|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [200] Uszczelka pokrywy zaworów
Szczepan_214i - Pią Kwi 13, 2007 13:58 Temat postu: [200] Uszczelka pokrywy zaworów Witam serdecznie!!
Postanowiłem załatwić problem cieknącej pokrywy zaworów w moim R200 1.4i 97r. Kupiłem w związku z tym uszczelkę.
fota1
Po rozebraniu samej pokrywy okazało się że to górna cieknie i jest do wymiany. Jednak skoro już kupiłem to ją założe, tylko czy ona nie jest za gróba??
fota2
fota3
W głowicy są jakieś rowki, czy ja po prostu kupiłem nie do tego modelu??
P.S. By ściągnąć "drugą część pokrywy" musze zwalić rozrząd i palec??
piter34 - Pią Kwi 13, 2007 14:29
Szczepan_214i napisał/a: | Po rozebraniu samej pokrywy okazało się że to górna cieknie |
Ale "co" górna?
Szczepan_214i napisał/a: | W głowicy są jakieś rowki, czy ja po prostu kupiłem nie do tego modelu?? |
Ta uszczelka nie styka się z samą głowicą, tylko jakby z jej górną częścią (niektórzy nazywają to głowiczka lub rozpołowienie głowicy).
Szczepan_214i napisał/a: | By ściągnąć "drugą część pokrywy" musze zwalić rozrząd i palec?? |
Aby ściągnąć głowiczkę musisz zdemontować rozrząd.
Szczepan_214i - Pią Kwi 13, 2007 21:11
piter34 napisał/a: | Szczepan_214i napisał/a:
Po rozebraniu samej pokrywy okazało się że to górna cieknie
Ale "co" górna? |
Tzn. uszczelka pod pokrywą zaworów już zamówiłem (35zł) piter34 napisał/a: | Ta uszczelka nie styka się z samą głowicą, tylko jakby z jej górną częścią (niektórzy nazywają to głowiczka lub rozpołowienie głowicy). |
Czyli mam rozumieć, że jest dobra ?
piter34 napisał/a: | Aby ściągnąć głowiczkę musisz zdemontować rozrząd. |
Rozrząd zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu Chyba uszczelka pod głowiczkę przeleżakuje w talku do następnej wymiany rozrządu
Tomi - Nie Kwi 15, 2007 06:58
Szczepan_214i napisał/a: | Kupiłem w związku z tym uszczelkę.
fota1 |
Ta uszczelka nie przypomina nic co zamontowane w serii "K" To nie jest uszczelka od Twojego auta.
|
|