócił z pracy, a raz nie odjechał ze stacji benzynowej
Bloq - Czw Sie 11, 2016 21:21
pilot był przelutowywany 2 razy, działa wysyła sygnał, klikałem z obudową, bez obudowy, na włączonym zapłonie, na wyłaczonym, przy otwratych drzwiach i zakmnietych itp itd.. bez reakcji ..
m166: duzo zapłaciłeś za usuniecie immo?? moze dostarczenie samego komputera wystarczy i obejdzie się bez lawety
MultecFSO - Czw Sie 11, 2016 22:53
Wystarczy usunąć immo ze sterownika i zrobić mostek w module immo.
Odezwij się na PW, immo ze ECU mogę usunąć wysyłkowo.
m166 - Pią Sie 12, 2016 09:00
@ Bloq - zapłaciłem za usunięcie immo 250 zł - ale umnie to diesel ponoć w benzynie jest prościej i taniej przedzwoń do niego tam w linku masz podany telefon , oraz poprosiłem o wstawienie takiego "ustrojstwa" otwórz-zamknij i dostałem wraz z nim dwa eleganckie piloty i drzwi zamykam i otwieram z pilota a koszt to 150zl
pozdrawiam
Bloq - Pią Sie 12, 2016 14:32
Dzisiaj zaciągnołem Roverka do elektryka usuniecie immo od 200 do 250 zł zrobi jeszcze dziś albo na poniedziałek dzieki wielkie za pomoc chłopaki
robsson78 - Pią Sie 12, 2016 17:18
Gdyby nie immo to nie miałbym już swojego roverka
|
|