Zobacz temat - [R75] problem z odpaleniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] problem z odpaleniem

zimek-1985 - Nie Paź 16, 2016 17:00
Temat postu: [R75] problem z odpaleniem
Witam Panowie. Mam problem jak w temacie. Chodzi o to ze jak temperatura na zewnatrz spadnie ponizej 5 stopni auto ma ciezko zapalic. Krece go okolo 5 sekund i jest tak jak by dostawal paliwo ale nie plynnie tylko stopniowo. Silnik powoli wchodzi na prawidlowe obroty. Ale zauwazylem tez ze jak przy odpalaniu bede krecil go ponizej sekundy i podejme probe drugi raz to za drugim razem odpala na dotyk. Co moze byc nie tak? Dzis temperatura rano +7 i odpalil na dotyk. Wczoraj +2 stopnie i juz byl problem. Pomozecie?
Z gory dziekuje.

pawelo12 - Nie Paź 16, 2016 17:27

Cześć, mam ten sam silnik. Mój odpala identycznie. Nigdy nie postrzegałem tego jako usterkę.
dzelo23 - Nie Paź 16, 2016 18:56

Winny może być filtr paliwa, padająca pompa paliwa, rozszczelniona obudowa filtra paliwa. Jeżeli macie LPG to możliwe że w baku macie syfiaste paliwo.
Jest taki pasek na stronie "Google twoja wyszukiwarka" on nie gryzie :d a może nawet pomóc.

zimek-1985 - Nie Paź 16, 2016 19:35

No dobrze ale dlaczego dzieje sie to tylko jak jest zimno. Nawet 2 stopnie roznicy powoduja te objawy. Gaz mam niecaly rok. Paliwa zawszy ponad cwiartka na wskazniku. I czemu jak krece go dosliwnie pol sekundy i po chwili pidejmuje 2 probe to pali od strzala a jak krece dluzej to po okolo 5-7 sekundach zaczyna odpalac wchdzac powoli na obroty?
Muody - Nie Paź 16, 2016 20:22

zimek-1985 napisał/a:
No dobrze ale dlaczego dzieje sie to tylko jak jest zimno. Nawet 2 stopnie roznicy powoduja te objawy. Gaz mam niecaly rok. Paliwa zawszy ponad cwiartka na wskazniku. I czemu jak krece go dosliwnie pol sekundy i po chwili pidejmuje 2 probe to pali od strzala a jak krece dluzej to po okolo 5-7 sekundach zaczyna odpalac wchdzac powoli na obroty?

Ja mam od niedawna roverka (tj od wczoraj :D ) i mam tak że mam zero prawie paliwa, gazu i benzyny i słabo mi odpala przy tej pogodzie, tak ze 2 sek muszę potrzymać na rozruszniku, ale jak odpali to od razu czy zimny czy nie to równiotkie obroty trzyma i cichutko chodzi :)