Zobacz temat - [R75] Drążek tył

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Drążek tył

groszek_76 - Sob Paź 01, 2016 12:30
Temat postu: [R75] Drążek tył
Witam wszystkich. Mam pytanko , czy drążek reakcyjny tył był montowany do wszystkich taki sam czy też są różnice w cdti i benzyna. Pytam ponieważ od dłuższego czasu samochód mi pływał tyłem po drodze na koleinach więc miałem zamiar wymieniać tuleje na całym zawiasie. Jakież było moje zaskoczenie :o kiedy odkryłem dzisiaj podczas wymiany klocków z tyłu że NIEMAM CAŁEGO DRĄŻKA I ŁĄCZNIKÓW. Od kiedy wymieniałem łączniki z tyłu był bodajże u 4 mechaników z innymi problemami. Jakiś sku...l :twisted: zapieprzył mi drążek. Więc znam przyczynę pływania a tuleje wyglądają ok.
longer86 - Sob Paź 01, 2016 12:37

Raczej we wszystkich byl taki sam, a w późniejszych rocznikach nie bylo ich wcale, moze ktos po prostu postanowił odmłodzić Ci auto ;)
sknerko - Nie Paź 02, 2016 12:35

Jeżeli chodzi ci o stabilizator to od któregoś roku go nie montowali wcale a ty masz tam 2004 więc bardzo możliwe że go nie miałeś fabrycznie. Bardzo dobrym pomysłem jest dołożenie go sobie bo to bardzo poprawia stabilność auta.
sash997 - Nie Paź 02, 2016 15:30

ten drążek raczej nie wpływa na pływanie,bardziej zużyte amory, drążków już nie montowali w 2002 lub 2003 i to niezależnie od wersji wyposarzenia,cięcia w kosztach produkcji,klakson też montowali jeden zamiast 2 więc możesz sprawdzić też czy masz jeden klakson
groszek_76 - Nie Paź 02, 2016 15:44
Temat postu: R 75 drążek tył
Drążek był ,bo wymieniałem łączniki więc jakiś pi.....ny pseudo mechanik mi go zapieprzył. Po zastanowieniu mam 2 potencjalnych, a raczej jednego, bo znajomi też mieli z nim przygody ale jest zbyt późno żebym coś zdziałał. Po prostu puszcze fame wśród znajomych na mieście żeby go omijali -to wszystko. Poszukam używki i znów zamontuje, omijając szerokim łukiem mechaniorów. Jeżeli niczym się nie różni benzyna od diesla to nie będzie problemu kupić za 5 dyszek całego kompletu. Dzięki chłopaki za pomoc.

[ Dodano: Nie Paź 02, 2016 16:44 ]
Co do amorków to wymieniałem w lutym na nowe z S-PARTS i dzisiaj poszedł mi z lewej strony- tłucze się w środku. Ręce opadają co miesiąc jakiś wydatek w tym samochodzie. W sierpniu padła przepływka w drodze nad morze na obwodnicy ŁODZI-koszt całej zabawy 1000zł.

sknerko - Nie Paź 02, 2016 20:19

groszek_76 napisał/a:
Co do amorków to wymieniałem w lutym na nowe z S-PARTS i dzisiaj poszedł mi z lewej strony- tłucze się w środku.
Reklamuj u nich. Ja kupowałem orginały na tył u nich i po niecałym roku jeden wylał. Załatwili reklamacje pozytywnie w 3 dni, mimo że nie miałem paragonu

[ Dodano: Nie Paź 02, 2016 21:19 ]
i to zapewne był powód pływania auta