|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] prośba o wycene
adas07072a - Nie Kwi 16, 2017 15:16 Temat postu: [R75] prośba o wycene Chciałbym prosić i wycenę kierownicy oraz galki zmiany biegów. W oba te elementy są w drewnie i w stanie 5-. Ile to może być warte?
sash997 - Nie Kwi 16, 2017 20:14
osobiście za oba elementy jeśli w dobrym stanie to max 400zł bym dał ale przy moich możliwościach to kupiłbym taką kierownice jak najtańszą tylko aby drewno było ok a skóra nie podarta bym to pomalował i efekt byłby jak nowej
Sandman - Pon Kwi 17, 2017 12:47
Kierownice z drewnem są w cenie od 250 do 450 zł - wszystko zależny od stanu wizualnego. Gałka zmiany biegów może kosztować ok 100 zł - zależy czy manual czy automat.
Jak byś pokazał na zdjęciu to łatwiej było by coś powiedzieć
Sash, co do malowania - może jak masz zarąbiste zdolności to tak, u mnie malowanie renoskórem to efekt na maks rok... Teraz będę obszywać nową skórą.
Dziadek - Pon Kwi 17, 2017 12:58
Sandman napisał/a: | Jak byś pokazał na zdjęciu to łatwiej było by coś powiedzieć |
...jeśli zdjęcie będzie takie jak pytanie to raczej niewiele się dowiemy bo nadal nie wiem czy chce sprzedać czy kupić i w jakiej skali jest to "5-" , bo jeśli w skali do dziesięciu...
sash997 - Pon Kwi 17, 2017 20:03
ja w audi które teraz mam pomalowałem lakierem samochodowym, pistoletem do aerografu, od 3 lat kierownica wygląda tak samo, lakier mi dobrali (ciemna zieleń) identyczny z tym na gałce zmiany biegów, dodam że nie mam jakichś specjalnych uzdolnień- nie jestem lakiernikiem ale jestem mega zadowolony z efektu, w roverze dałem kierownice do renowacji... zapłaciłem 150zł, pomalowali mi jakimś gównem po którym kierownica po 2 miesiącach wyglądała gorzej niż przed renowacją, lakierowania nauczył mnie pewien gość niegdyś handlujący na forum częściami do roverów który sprzedał mi kierownice jak pisał w super stanie a tak to spakował z innymi częściami że sie lakier o metalowy element uszkodził w paczce
Sandman - Wto Kwi 18, 2017 12:10
sash997 napisał/a: | teraz mam pomalowałem lakierem samochodowym, pistoletem do aerografu, od 3 lat kierownica wygląda tak samo |
No to całkiem inna robota ciekawy jestem jak to wygląda - prześlij fotę jakąś
ja malowałem farbami do renowacji skóry i nie trzymało to właśnie zbyt dobrze...
Dziadek, no fakt że pytanie nie jest zbyt precyzyjne ale z drugiej strony - nie ma znaczenia czy chce sprzedać, czy kupić - wycena to wycena a co do skali - większość ludzi jednak używa skali pięcio-/sześcio- stopniowej. Nie czepiajmy się o drobiazgi
Punx - Wto Kwi 18, 2017 13:01
Ja swego czasu za drewnianą kierownicę bez poduszki za to w stanie "idealnym" (jak z fabryki) płaciłem 680pln, gałki drewno+chrom do automatu szukałem kilka lat, najtańsze ściągane z USA wychodziły cenowo ok 700-900pln ... po kilku latach udało się kupić u AdaskoC w dobrych pieniądzach
Od dawna nie obserwuję już cen do 75, ale zakładam że mocno stopniały, pamiętam czasy jak dekielek airbaga pasażera potrafił kosztować 1k
Obecnie za komplet kiera + gałka w drewnie w stanie prawie idealnym dałbym max 500pln.
sash997 - Wto Kwi 18, 2017 19:28
Tak wygląda w lakierze samochodowym, niestety niemam zdjęcia przed zabiegiem ale cała była wytarta do czarnego
christopher7 - Sro Kwi 19, 2017 16:15
Wrzuć jakieś zdjęcia. Sam stan mocno wpływa na cenę. Opinia punktowa może być dosyć subiektywna...
|
|