Zobacz temat - [R75] Problem z tankowaniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z tankowaniem

krasin - Nie Lip 08, 2018 17:04
Temat postu: [R75] Problem z tankowaniem
Witam,
Wczoraj pojechałem na stację chcąc zatankować mojego roverka i przy tankowaniu pisotlet odbijał udalo mi sie zatankowac za 30zl i później tak jakby się paliwo wylewało. Dzisiaj chciałem dotankować i udało się ledwie za 10zł, ponieważ co chwila odbijało. Jeśli chodzi o pływak to raz pokazuje pół baku paliwa,a raz 3/4 baku. Co to moze byc?

BetJar - Nie Lip 08, 2018 20:48

krasin napisał/a:
pisotlet odbijał udalo mi sie zatankowac za 30zl

krasin napisał/a:
Dzisiaj... ...udało się ledwie za 10zł

A płaciłeś bilonem , banknotem czy kartą ? :P Może dystrybutor był kijowy, ... albo pistolet ? :P

krasin napisał/a:
to raz pokazuje pół baku paliwa,a raz 3/4 baku.

To od temperatury, raz się kurczy bak a raz rozszerza. ;)

krasin napisał/a:
Co to moze byc?

Czy tak trudno pomyśleć i wykminić że pływak się zawiesza a paliwa było po korek.

dawidd - Pon Lip 09, 2018 05:15

Nie zawsze wina musi leżeć po stronie pistoletu czy dystrybutora, jeśli inni tankowali bez problemu a Ty nie masz paliwa w baku, a mimo to wybija to może byc zatkany, albo zawężony wlew paliwa, rura która leci paliwo do baku może byc zagnieciona, efekt będzie taki jak opisujesz
krasin - Pon Lip 09, 2018 07:29

Tankowałem na dwóch różnych stacjach i na każdej to samo - pistolet wybija. Jeszcze tydzien temu bez problemu tankowałem.
YOBACK - Pon Lip 09, 2018 23:01

Spróbuj nie wkładać pistoletu do oporu, tylko zostaw wyjmij go od maks wciśnięcia ok 2-3cm. Wtedy paliwo nie będzie sięodbijać od ścianki wlewu i nie powinno odbijać. Mi to pomogło w MG:)