|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Temperatura rośnie przy większej prędkości
Enterclose - Sro Sty 17, 2018 21:27 Temat postu: [MG ZR] Temperatura rośnie przy większej prędkości Dzień dobry, po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni(tzn. nie w tym dziale bynajmniej ).
A więc jak w temacie, sprawa dot. układu chłodzenia(chyba, mechanik ze mnie słaby:D). Samochodzik świeżo po wymianie uszczelki(razem z planowaniem głowicy), termostatu i rozrządu wraz z pompą wody(korek też wymieniłem). Całą naprawę wykonał znajomy mechanik, ja tylko zdjąłem głowice, bo na więcej mnie nie stać Od razu mówię, że części nie były brane po taniości.
Przed naprawą samochód grzał się cały czas, brakowało również ogrzewania. Po naprawie tydzień wszystko cacy, ogrzewanie prawie lawa no i dzisiaj na autostradzie obserwuję jak temperatura idzie w górę(trzymała się poniżej czerwonego pola) ale woda ze zbiorniczka już powoli ciekła, chociaż nie tak jak przed remontem.
Przetestowałem parę razy no i wraz z przekroczeniem 100km/h temperatura równo idzie w górę z prędkością, po wjechaniu do miasta i zmniejszeniu prędkości temperatura wraca do normy(wiatraczek cały czas działa).
Nie znalazłem tematu z tego typu usterką więc czekam na jakieś rady/pomysły
IROLA - Czw Sty 18, 2018 08:20
Jak chłodnica - czy cała ciepła - może termostat się nie otwiera ? Jeżeli się nie otwiera .... to może przez zaworek w kolektorze (zawsze będę go winił ...).
(Raczej popraw temat)
Enterclose - Czw Sty 18, 2018 16:12
Chłodnica cieplutka
|
|