|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Przegub, czy dobry?
makthom - Pon Kwi 23, 2007 16:06 Temat postu: [R414] Przegub, czy dobry? Mam do wymainy przegub, patrzyłem na necie i najtaniej mi wychodzi allegro:
http://allegro.pl/item188...s_sprawdz_.html
Na stronie www.tomateam.pl podobny kosztuje już 176 zł. Ma numer GLO3477K. Ten na allegro ma tylko numer 3477K, powinno więc pasować... (auto ma abs, notabane pierścień pęknięty).
Różnica w kosztach jest znaczna. Jak myślicie, ten z allegro będzie dobry?
No i pytanie laika. Czy taki sam przegub jest na lewą i prawą stronę auta czy też może się czymś różnią?
Czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy wymianie?
piter34 - Pon Kwi 23, 2007 19:40
makthom napisał/a: | Jak myślicie, ten z allegro będzie dobry? |
Sądząc po oznaczeniu powinien być dobry.
Czy na ten przegub dostaniesz fakturę od tego allegrowicza?
makthom - Pon Kwi 23, 2007 19:46
Czy dostanę fakturę to nie wiem. Ale ona i tak nie jest mi potrzebna, rachunek powinienem dostać, zapytać się o niego mogę... W końcu wpłata jest na r-k firmowy, nip jest podany.
Paul - Pon Kwi 23, 2007 20:25
makthom napisał/a: | Czy dostanę fakturę to nie wiem. Ale ona i tak nie jest mi potrzebna, rachunek powinienem dostać, zapytać się o niego mogę... W końcu wpłata jest na r-k firmowy, nip jest podany. |
To akurat nic nie musi znaczyć - chcesz fakturę - płaci VAT, nie chesz - może być różnie :O
Prawy i lewy przegub, ZTCW są takie same (zewnętrzne, czyli te od strony koła)
[ Dodano: Pon Kwi 23, 2007 9:27 pm ]
makthom napisał/a: | Czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy wymianie? |
W komplecie muszą być nowe osłony gumowe, opaski i smar. Dokładnie nasmarowane i zabezpieczone przeguby długo Ci posłużą
piter34 - Pon Kwi 23, 2007 20:33
Paul napisał/a: | To akurat nic nie musi znaczyć - chcesz fakturę - płaci VAT, nie chesz - może być różnie :O |
M.in. dlatego pytałem (z jakiegoś powodu musi być ta różnica w cenie)
|
|