|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Poduszka silnika
paff - Pią Kwi 13, 2007 23:43 Temat postu: [R414] Poduszka silnika Witam i pozdrawiam
Przy okazji robienia rozrzadu wyszlo, ze dolna poduszka po stronie rozrzadu ma zniszczona gume co z reszta jest powodem szarpania silnika. moje pytanko brzmi?
Gdzie i jak tanio kupic gume do takiego mocowania znaczy gume tej poduszki zeby ja wsadzic do tej lapy cos nie moge sie doszukac po sklepach internetowych, a nie chcialbym za glupi kawalek gumy fortuny wydawac..... macie z tym jakies dosiwadczenia?
paff
Futhark - Sob Kwi 14, 2007 01:01
Witam,
Miałem identyczną sytuację. Też nie mogłem znaleźć i musiałem dać kase mechanikowi, zeby sprowadził z anglii czesci, bo w Polce nie bylo nówek, no i ponad 2,5 tygodnia czekalem na to. I z tego co pamiętam to kosztowalo calkiem sporo kasy, ale ja wymienialem wszystkie poduszki bo caly samochód mi drgał od silnika (do dziś zreszta widze skutki tego - szyby mi latają, moze jakies jeszcze inne srobki sie poluzowaly). A ile dokladnie to sobie jutro odnajde bo dziś to czas juz spać
Pozdrawiam.
paff - Sob Kwi 14, 2007 01:27
no kurcze, musi byc chyba jakas przystepniesza metoda mam nadzieje
kurtki - Sob Kwi 14, 2007 09:06
Myślę,że warto zadzwonić do TomaTeam,tam może coś mają
tomke - Sob Kwi 14, 2007 11:27
Witam
Ja się na tym nie znam ale może warto tą poduchę wymontować i spróbować dobrać od innego auta. Raz byłem świadkiem jak "mechanior" w sklepie przyleciał z poduchą od rovera ( nie wiem która, od skrzyni czy silnika) i dobrał od jakiegoś peugeota.
Może warto spróbować.
Pozdro
Futhark - Sob Kwi 14, 2007 12:47
Witam,
Pewnie można, ja niestety zaplacilem 400 za obie poduszki, czyli wychodzi 200 zl ze sprowadzeniem i robocizną na jedną sztukę.
Pozdrawiam.
paff - Nie Kwi 15, 2007 16:15
potrzebna czesc znajduje sie na rysunku, zaznaczona strzalka
http://img.inselpix.com/95042456410.jpg
wyglada baardzo podobnie do tej uzywanej w Hondzie Civic 5gen i dostepnej jako zamiennik w intercars - znaczy obecnie niedostepnej ale widniejacej w katalogu
Wiec pytam czy skoro R400 powstal na bazie tej Hondy czy to nie jest to samo mocowanie??
etimark - Czw Maj 03, 2007 20:18
Tak właśnie ta poduszka pasuje od hondy civic tylko jest jeden szkopół, tuleja środkowa jest dłuższa niż w rover 400 i trzeba ją skrócić.
Trzeba ją uciąć brzeszczotem, nie gumówką po dokładnym wymierzeniu z oryginału, reszta pasuje bez problemów. W moim wymieniłem obie i obie są inne.
Górne poduszki też są obie inne i środkowa też jest inna, na pięć poduszek wszystkie są różne.
|
|