|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Gdzie leży przyczyna!?
Robert66 - Sob Maj 05, 2007 21:00 Temat postu: [R45] Gdzie leży przyczyna!? Ostatnio pisałem, że pompa paliwa mi padła ( bardzo buczała i nie chciał odpalać) Dzisiaj wymieniłem pompe i ta po przejechaniu kilku kilometrach też zaczyna buczeć. Czy należało wylać reszte paliwa przy wymianie pompy i zobaczyć ile syfu było? ale pompa ma filtr i nie powinna zbierać dziadostwa. Czy może przyczyna leży całkiem gdzieindziej?
piter34: zmień tytuł wątku podając w nawiasach kwadratowych model samochodu!
ADAM1 - Sob Maj 05, 2007 22:52
Na moje oko kupiles jakas zwykla - bez urazy - tania pompe, ktora sie wlasnie zurzywa. Wczesniej bylo sporo na ten temat.
Lepiej bys na tym wyszedl, jak bys kupil urzywana orginalna pompe, lub nowa dobrej firmy
Pozdrawiam
Paul - Sob Maj 05, 2007 22:59
ADAM1 napisał/a: | Na moje oko kupiles jakas zwykla - bez urazy - tania pompe, ktora sie wlasnie zurzywa. |
Zgadzam się z Adamem. Niektóre 'Zamienniki' nie zasługują na tą nazwę
PS. Zmień tytuł wątku - dodaj model Twojego R w nawiasie [], jak w innych tematach.
kurtki - Nie Maj 06, 2007 06:29
Trzeba sprawdzić co jest w zbiorniku,co zatankowałeś,ja w Polonezie wymieniłem 3 po kolei,przy trzeciej wymianie fachowiec wyjął zbiornik i okazało się ,że tam oprócz błota jest coś co rozpuszcza pompe,płukaliśmy,płukaliśmy pół dnia,aż w końcu skończyło się zakupem nowego ,bo okazało się,że zbiornik też się rozpuścił tylko uszczelniały go brudy.
Po tym zabiegu pompa chodziła parę lat,aż go sprzedałem i pewnie chodzi dalej.
Robert66 - Nie Maj 06, 2007 07:10
ADAM1 napisał/a: | Na moje oko kupiles jakas zwykla - bez urazy - tania pompe, ktora sie wlasnie zurzywa. Wczesniej bylo sporo na ten temat.
Lepiej bys na tym wyszedl, jak bys kupil urzywana orginalna pompe, lub nowa dobrej firmy
|
Właśnie pompę kupiłem orginalną używkę z pewnego źródła. Filtr paliwa też wymieniłem.
Rover 45 1.6 2000r
PTE - Nie Maj 06, 2007 17:38
Robert66 napisał/a: |
Właśnie pompę kupiłem orginalną używkę z pewnego źródła.
|
No i może w tym tkwi sedno sprawy. Całkiem możliwe że ta używka również powiedziała "do widzenia"...
|
|