|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Drgania silnika
Lordzik19 - Czw Lis 09, 2017 19:06 Temat postu: [R45] Drgania silnika Witam. jak w temacie ostatnio zauważyłem że pod czas pracy na zimnym czy ciepłym silniku wpada w duże drgania, nie zawsze się to dzieje, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu chodzi już dobrze. dodam że czasami kręci do 4 tys zazwyczaj na pierwszym i drugim biegu na pozostałych biegach jest dobrze. Podłączyłem roverka pod komputer żadnych błędów nie było przepływomierz działa z tego co czytałem na forum ma dobre parametry. wtryskiwacze założyłem z sdi poprawa mocy była ale dalej są drgania i kręci do 4 tys. Pomocy
Remigiusz - Czw Lis 09, 2017 21:54
Za kare nie ma odpowiedzi !
Lordzik19 - Pią Lis 10, 2017 11:53
Sorry za wykrzykniki. tyle się naczytałem i nie znalazłem żadnej odpowiedzi
barney79 - Pią Lis 10, 2017 18:03
Odepnij przepływomierz bo jest walnięty.Podkładki pod wtryskami założone są nowe po zmianie wtrysków?
[ Dodano: Pią Lis 10, 2017 18:03 ]
Remigiusz napisał/a: | Za kare nie ma odpowiedzi ! |
Nię bądź taki
Lordzik19 - Pią Lis 10, 2017 18:42
nie zmieniałem podkładek jeżeli ma to pomóc to jutro będę wymieniał testowałem przepływomierz z alfy 156 jtd założyłem razem z obudową to tdi 1z ok 125hp nie dało radę ale problem z tym że pierwszy i drugi bieg do 4 tys ale bardziej martwi mnie telepanie silnikiem
Remigiusz - Pią Lis 10, 2017 19:24
Szukaj sobie nowej pompy wtryskowej
Bledow nie bedzie a auto bedzie lapac telepania, podobny temat juz mialem, zostalo wszystko wymienione, wtryski + podkladki, sprawdzony doplyw paliwa do pompy i sitko na srubie w pompie, kompresja, bledow zadnych nie bylo.
Pomogla wymiana pompy wtryskowej dopiero
A za kare, bo popraw temat odpowiednio, ten tytul jest zle wstawiony [...] !
Lordzik19 - Pią Lis 10, 2017 20:30
dzięki za podpowiedź jutro będę sprawdzał jeszcze najwyżej na szrocie pompę wezmę na próbę
|
|