|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214Si] Uszkodzone lusterko boczne
Robertus74 - Sro Cze 28, 2017 20:11 Temat postu: [R214Si] Uszkodzone lusterko boczne Uszkodziło mi się (uszkodzono mi?) lusterko boczne od strony kierowcy.
Wygląda na to, że urwało się coś, za co łapie sprężyna.
Czy w tym materiale da się wywiercić otworki, żeby wstawić tam jakąś rurkę, za którą złapię sprężynę?
Czy raczej szukać lusterka-używki?
Harry - Sro Cze 28, 2017 21:25
lustro w zamieniku 60 zł, a używane pewnie tańsze
sknerko - Sro Cze 28, 2017 21:48
Używane nawet po 20 pln, ale ja bym kupił od R25 są większe i ładniejsze i nawet w kolorze dorwiesz jak poszukasz albo srebrne co pasują do wszystkiego lub czarne. jedynie jeden otwór do mocowania trzeba na nowo wywiercić. w Turbina 214 zakładaliśmy i w moim poprzednim R220 oba dorwałem w kolorze i nie trzeba było malować
seraph - Sro Cze 28, 2017 23:09
Ciekawe, że jakieś 3 tygodnie temu stało mi się dokładnie to samo - wychodzę popołudniu do sklepu, a tu Rover smutny, bo mu ucho wisi
Z małą różnicą, bo u mnie pękło to oczko od strony drzwi i wstawiłem tam pętlę z grubego drutu zakotwiczoną od środka i trzyma pięknie chociaż naciągnąć sprężynę łatwo nie było. Jest to do zrobienia, ale jak Ci się nie chce to 20-30 zł na szrocie.
U mnie dodatkowo zamiast tej odlewanej ramki, do której przykręcone jest lusterko jest ramka z grubego drutu (dziwne, bo Rover tylko o rok młodszy), więc tak jak u Ciebie urwać mi się nie może.
Robertus74 - Czw Maj 16, 2019 09:59
Udało mi się podmienić tę blachę ze starego lusterka (ale prawego), które kiedyś uległo uszkodzeniu.
[ Dodano: Czw Maj 16, 2019 10:59 ]
Znowu mam chyba podobny problem.
Czy jeśli potrzeba będzie nowego lusterka, to czy takie będzie odpowiednie dla 214Si z 96r.?
https://allegro.pl/oferta/lusterko-manualne-rover-200-95-00-lewe-nowe-7596890370
PS. Czy do wymiany lusterka manualnego potrzebne jest odkręcenie boczka drzwi?
|
|