|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214si] Kontrolka rezerwy ? Obok przeciwmigelnych.
Saaphyri - Sro Kwi 26, 2017 17:21 Temat postu: [r214si] Kontrolka rezerwy ? Obok przeciwmigelnych. Witam, dzisiaj zauważyłem, że na lewo od kontrolki " światła przecimgielne tylne " posiadam kontrolke:
- Kółko, a w kółku ,, 10 "
Obie te kontrolki znajdują się pod zegarami od paliwa.
Czy możliwe jest, abym posiadał kontrolke rezerwy ? Podobno jej nie ma więc..
Jeśli ktoś kiedyś montował wskaźnik od rezerwy, to gdzie szukać tego urządzonka ?
Kontrolka troche nie typowa, wygląda identycznie jak znak który informuje, że nie można przekraczać 50km/h, z tym że w kontrolce widnieje liczba 10
Z innej beczki, mam też kontrolke z świecami żarowymi a auto mam benzyne, wtf ?
seraph - Sro Kwi 26, 2017 19:40
Nie ma kontrolki rezerwy. To jest coś dziwnego, ale na zdjęciu raczej nie wyjdzie... Znalazłem zdjęcie z MG: kontrolki
A co do świec żarowych to żadne wtf tylko zegary były do wszystkich wersji takie same, tylko był najwyżej inaczej wyskalowany obrotomierz. Podobnie jak w przypadku ABSu, którego nie ma we wszystkich wersjach.
BigBoyPL - Sro Kwi 26, 2017 20:29
seraph, Nie nie były takie same, zobacz w instrukcji obsługi jakie kontrolki się zamieniają m in. benzyna a diesel
seraph - Sro Kwi 26, 2017 21:07
To o co chodzi z tą kontrolką grzania świec?
nanab - Czw Kwi 27, 2017 14:21
Saaphyri napisał/a: |
Z innej beczki, mam też kontrolke z świecami żarowymi a auto mam benzyne, wtf ? |
A świeci ta kontrolka? Tak jak w większości samochodów nie robi się osobnych wersji części do każdego samochodu, czasami np. wiązki elektryczne sa taki same w wersji bieda jak w najlepszej, a zestaw kontrolek jest taki sam dla każdej wersji, tylko jedne są używane a inne nie. Saaphyri napisał/a: | Jeśli ktoś kiedyś montował wskaźnik od rezerwy, to gdzie szukać tego urządzonka ?
|
Jeśli nie było fabrycznie, to trzeba rzeźbić takie urządzenie. Dla średnio ogarniętego elektronika nie problem.
Saaphyri - Czw Kwi 27, 2017 15:13
Posiadam też kontrolke od ABS;u, którego nie mam
Nie, świece żarowe mi się nie świecą, abs tez mi sie nie swieci, ta dyszka w kółku też mi się nie świeci i nic z tych 3 nigdy sie nie zaswiecilo
|
|