|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Lokalizacja SRS Unit
ful - Sob Kwi 14, 2007 08:29 Temat postu: [R620] Lokalizacja SRS Unit Witam.
Wracam do tematu sprzed 2 mieś.
Myślałem ,że uporam się z tym problemem , ale niestety... Ciągle szukam sterownika SRS w moim Roverku i nie mogę go znależć.Nie ma go w miejscu wskazanym w RAVE , nie ma go też pod konsolą środkową , nie ma go pod deską rozdzielczą .Patrzyłem po przewodach(w żółtym plastiku) ,ale jedna gałązka leci w kierownicę w druga do skrzyneczki z bezpiecznikami obok lewej nogi kierowcy.Brakuje mi jeszcze jednej wiązki do SRS Unit.
Jeśli ktoś myśli ,że nie mam poduszki powietrznej ,to zaznaczam ,że ją posiadam ,chociaż powoli zaczynam myśleć ,że to dla picu ktoś ją wsadził w kierownicę i wsadził żaróweczkę w kontrolkę SRS żeby mi świeciła cały czas w oczy
Może ktoś z kolegów rozbierał kiedyś Roverka takiego jak mój i natknął się na ten pie...ny SRS Unit ?
Panowie pomóżcie ,bo będę musiał rozbierać całego Rovera
Pozdrawiam i z nadzieją na pomoc czekam.
marcel_n - Sob Kwi 14, 2007 17:15
Głowy nie daję bo pamięć bywa zawodna ale jak rozbierałem całą konsolę srodkową to widziałem sterownik SRS tuż przy ścianie grodziowej. Próbowałeś zresetować błąd na złączu diagnostycznym? U mnie to wystarczyło...
Tomi - Sob Kwi 14, 2007 18:14
Witaj,
jeśli masz jedną poduszkę, może zastosowano u Ciebie rozwiązanie podobne jak w kanciakach i R400 z jedną poduszką. Sterownik w tych modelach znajduje się w kierownicy, pod poduszką...
ful - Nie Kwi 15, 2007 08:34
Dzięki za info.Zaraz po niedzieli zacznę od próby resetowania błędu ,jeśli to nie pomoże kolej przyjdzie na demontaż poduchy i zobaczę co jest pod nią .Na koniec zostawiłem sobie demontaż konsoli środkowej ,ale wg. mnie tam sterownika nie będzie .Wczoraj wyciągałem fotele i to co jest między nimi (bo tam wg. tej str. http://www.hondapl.org/ ) miał być SRS Unit) ,lecz niestety.Obejrzałem przy okazji wszystko co jest pod konsolą ,znalazłem moduł ABS ,ale tego co szukałem nie było.Tak więc stawiam na kierownicę
W przypływie weny szukałem też sterownika pod nogami pasażera obok komputera.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Nie Kwi 15, 2007 5:01 pm ]
Witam.
Miałem robić jutro,ale nie wytrzymałem... W sumie to tylko wymontowałem poduchę,pobawiłem się złączem... ...i odpaliłem....silnik
No iii... kontrolka SRS po kilku sekundach zgasła.Nie wiem co się stało,wiem tylko tyle,że poprzednia poducha była po wystrzale,nic nie było wymieniane przez poprzedniego właściciela.Ja wymieniłem poduchę i szukałem sterownika ,żeby też go wymienić.Taśmy nie ruszałem.
Dzisiaj mój Roverek wprawił mnie w osłupienie ,ale to mi się podoba i oby robił tak zawsze.
Wychodzi na to ,że SRS Unit sam się zresetował po wykryciu dobrej poduchy.Zresztą nie mam na ten temat zielonego pojęcia .Pytanie -czemu akurat dzisiaj a nie zaraz po wymianie poduchy czyli 2 mieś temu?
Tak więc problem świecącej się kontrolki SRS załatwiony ,a lokalizacja SRS Unit jest nadal tajemnicą mojego autka (chyba że zachodzi tu przypadek opisany przez Tomiego- post wyżej).
Dzięki za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam.
|
|