|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R200 1.4Si 96r] Malowanie elementów silnika
rovero - Sob Kwi 21, 2007 15:49 Temat postu: [R200 1.4Si 96r] Malowanie elementów silnika Malowałem sobie wczoraj chromem ale wyszło matowe (bardziej aluminiowe)... na szczęscie nie wyglada źle..
Malował ktoś kiedyś chromem? bo ja nakładałem odrazu tą srebrną warstwę a nakładać trzeby chyba najpierw złotą?
Przed malowaniem
I po malowaniu
Chcę jeszcze pomalować napis "TWIN CAM 16 VALVE"
A chromem dlatego, że bedę zakładał chromowany układ dolotowy z chromowanym filtrem stozkowym
Paul - Sob Kwi 21, 2007 15:55
Nie miałeś manuala do tego chromu, że pytasz?
Na zdjęciach za dokładnie nie widać, ale jak jest mat to kulawo trochę
rovero - Sob Kwi 21, 2007 15:57
I na złotej i na srebrnej farbie bylo napisane dokładnie to samo.. ani słowa czy trzeba uzywac obu farb ani nic.. dlatego pytam...
xavier - Sob Kwi 21, 2007 16:18
ogulnie wyglada niezle:)..ja na mojm serduszku tez robilem malunki ale czerwona farbka;)..zrobie jakies fotki i wrzuce na forum:)
Moloch - Sob Kwi 21, 2007 18:33
Widziałem kiedyś całą głowicę malowaną na kolor tylko tam było to zrobione na czerwono, lecz czyglądało to jakby ktoś wypolerował ją całą
PS: Rovero tak na marginesie mamy ten sam zapach zawieszony na lusterku wewnętrznym
rovero - Sob Kwi 21, 2007 18:41
Moloch napisał/a: | PS: Rovero tak na marginesie mamy ten sam zapach zawieszony na lusterku wewnętrznym |
Heh ostatnio Pan z przejeżdzającego patrolu tak się nim przejął, że jechał za mną po całym mieście
Moloch - Nie Kwi 22, 2007 12:43
Nie wiem czemu jak za ostro chamuje przed przechodniami to zawsze się mnie boją
Paul - Nie Kwi 22, 2007 12:46
Moloch napisał/a: | Nie wiem czemu jak za ostro chamuje przed przechodniami to zawsze się mnie boją |
Może gdybyś Hamował, to by się nie bali?
Moloch - Nie Kwi 22, 2007 12:50
Paul napisał/a: | Moloch napisał/a: | Nie wiem czemu jak za ostro chamuje przed przechodniami to zawsze się mnie boją |
Może gdybyś Hamował, to by się nie bali? |
Oj sorki na uczelni jestem już mi mózg paruje
Valander_wwa - Nie Kwi 22, 2007 13:37 Temat postu: Re: [R200 1.4Si 96r] Malowanie elementów silnika
rovero napisał/a: | Malowałem sobie wczoraj chromem ale wyszło matowe (bardziej aluminiowe)... na szczęscie nie wyglada źle..
Malował ktoś kiedyś chromem? bo ja nakładałem odrazu tą srebrną warstwę a nakładać trzeby chyba najpierw złotą?
Przed malowaniem
[url=http://images20.foto...67m.jpg]Obrazek[/URL]
I po malowaniu
[url=http://images21.foto...82m.jpg]Obrazek[/URL]
Chcę jeszcze pomalować napis "TWIN CAM 16 VALVE"
A chromem dlatego, że bedę zakładał chromowany układ dolotowy z chromowanym filtrem stozkowym |
czym to maznąłeś - chodzi mi o środek (tubka, szprej etc.) ?
HaDeSsS - Nie Kwi 22, 2007 18:44
bo chrom w sprayu to lipa jest i nigdy nie wyjdzie prawdziwy chrom z tego, jak chcesz zeby to lepiej wygladalo walnij 2 albo 3 warstwy
rovero - Nie Kwi 22, 2007 21:30
Valander_wwa napisał/a: | czym to maznąłeś - chodzi mi o środek (tubka, szprej etc.) ? |
Sprayem... ale jakoś nie mam zamiaru się ciąć, dlatego ze mi nie wyszło heeh i tak mi się podoba
AndrewS - Wto Kwi 24, 2007 14:13
ja kiedys malowalem chromem w sprayu silnik jawy, na poczatku jakos to wygladalo, potem zrobilo sie to szare i matowe
od tamtej pory elementy alu podobne polecam polerowac
daje to np. taki efekt:
|
|