Zobacz temat - [śląsk] co tygodniowy spot Zabrze-Gliwice

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - [śląsk] co tygodniowy spot Zabrze-Gliwice

fenster - Wto Maj 01, 2007 21:53
Temat postu: [śląsk] co tygodniowy spot Zabrze-Gliwice
Witam.Jestem z okolic Gliwic i co tydzien jestem na spocie Zabrze-Gliwice.Jeżeli jest ktos zainteresowany to podczas tego spotu mozemy zorganizować spotkanie roverków

Teraz wiecej o tym spocie.Odbywa sie on w niedziele około godziny 20.00 na parkingu pod M1 w zabrzu przy drodze ekspresowej Bytom-Gliwice po około godzinie wszyscy przenoszą sie na strefe ekonomiczną do Gliwic (okolice fabryki Opla) , tam znajduje sie bardzo długi odcinek szerokiej ,oswietlonej ,poza zabudowaniami, mało uczęszczanej drogi na ktorej ścigaja sie kolesie na 1/4 mili

czasami zdarza sie tak ze na miejscu czeka na nas policja wtedy zawracamy i jedziemy do domku lub Mc'Donadsa :)

na ostatnim spocie była ciekawa BMW E36 z wystajacym silnikiem ponad maske o pojemnosci 5litrów ktora driftowala po rondzie.Ilosc koni - bardzo duza:)

nastepną ciekawastką byla honda civic VII typR podubany na 270KM podobno drugi co do prędkości civic w polsce , przy odpowiednim ogumieniu i warunkach niecale 5 sekund do setki :O

pozatym : acura integra , fiesta rs 1.8 140KM , corsa B 1.8 wymiatala prawie wszystko , mnóstwo civicow , jaguar , no i moj jedyny roverek 214 Si

-srednia ilosc ludzi na spotkaniu około 200
-ilosc samochodów, bardzo duza :)
-klimat zaje.........
-roverków , mało :(

bula21 - Sro Maj 02, 2007 23:07

ja tez tam bywalem co weekend :D ale to jeszcze moim zglebionym maluszkiem :D stala ekipa tam przyjezdza z tego forum :D ...a teraz w niedziele tez sie pojawie roverkiem ;P pozdrawiam
fenster - Czw Maj 03, 2007 21:42

Ja w niedziele tez bede moim 214 .pozdro
bula21 - Nie Maj 06, 2007 14:33

kurde troche kapiasta pogoda ;/ ciekawy jestem czy ktos sie pojawi

[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 10:11 pm ]
no bylem i bylo profi ;] ale zadnego rovera nie widzialem ;P bylem sam ;)

fenster - Wto Maj 08, 2007 19:44

ja w niedziele nie bylem bo pogoda lipna .Ale teraz na niedziele jestem ustawiony na drag z Honda Civic Vl gen 1.4 podubany na 100 KM ,wygrana w kieszeni :D
Revolt - Wto Maj 08, 2007 19:53

Heh poczułem sie jak podczas czytania recenzji filmu "Za szybcy za wsiekli " :mrgreen: kto wie moze i ja sie zjawie któregos dnia ;) choc raczej zeby popatrzec :P
bula21 - Wto Maj 08, 2007 21:49

fenster napisał/a:
ja w niedziele nie bylem bo pogoda lipna .Ale teraz na niedziele jestem ustawiony na drag z Honda Civic Vl gen 1.4 podubany na 100 KM ,wygrana w kieszeni :D

ja tez ostatnio sie scigalem ;P moim padlem :D z Civic 1,4 i na 3 biegu zostala w tyle ;P a ogolnie bylo fajnie duzooo ludzi sie pojawilo a pogoda nie byla taka najgorsza bo nie padalo ;D mam filmik z palenia gumy potem dam linka ;)

fenster - Sro Maj 09, 2007 18:39

to moze w niedziele sie ustawimy na mały wyscig :) Co o tym myslisz bula21 ??
bula21 - Sro Maj 09, 2007 20:27

fenster napisał/a:
to moze w niedziele sie ustawimy na mały wyscig :) Co o tym myslisz bula21 ??

heh :D czemu nie :D jak sie pojawie bo nie jestem pewny na 100% to nie ma problemu ;P pamietaj ze ja mam tylko 1,4 8v ;P w gliwicach czy w zabrzu ;> ?

kqba - Sob Maj 12, 2007 11:08

To może się spotkamy i pościgamy 2 czerwca? Zapraszam do tego wątku:
http://www.roverki.pl/for...p=106858#106858

bula21 - Sob Maj 12, 2007 16:37

niestety jutro mnie nie bedzie...praca :]
marcel_n - Nie Maj 13, 2007 11:10

Może podjadę dzisiaj :)

[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 10:41 pm ]
Właśnie wróciłem. Rzeczywiście cała impreza przeniosła się do Gliwic. Widziałem popisy gościa z BMW E36 z wystającym silnikiem. Zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Pewnie większość z obecnych tam ludzi nie była świadoma co wydarzyło sie pare set metrów dalej :( Niestety doszło do bardzo groźnego wypadku. Akurat jechałem tamtędy jakieś 2 minuty po zdarzeniu :( Toyota Yaris otarła sie o wyprzedzającego Opla Vectrę i wylądowała na dachu. Dziewczyna z Yariski w stanie ciężkim pewnie do tej pory walczy o życiem. Jej mały samochodzik był zmasakrowany ;/ Naprawdę straszny widok. Sytuacja ta spowodowała, że wrażenia po spektakularnym driftingu opadły całkowicie.
Pozdrawiam :cry:

MaReK - Nie Maj 13, 2007 21:55

Jak to sie otarla? Sama sie otarla, czy to Opel sie otarl ?
Jakie byly predkosci tych samochodow... bo z postu wynika ze byla jakas impreza ktora gdzies sie przeniosla i nagle zejscie kilkaset metrow dalej tylko okoloczinosci nie bardzo rozumiem...

marcel_n - Nie Maj 13, 2007 22:04

MaReK napisał/a:
bo z postu wynika ze byla jakas impreza ktora gdzies sie przeniosla i nagle zejscie kilkaset metrow dalej tylko okoloczinosci nie bardzo rozumiem...

Chodzi o to, że ja już z tej imprezy postanowiłem wrócić i napotkałem co napotkałem.

fenster - Pon Maj 14, 2007 10:29

wczoraj bylem a o wypadku tez słyszalem.
BMW pieknie driftowalo, filmik jest :) Co do moich wyscigów to.....

Roverek - Audi A4 1.8.........................2-0
Roverek - BMW E36 1.6 compact..........1-0
Roverek - BMW e30 1.6 Touring...........1-0

Co Roverek to Roverek :)

marcel_n - Pon Maj 14, 2007 10:53

fenster napisał/a:
wczoraj bylem a o wypadku tez słyszalem.
BMW pieknie driftowalo

Wypatrywałem Cię tam i nie widziałem ani jednego Roverka :(
O której były wyścigi? Ja pojechałem dość wcześnie...
Jest gdzieś możliwość oglądnąć filmik? Może nawet jestem na nim widoczny bo stałem blisko :)

fenster - Pon Maj 14, 2007 11:36

Ja stalem moim 214 w sumie przy samym skrzyzowaniu, jak jedziesz od ronda na skrzyzowaniu w lewo i tuz za przejsciem dla pieszych ja parkowalem.Wyscigi rozpoczely sie około 22.00, dosyc pozno.Ja tez wypatrywalem roverków i widzialem tylko przez chwile 75 .Co do filmiku z BMW to on ma troche mega a wiec musze gdzies to wpakowac,jak bedzie dam znac :)
marcel_n - Pon Maj 14, 2007 12:03

fenster napisał/a:
.Ja tez wypatrywalem roverków

A w Zabrzu pod M1 też byłeś? Ja tam byłęm od 20:00.

bula21 - Pon Maj 14, 2007 15:29

no widze ze dosc ciekawie bylo ;)
fenster - Pon Maj 14, 2007 21:24

w Zabrzu mnie nie było

[ Dodano: Sro Maj 16, 2007 10:52 am ]
obiecany link do filmu z bmw i dwa zdjecia

http://www.sendspace.com/file/wziyw9

http://img237.imageshack....dsc00192gi7.jpg

http://img89.imageshack.u...dsc00191qs0.jpg

matiii25 - Sob Maj 19, 2007 08:48

marcel_n napisał/a:
Może podjadę dzisiaj :)

[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 10:41 pm ]
Właśnie wróciłem. Rzeczywiście cała impreza przeniosła się do Gliwic. Widziałem popisy gościa z BMW E36 z wystającym silnikiem. Zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Pewnie większość z obecnych tam ludzi nie była świadoma co wydarzyło sie pare set metrów dalej :( Niestety doszło do bardzo groźnego wypadku. Akurat jechałem tamtędy jakieś 2 minuty po zdarzeniu :( Toyota Yaris otarła sie o wyprzedzającego Opla Vectrę i wylądowała na dachu. Dziewczyna z Yariski w stanie ciężkim pewnie do tej pory walczy o życiem. Jej mały samochodzik był zmasakrowany ;/ Naprawdę straszny widok. Sytuacja ta spowodowała, że wrażenia po spektakularnym driftingu opadły całkowicie.
Pozdrawiam :cry:

Wszyscy wyszli z wypadku cało jedynie dziewczyna ma złamany obojczyk