|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Zestaw elementów z poliuretanu.
gutek071 - Pią Paź 30, 2020 22:15 Temat postu: [MGF] Zestaw elementów z poliuretanu. Ze względu na tragiczną dostępność elementów metalowo-gumowych do tego pojazdu, postanowiłem zakupić zestaw na całe auto z poliuretanu, włącznie z poduszkami silnika, skrzyni biegów, itp. I teraz kilka pytań : Czy miał ktoś z was do czynienia z zestawami z ebay.co.uk? Chodzi mi o jakość tego. Ewentualnie czy znacie jakąś firmę sprzedającą to w Polsce? Pozdrawiam
flapjck1 - Sob Paź 31, 2020 12:03
flo-flex czy cos takiego dostepne na ebay - jakosc tragedia, z innymi stycznosci nie mialem w mgf
polscy producenci: strongflex/bikopur, olkuski deuter - bardzo dobre produkty ale do mgf/tf chyba nic nie maja, trzeba bylo by dorabiac, wydluza to proces produkcyjny, ale deuter na pewno by sie podjal i zrobil wzglednie sprawnie
ps: uznany powszechnie powerflex wcale nie jest taki zajebisty, te aplikacje ktore przerabialem byly gorzej wykonane niz polskie produkty
plp - Sob Paź 31, 2020 22:07
flapjck1 napisał/a: | flo-flex czy cos takiego dostepne na ebay - jakosc tragedia, z innymi stycznosci nie mialem w mgf
polscy producenci: strongflex/bikopur, olkuski deuter - bardzo dobre produkty ale do mgf/tf chyba nic nie maja, trzeba bylo by dorabiac, wydluza to proces produkcyjny, ale deuter na pewno by sie podjal i zrobil wzglednie sprawnie
ps: uznany powszechnie powerflex wcale nie jest taki zajebisty, te aplikacje ktore przerabialem byly gorzej wykonane niz polskie produkty |
Ba, deuter nie tylko sie podejmie, ale swego czasu nawet dawali rabaty za wysyłanie elementów do dorobienia bo mogą go potem wrzucić do stałej oferty.
gutek071 - Nie Lis 22, 2020 21:13
Ostatecznie, po zapoznaniu się z opiniami z UK, zakupiłem zestaw na przód i tył z firmy DuraFlex. Wyglądają całkiem przyzwoicie, tulejki ze stali nierdzewnej też na plus. Minus za brak smaru w zestawie. Niestety nie mieli w ofercie tulei do mocowań silnika i skrzyni. W przyszłym tygodniu będę to wymieniał, zobaczymy czy do czegoś się nadają Przy okazji zmienię też amortyzatory z tyłu, nowe monroe już czekają. Czy niesprawne amortyzatory mogą mieć wpływ na wysokość zawieszenia? Pytam, bo mam tył niżej niż przód, a amortyzatory nie mają już żadnej sprawności Wracając jeszcze do poduszek/mocowań silnika i skrzyni, staram się namierzyć tuleję do elementu kkg100371. Pasuje tam może coś z innego auta? Udało mi się ustalić, że do drugiej części tego elementu (kkh100782) pasuje idealnie poduszka silnika od skody felicii (FEBI BILSTEIN 15880 180921), może się to komuś przyda.
flapjck1 - Nie Lis 22, 2020 23:00
jaka twardosc wziales?
gutek071 - Pon Lis 30, 2020 22:31
Standard - 80ShA. Niestety, jeszcze niezamontowane. Nie mam ostatnio za dużo czasu na dłubanie przy swoim aucie, więc odbijam sobie gromadzeniem maneli do tegoż to
|
|