|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - kod immo
PHJOWI - Sob Kwi 21, 2007 18:09 Temat postu: kod immo sprawdzając kilka roverów 200 zauwarzyłem że kod do immo brzmi XXXX cz wy też taki macie w swoich roverkach , może to uniwersalny klucz?
ROVERO: Przeczytaj regulamin i zasady kącika zanim założysz temat. Popraw temat..
piter34: "wyiksowałem" podany kod immo
emes - Sob Kwi 21, 2007 19:04
PHJOWI napisał/a: | może to uniwersalny klucz? |
To nie ma sensu, po co w takim razie immobiliser, jeżeli można go odblokować za pomocą uniwersalnego kodu?
giewu - Sob Kwi 21, 2007 19:12
każde autko ma inny kod ... nie ma uniwersalnego do wszystkich
czy Ty wiesz jak by wtedy znikały nam roverki z ulic ?
rovero - Sob Kwi 21, 2007 19:15
PHJOWI napisał/a: | sprawdzając kilka roverów 200 |
tzn ile?
PHJOWI napisał/a: | może to uniwersalny klucz? |
jeśli by tak było to po co immo?:D i kluczyki do stacyjki powinny być wtedy uniwersalne.. kązdy by sobie pożyczał kiedy zechce z ulicy :D
Paul - Sob Kwi 21, 2007 19:39
emes napisał/a: | może to uniwersalny klucz? |
Obawiam się, że wątpię
Ja mam zupełnie inny.
Jak to sprawdzałeś? Kompem czy w kwitach klienta?
PHJOWI - Nie Kwi 22, 2007 07:17
sprawdzałem testbook w 4 sztukach ale wszystkie były z 1997 roku, i piloty 2txa, ale coś by było wtym ponieważ, żeby wprowdzisz kod przekręcając kluczyk a do tego musisz mieć orginalny kluczyk, ale wczoraj miałem 200 z pilotem 17tn i miała inny kod.
Damianin - Nie Kwi 22, 2007 08:37
U mnie też jest zupełnie inny kod immo
Tomi - Nie Kwi 22, 2007 09:54
Znam kody do cnajmniej 5 Roverków i żaden nie miał takiego kodu (jest wśród nich również 214 z 97 roku).
Swoją drogą, nie obowiązuje Was jakaś tajemnica zawodowa? Teraz wystarczy dowiedzieć kto był podobnym autem na serwisie...
Damianin - Nie Kwi 22, 2007 12:05
Tomi napisał/a: | Teraz wystarczy dowiedzieć kto był podobnym autem na serwisie... |
Ale bez kluczyka i tak nic nie zdziałasz... (?)
Tomi - Nie Kwi 22, 2007 13:40
Nie chcę rozsądzać czy są techniczne i łatwe możliwości obejścia tego (forum mogą czytać różne osoby). Osobiście poczułbym niesmak, gdybym po serwisie przeczytał tutaj swój kod immobilizera. Jest to jedno z zabezpieczeń samochodu...
W życiu są różne przypadki i dlatego nie powinno nidgy podawać oficjalnie nr PIN, ani jakiegokolwiek kodu zabezpieczającego... Gdyż przestaje spełniać swoją funkcję.
Valander_wwa - Nie Kwi 22, 2007 14:02 Temat postu: Re: kod immo
PHJOWI napisał/a: | sprawdzając kilka roverów 200 zauwarzyłem że kod do immo brzmi 3541 cz wy też taki macie w swoich roverkach , może to uniwersalny klucz? |
pomyśl zanim coś napiszesz.... z Twojego profilu można dowiedzieć się skąd jesteś, jaki masz samochód - z postów jaki kolor i gdzie bywasz.... nie sądzisz że podanie tutaj takich danych jest równoważne ze stwierdzeniem: klucz od domu jest pod wycieraczką, zamek przekręca się w lewo, a garażu nie zamykam... wracam w piątek??"
marthinez - Nie Kwi 22, 2007 16:07 Temat postu: Re: kod immo
Valander_wwa napisał/a: | pomyśl zanim coś napiszesz.... z Twojego profilu można dowiedzieć się skąd jesteś, jaki masz samochód - z postów jaki kolor i gdzie bywasz.... nie sądzisz że podanie tutaj takich danych jest równoważne ze stwierdzeniem: klucz od domu jest pod wycieraczką, zamek przekręca się w lewo, a garażu nie zamykam... wracam w piątek??" |
Wszystko ok. Ale czy on napisał, że to kod do jego autka?
Z tego co pisze w avatarze to kolega PH_JOWI posiada MG ZR i R75.
Damianin - Nie Kwi 22, 2007 17:11
Wobec tego ładnie prosimy moderatora o wykreskowanie/wykropkowanie numeru kodu
Tomi - Nie Kwi 22, 2007 17:12
I właśnie to, że podano kod immo niektórych klentów jest największą pomyłką. Gdyby tutaj pojawiła się treść:" ...Mam taki kod immo XXXX. Czy ktoś ma taki sam?...", świadczyłby o głupocie piszącego. Jeśli są to dane klientów, to trochę inna para kaloszy...
Do admina: zastanowiłbym się nad usunięciem tego wątku...
PHJOWI - Nie Kwi 22, 2007 19:44
kurde ale wywołałem burze , chodziło mi o to że po co płacić kase za odczyty jak by można było sobie za darmo robić. A tak apropo to powiem wam że na innych forach, np:obd2 i elektroda, niestety podaje się jak obejść takie zabezpieczenia, co prawda do innych marek ale podają.Kod klienta to zawsze najpilniejsza tajemnica szkoda tylko że w aso nie zawsze dbają o poufnosć. Dam przykład gościa z poznania z jednego z serwisów (nie rovera), gnój brał odciski klucza i kody klucza , a na dodatem miał dostęp do danych adresowych po przez serwer . Wiec wolę jak podczas naprawy klient stoi przy mnie i jest pewny tego co ja robie, a nie wypychany na poczekalnie.
Robertus74 - Czw Kwi 19, 2012 11:58
Odświeżam temat.
Mam pytanie. Kto w Krakowie (lub okolicach) jest w stanie odczytać mi 4-cyfrowy kod immobilizera? Ile kosztuje taka usługa?
Edytowano: Czerwony kolor jest dostępny tylko dla adminów/modów - Adrian
|
|