|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si] Srebrne elementy karoserii - czym czyscic?
skupa - Wto Kwi 03, 2007 12:49 Temat postu: [R200 1.4Si] Srebrne elementy karoserii - czym czyscic? Jak w temacie - czy ktos z Was ma doswiadczenie i moze polecic preparat do czyszcenia tych elementow.
Czy wykonane sa one z metalu czu plastiku?
rovero - Wto Kwi 03, 2007 12:56
ja czyszczę chromowane listwy woskiem do karoseri a następnie poleruję.
piter34 - Wto Kwi 03, 2007 16:38 Temat postu: Re: [R200] Srebrne elementy karoserii - czym czyscic?
skupa napisał/a: | Jak w temacie - czy ktos z Was ma doswiadczenie i moze polecic preparat do czyszcenia tych elementow.
Czy wykonane sa one z metalu czu plastiku? |
Ja wszystkie te elementy w R200 myłem normalnie szamponem z woskiem i nic się nie działo.
Jest to plastik jakby co.
PHJOWI - Wto Kwi 03, 2007 19:46
ja proponuje paste ścierną farecla g3 jest to najlepsza na rynku pasta która nie niszczy chromu, a nadaje połysku
AndrewS - Wto Kwi 03, 2007 22:10
ja do powierzchni chromowanych w 125p ,stosuje lekko scierna woskowa paste TEMPO
przeznaczona ona jest do odmladzania starych lakierow, bardzo dobre efekty widac na lakierach nie metalizowanych
Doleslaw - Wto Kwi 03, 2007 22:18
Podstawowa sprawa: zidentyfikować przeciwnika, ponieważ rzeczywiście chromowane części metalowe można czyścić pastą, byle delikatną i nie sa często, bo spod chromu wyjdzie czerwonożółta warstwa miedzi lub mosiądzu. Natomiast metalizowane plastiki można tylko myć wodą z mydłem, ew. z dodatkiem amoniaku (płyny do mycia luster i szyb). Na plastikowych elementach warstwa metalu jest bardzo nietrwała i łatwo ją zetrzeć.
rovero - Wto Kwi 03, 2007 23:18
AndrewS napisał/a: | stosuje lekko scierna woskowa paste TEMPO |
Polecam też używam tej pasty i jestem zadowolony z efektów
|
|