|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kontrolka Airbag
Maciej23 - Sob Kwi 01, 2017 12:45 Temat postu: [R75] Kontrolka Airbag Witam, ostatnio ściągałem kierownice do obszycia i po ponownym jej zamontowaniu zaczeła ciągle się świecić kontrolka poduszki. Po przekręceniu kluczyka świeci się i na chwilę gaśnie i świeci już dopóki nie wyłącze silnika. Zdejmowałem kierownice jeszcze raz i czyściłem kostkę ale nic to nie dało...można ten błąd skasować komputerem?
pawelo12 - Sob Kwi 01, 2017 13:34
TOAF -> SRS
Jeśli pytasz to zakładam, ze nie wiesz o jego istnieniu. Tutaj znajdziesz potrzebne informacje: http://www.toaf.roverki.eu/index.php/pl/
Na pewno nic nie uszkodziłeś? Właściwie to nie tam musi leżeć problem. Pewnie odsunąłeś fotel kierowcy żeby zrobić sobie więcej miejsca i mogła Ci się rozłączyć kostka pod fotelem. Dość często tam nie łączy. Byli tacy co lutowali te kable na stałe.
Maciej23 - Sob Kwi 01, 2017 18:35 Temat postu: [R75] Dokładnie, odsunąłem fotel kierowcy by mieć wygodniejszy dostęp ale nie sądziłem że przez niego może świecić kontrolka bo jeżeli się wcześniej zapalała to przez wtyczke pod fotelem pasażera, sprawdzę to. O TOAFie też nie słyszałem, pewnie też muszę dokupić jakąś kostke do połączenia komputera z autem?
pawelo12 - Sob Kwi 01, 2017 19:17
Nie mówię, że na pewno ale istnieje takie prawdopodobieństwo. U mnie ostatnio co sprzątanie świeci się poduszka.
"W związku z licznymi zapytaniami o interfejs współpracujący z programem TOAF przypominamy: BMW DS2 INPA/DIS/NCSEXPERT oparty o układ FTDI. Może być też interfejs do diagnostyki aut z grupy VAG ale konieczne będzie zmostkowanie (zlutowanie) dwóch pinów 7 i 8 ze sobą. Przykładowy link do portalu aukcyjnego z odpowiednim kablem: http://allegro.pl/interfe...9654.html"
Wszystkie informacje znajdziesz na stronie z linku, który podałem wcześniej.
dumel175 - Nie Kwi 02, 2017 12:44
Tez miałam dzisiaj to samo Kabelki pod fotelem się nie stykały ale już włożyłem tak jak powinno być i działa
christopher7 - Nie Kwi 02, 2017 14:00
pawelo12 napisał/a: | TOAF -> SRS
Byli tacy co lutowali te kable na stałe. |
Lepiej po prostu wymienić wtyczki na hermetyczne lepszej jakości
Maciej23 - Nie Kwi 02, 2017 21:35 Temat postu: [R75] Faktycznie to wina ftyczki pod fotelem ale dziwne że dopiero przy wyjmowaniu kierownicy tak się stało, wcześniej też przesuwałem fotel na maxa do tyłu i nic sie nie działo...dziwne, ale dzięki panowie
MaReK - Nie Kwi 02, 2017 21:56
Też polecam zmianę wtyczek na hermetyczne. Robota na 30-40 min. a spokój na wieki.
karolj - Pon Kwi 03, 2017 02:52
To i ja polecam, a co
Od wymiany na Superseal nie było ani jednego błędu poduszek.
|
|