Zobacz temat - [Piękność i ogromna katastrofa]

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [Piękność i ogromna katastrofa]

SzymionMaster - Sob Lis 05, 2016 19:38
Temat postu: [Piękność i ogromna katastrofa]
Witam serdecznie wszystkich.

Kupiłem sobie Rovera niedrogo na full wypasie (webasto, beżowe skóry, roleta itp.). Wiadomo, mało zapłacone - dużo do roboty. Działania w garażu, są predyspozycje te sprawy. Wymieniłem w nim sprzęgło, wstawiłem sztywne; linka zmiany biegów, ponieważ się uszkodziło jabłko; wachacze; końcówki stabilizatorów; hamulce przód i tył; przeguby; olej; płyn chłodniczy.

Tu jest problem. Rover WJECHAŁ do garażu bez problemu, no wiadomo jak było, lecz ok. Rozpoczęły się prace, wszystko zostało naprawione (niekoniecznie z planem i z psikusami), ale naprawione. Akumulator podłączony, wkładam kluczyk, przekręcam.. i ? I cisza, dosłownie NIC.

Zauważyłem, że nie działa podświetlenie licznika, zegarka, panelu, prawe światło mijania, lewy halogen, prawy kierunkowskaz. Ogólnie nic też się nie wyświetla na desce roździelczej (kierunki, światła).

I tu pada pytanie: co się stało ? Czy to immobilizer padł, mapka padła czy może jakaś inna kontuzja ? Proszę o odpowiedź

MaReK - Sob Lis 05, 2016 20:06

Po pierwsze popraw temat.

SzymionMaster napisał/a:
wszystko zostało naprawione (niekoniecznie z planem i z psikusami), ale naprawione.

Coś nie do końca ;)

Trochę takie wróżenie z fusów, bo nikt nie wie co zostało przez Ciebie robione i w jakiej kolejności. Może to brak masy, może to problem z bezpiecznikami. Jeśli robiłeś tylko mechanikę, sprawdź podłączenia do rozrusznika, do alternatora, sprawdź klemy.

Spróbuj wstawić film z tego jak się auto zachowuje przy próbie odpalenia.
Mapa sama się nie wywali, ale złe podłączenie może uśmiercić moduł, nie tylko sterownik silnik ;)

Na razie mamy mało informacji. Jak się czują bezpieczniki pod maską - wszystkie?

sTERYD - Nie Lis 06, 2016 00:48

Moderator sTERYD informuje

SzymionMaster ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji

[ Dodano: Nie Lis 06, 2016 00:48 ]
WY-CZY- ść MA-SY.