Zobacz temat - [Forum] Moderacja kącika "giełda"

Forum Klubu ROVERki.pl

Forum i WWW - [Forum] Moderacja kącika "giełda"

piter34 - Pon Kwi 02, 2007 14:53
Temat postu: [Forum] Moderacja kącika "giełda"
Witam,
W związku z dużą ilością spamu w kącikach giełda proponuję uczynić kącik forum moderowanym.
Na czym miałoby to polegać?

Ktoś najpierw pisze ogłoszenie. Moderator kącika lub administrator widzą, że oczekują nowe posty do zaakceptowania. Jeśli post spełnia zasady kącika (opis przedmiotu i podana cena), to ogłoszenie jest zatwierdzane.
Wszelkie pytania o cenę, itp. są załatwiane za pomocą wiadomości prywatnych przez sprzedającego i kupującego...

Co Wy na to?

PabloFKP - Pon Kwi 02, 2007 14:57

Zgadzam się z Tobą w 100% ... jeżeli będą odbywać się jakieś dyskusję w topicu to na początek na PW mozna dać informację z ostrzeżeniem a jeżeli to nie przyniesie skutku to na Forum dać warna :)
piter34 - Pon Kwi 02, 2007 14:58

Rozmów nie będzie, bo każdy post musi wcześniej przejść przez łapy moderatora :lol:
Brt - Pon Kwi 02, 2007 15:00
Temat postu: Re: Moderacja kącika "giełda"
piter34 napisał/a:

Wszelkie pytania o cenę, itp. są załatwiane za pomocą wiadomości prywatnych przez sprzedającego i kupującego...

Co Wy na to?

Tzn. nie można by było wcale odpowiadać na tego posta publicznie?? Czy dobrze zrozumiałem??

PabloFKP - Pon Kwi 02, 2007 15:01

brt napisał/a:
Tzn. nie można by było wcale odpowiadać na tego posta publicznie?? Czy dobrze zrozumiałem??

Dokładnie ... co do ogłoszenia można dogadać się na PW, GG lub mailem :)

rovero - Pon Kwi 02, 2007 17:09

Moim zdaniem dobre rozwiązanie.. jestem jak najbardziej za :!: :!: :wink:
Brt - Pon Kwi 02, 2007 17:54

Też myślę, że to będzie dobre rozwiązanie.
PabloFKP - Pon Kwi 02, 2007 18:04

Dokładnie bo jakby się rozkręcały tematy w giełdzie to by sie zrobił dosłownie Hide Park :)
Paul - Pon Kwi 02, 2007 20:09

Popieram propozycję Pitera.
Może skończy się śmietnik "komercyjnych" topiców. Jedno ogłoszenie i "szlus" :)

Viniu - Wto Kwi 03, 2007 14:15

Gdyby ktoś mnie pytał, to podpisuję się pod propozycją pitera...
Revolt - Wto Kwi 03, 2007 15:11

piter34 napisał/a:
Rozmów nie będzie, bo każdy post musi wcześniej przejść przez łapy moderatora

może by mi to nie przeszkadzało ale... wychodze z założenia, że łatwiej jest adminowi lub moderatorowi zedytować (lub usunąć) co 5 post niż niż przegladac i akceptować kazdy z nich

Czasem wydaje mi sie ze sami sobie utrudniacie życie.

piter34 - Wto Kwi 03, 2007 15:13

Revolt napisał/a:
wychodze z założenia, że łatwiej jest adminowi lub moderatorowi zedytować (lub usunąć) co 5 post niż niż przegladac i akceptować kazdy z nich

Akceptowane byłyby tylko ogłoszenia kupna/sprzedaży oraz ewentualne dodatkowe informacje dodane przez ogłoszeniodawcę.
Wszelkie inne sprawy typu "a czy może część xxx" załatwiane byłby na priv.
Niewiele pracy, a wszystko uporządkowane.