Zobacz temat - [R416] Zepsuta szyba kierowcy + wąż chłodnicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Zepsuta szyba kierowcy + wąż chłodnicy

MieszAs - Sro Kwi 25, 2007 14:24
Temat postu: [R416] Zepsuta szyba kierowcy + wąż chłodnicy
Witam wszystkich!
Potrzebuje porady w sprawie bocznej szyby, ktora zacina sie przy otwieraniu i zamykaniu.
Problem polega na mocowaniu szyby, ktore nie trzyma.
Oddalem ostatnio do mechanika - naprawil (pokleil), ale podzialalo niecaly tydzien.
Wnioskuje ze musze wymienic te plastikowe mocowania szyby, ktore podobno sa po prostu polamane.
Pytanie brzmi skad je wziac?

Na marginesie: czy jest jakis producent zamiennych wezy ukladu chlodzenia?
Probuje kupic dolny waz chlodnicy i nic.
W ASO wolaja 150-200 pln + 3 tyg. czekania :mad:

sTERYD - Sro Kwi 25, 2007 15:03

MieszAs napisał/a:
Na marginesie: czy jest jakis producent zamiennych wezy ukladu chlodzenia?
Probuje kupic dolny waz chlodnicy i nic.
W ASO wolaja 150-200 pln + 3 tyg. czekania

pytałeś na www.tomateam.pl :?:

Lechos - Sro Kwi 25, 2007 15:39

mi tez boczna szyba od pasazera nie trzymala sie w jednym mocowaniu i nierowno sie podnosila i opuszczala--pomogl zwykly czerwony silikon ktory nalozylem w mocowanie a potem wepchnolem szybe. Podnoszac szybe do gory (musialem zamknac sam.) pomagal mi kolega dlonmi asekurujac ja aby szla rowno. Nie ruszalem jej przez okolo 24h aby dobrze sie skleilo. Jak masz juz zdjeta tapicerke to wazne jest tez ulozenie bocznych uszczelek w prowadnicach ( ja tez dalem na silikon) bo gdy wychodza to stawiaja szybie opor i kantuja ja.
MieszAs - Czw Kwi 26, 2007 08:14

sTERYD napisał/a:

pytałeś na www.tomateam.pl :?:

wszedzie juz pytalem... chyba ze ich akurat ominalem... zapytam jeszcze raz :mrgreen:
jeden gosc twierdzil ze ma 200 nowych wezy do rovera i cos znajdzie, twierdzil nawet ze znalazl ale kontakt sie urwal...
drugi, z ostrówka, rowniez mial miec takowy ale rowniez przestal odpowiadac :mad:

a co do szyby - hmm... moze wlasnie dobry klej czy wlasnie silikon wystarczy...
mechanicy kleili mi to "na goraco" cokolwiek to znaczy...