Zobacz temat - [R200]Wskaźnik paliwa oraz kopanie prądem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200]Wskaźnik paliwa oraz kopanie prądem

sandal - Pon Kwi 23, 2007 11:00
Temat postu: [R200]Wskaźnik paliwa oraz kopanie prądem
Sprawy są dwie.

1 Sprawa - czy to jest normalne, że po zgaszeniu silnika wskaźnik od paliwa pokazuje poziom paliwa? Się pytam dlatego, że we wszystkich posiadanych wcześniej przeze mnie autach po wyjęciu kluczyków wskaźnik opadał - a w Roverku nic się nie zmienia

2 Sprawa - auto mnie nie lubi :-) bo mnie kopie prądem - najczęściej kopie przy wkładaniu kluczyka do stacyjki. Czy ten bajerancki gumowy pasek który przyczepia się do podwozia pomoże? A może gdzieś mam jakieś zwarcie czy coś?

GreenApple - Pon Kwi 23, 2007 11:20

1. To normalne, ja też tak mam :-) Zresztą w Fordzie Escorcie było tak samo.

2. Jeżeli jest sucho, masz na sobie ubranie ze sztucznym tworzywem, welurową tapicerkę i jeszcze buty na gumie, będzie strzelać niezależnie od marki samochodu :-) . Mozna welurową tapicerkę przetrzeć specjalnym płynem przeciw elektryzowaniu się, ubrać się w bawełenkę i powinno pomóc. :-)

riki - Pon Kwi 23, 2007 11:23

sandal napisał/a:
czy to jest normalne, że po zgaszeniu silnika wskaźnik od paliwa pokazuje poziom paliwa?

Witaj
Tak, to jest zupełnie normalne, a w zasadzie prawidłowe.

sandal napisał/a:
auto mnie nie lubi bo mnie kopie prądem

Przeglądnij niedawne posty. Dość szeroko temat był omawiany.

Brt - Pon Kwi 23, 2007 11:24

ad2. mam taki gumowy pasek i g#$$%%no daje ;) ale spróbuję jeszcze powiesic LYżo 1x35 i wtedy powiem ,czy to pomaga :D
sandal - Pon Kwi 23, 2007 11:24

I oto mi chodziło, odpowiedź rzeczowo i na temat.

Temat można zamknąć :-)

ROVERO: Zamknięty na życzenie autora (wyczerpanie wątku)