|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT 190] Czek po montażu LPG, kody błedów :D
slax - Sob Sie 20, 2016 22:25 Temat postu: [MG ZT 190] Czek po montażu LPG, kody błedów :D Bry
Po montażu LPG pojawił się problem w postaci Czeka na zegarach, poza tym auto jedzie normalnie. Splanie ok 13l LPG wydaje się w normie.
TOAF wywala błędy jak na foto, ma to chyba związek z którąś z sond. Ktoś wie czy po prostu problem twki w strojeniu gazu, czy gazman coś spartolił przy podłączaniu? Dodam ze lampka nie zaświeciła się od razu, autko po odebraniu od gazmana zrobiło ze 150 km, i wtedy wywaliło czeka.
Może problem jest w świacach, przewodach, wiadomo ze LPG więcej wymaga, a nie zaglądałem tam jeszcze
z góry dzięki
pozdro
[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 23:25 ]
Dobra wygląda na to ze to win strojenia. skasowałem korekty w TOAFie i udało się skasować czeka, już się nie pojawia, zrobię z 50km na pB, zobaczymy co bedzie. Ale pewnie czek wróci. Ciekawe co jest skopane, bo auto jedzie na LPG jak powinno wg mnie. Nic trzeba będzie Gazmana pomęczyć
Swoją drogą, TOAF to swietna rzecz, chłopaki odwalili kawał dobrej roboty. Jestem dziś na weselichu, w pracy , i już zdążyłem podłubać jednemu z gości w 75tce
manuel - Sob Sie 20, 2016 22:34
U mnie też jeździło ok a był check engine - mieszanka była za bogata i sonda lambda sypała błędami.
PiotrVN - Pon Sie 22, 2016 10:25
Warto jeszcze mieć wgląd ( inerfejs ) do gazu .. jak już bawisz się TOAF-em to szybko się dopatrzysz błędów
u mnie zaraz po montażu siadło ciśnienie na parowniku
kwestia ponownej regulacji
i ponad 12 tysi km jest OK
R75 - Pon Sie 22, 2016 22:36
napraw sobie VIS (p1472) będzie więcej mocy, możne i trochę spalanie będzie niższe, chociaż i tak wynik masz b.dobry
slax - Wto Sie 23, 2016 16:40
Visami wiem ze trzeba się zając , tymczasem byłem już u gazownika, chłopina podstroił i już błędów nie wywala
dj_darco - Pią Sie 26, 2016 10:28
Mi też sypało błędem jak stroiłem sobie gaz Ogólnie wina była w ciśnieniu minimalnym przy którym ma przełączyć automatycznie na PB
Jaki masz sterownik
slax - Pią Sie 26, 2016 15:41
qboxa od staga
dj_darco - Pią Sie 26, 2016 18:35
No to kup sobie interfejs bluetooth i ściągnij sobie od producenta oprogramowanie na komputer, dodatkowo na androida i pełna kontrola sprzętu
slax - Pią Sie 26, 2016 19:14
dj_darco, Tak tez zrobie bankowo
|
|