|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Nie pali na zimnym
ostry1317 - Nie Lis 13, 2016 09:59 Temat postu: [R45] Nie pali na zimnym Witam
Mam problem ze swoim Roverkiem gdy jest zimno to nie mogę odpalić z kluczyka od razu mówię świece wymieniłem tak samo filtr paliwa wykręciłem rozrusznik rozebrałem go i szczotki są jak nowe tak samo tulejka gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ?! Dziwne jest to że gdy nie chce odpalić to na pych pali od razu z dwójki. Po wymianie świec myślałem że może coś z nimi jest nie tak to wziąłem kabel przyłożyłem do świecy i do plusa do akumulatora i iskrzy czyli działają... Wspomnę jeszcze że wcześniej siadł mi sterownik pompy wtryskowej który zregenerowałem i było dobrze a problem zaczął się gdy zalałem wątpliwej jakości diesla od naszych Rosyjskich sąsiadów wtedy kopcił szarpał tak jakby nie dostawał dobrej dawki paliwa spuściłem wszystko zalałem tego lepszego diesla z Lotosu + ulepszacz do diesla który czyści wtryski i dodaje centanów. Problem z odpalaniem na zimnym został dziwnym faktem jest to że jak odpali na pych to gdy go zgaszę to od razu pali od strzała z kluczyka nawet gdy jest zimny więc co może być przyczyną?
Heron - Nie Lis 13, 2016 23:45
Zacznij od wymiany akumulatora na nowy.
Polecam
Ulepszaczy żadnych nie wlewaj, bo wszystko pozapycha.
Jeśli już musisz to nie wlewaj tych najtańszych i jakiś no name bez żadnych rekomendacji.
|
|