|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [ i ]Regulator cisnienia paliwa
Bryku01 - Wto Cze 14, 2022 19:56 Temat postu: [ i ]Regulator cisnienia paliwa Cześć, mam kilka pytań w sprawie regulatora cisnienia paliwa montowanego na listwie wtryskowej.
1 - czy jest jakiś zamiennik do kupienia ? Albo coś pasującego od innego auta (3.6 bar)
2 - nie wiem dlaczego ale wyjście z regulatora mam podłączone do kolektora ssącego Po jaką cholere? Po co przelew podłączać pod kolektor ssacy ,zamiast puścić powrót do baku. Ten wężyk wygląda na fabryczny.
Silnik 1.8 120KM.
sTERYD - Wto Cze 14, 2022 20:17
To nie przelew, tylko podciśnienie, przelew idzie do baku.
Bryku01 - Wto Cze 14, 2022 20:47
Tam jest tylko jeden wężyk nałożony na wyjście z tego niby regulatora. Nie ma powrotu.
[ Dodano: Wto Cze 14, 2022 21:47 ]
Kurde, ja nie mam tego węża pod tym "regulatorem" a jak miałem listwę wtryskową w ręce i zdjąlem ten regulator to tam nic nie bylo pod nim - pusta rurka.
nanab - Sro Cze 15, 2022 15:21
Na nim idzie podciśnienie, pod nim dwie rurki, środkowa to zasilanie, na zewnątrz przelew.
Jak chcesz coś zmieniać to najprościej zamontować uniwersalny programowalny za ok 100zł.
sTERYD - Sro Cze 15, 2022 15:39
Wejście jest prosto z listwy pod spodem
Bryku01 - Czw Cze 16, 2022 17:19
U mnie było coś mocno przerabiane bo te "wyjście" pod tym regulatorem było i jest zaślepione takim gumowym kapturkiem. Natomiast przez wężyk podciśnienia łączącego ten zaworek z kolektorem ssacym leci mi benzyna... przez co miałem problem z nierówna praca silnika. Ehhh trza szukac kilku części.
|
|