|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Porysowany lakier
Marian_K - Sro Kwi 04, 2007 12:16 Temat postu: [R75] Porysowany lakier Witam,
Po dokładnym "wypucowaniu" auta i nawoskowaniu zobaczyłem, że mam pełno drobnych odprysków lakieru na masce i zderzaku z przodu (domyślam się że od piasku). Dotychczas tego nie było widać, ale teraz wosk po wyschnięciu w tych drobniutkich zagłębieniach zrobił się biały i samochód wygląda jakby przeleciało nad nim stado much - załatwiając przy tym swoje potrzeby
Ciemny lakier i białe kropeczki - widok fatalny!
Czy można coś z tym zrobić - poza malowaniem oczywiście? Może jakiś wosk kolorowy?
Proszę o porady.
Pozdrawiam!
piter34 - Sro Kwi 04, 2007 12:32
Marian_K napisał/a: | Czy można coś z tym zrobić - poza malowaniem oczywiście? Może jakiś wosk kolorowy? |
Można (chyba Tomi ma) kupić gotowe lakiery (pędzelek lub spray) sygnowane przez MG-ROVER.
Dzenson - Sro Kwi 04, 2007 13:41
Są też pasty barwiące. Ale to wszystko to oczywiście doraźne działania. Albo zamarkować delikatnie o czym napisał Szanowny Administrator lub grubsza sprawa ale o najlepszym końcowym efekcie - malowanie całego elementu.
www.k2.com.pl oni mają takie pasty
copek - Czw Lis 08, 2007 21:18
Wiecie jaki jest może numer lakieru do [R75 2.0CDT '02] kolor niebieski, lub gdzie można go odczytać na samochodzie?
przemo285 - Czw Lis 08, 2007 21:28
Na tabliczce znamionowej jest pozycja Paint to jest kolor , są takie oryginalne sztyfty z pędzelkiem Rovera
[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 21:30 ]
Jak będziesz miał problem ze zdobyciem , zgłoś się -załatwię
giewu - Czw Lis 08, 2007 21:34
copek napisał/a: | Wiecie jaki jest może numer lakieru do [R75 2.0CDT '02] kolor niebieski, lub gdzie można go odczytać na samochodzie? |
kolorów niebieskich naliczyłem 42 rodzaje ... kod koloru odczytasz na tabliczce z numerem nadwozia, która znajduje się na dole na słupku pomiędzy lewymi drzwiami (trzy litery za słowami PAINT lub PAINT CODE
Rowan - Pią Lis 09, 2007 11:44
No właśnie wczoraj mój ojciec wjeżdżając w bramę obtarł o słupek kawałek tylnych drzwi taki gdzieś 10x10 . Zamówiłem lakier w sprayu firmy DUPONT sprawdzałem specjalnie po kodzie. I mają niby właśnie ten oryginalny kolor. Czy potrzebny będzie też bezbarwny lakier? Nie jest to głębokie otarcie, nie doszło do blachy wygląda jakby przetarło tą wierzchnią warstwę i lekko zahaczyło tą głębszą.
Wolek - Pią Lis 09, 2007 17:00
Ja miałem podobny problem i doraźnie. Zakupiłem specjalną kredkę korygującą i kropki znikły.Podobno wystarczy to na parę miesięcy.Wole to niż jak będę chciał sprzedawać autko ktoś mi powie że element był malowany to znaczy auto bite
|
|