|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R75 CDT 2000] czujniki parkowania
jarema - Pią Maj 11, 2007 12:18 Temat postu: [R75 CDT 2000] czujniki parkowania zamontowałem sobie czujniki parkowania, oceńcie sami jak to wygląda. obeszło się bez zdejmowania zderzaka, jednak największy problem sprawiło przepchanie kabli przez styropian między zderzakiem a belką-no ale udało się. pomalowałem na kolor nadwozia. w środku mam pod siedzeniem tylko brzęczyk bo stwierdziłem że jakiś wiejski wyswietlacz nie przystoi do takiego ładnego wnętrza. moje spostrzeżenie-te najważniejsze to że system nie działa prawidłowo jak się za szybko cofa. nie nadąża z odczytem. jednak montaż przeprowadzilem dlatego żeby moja żonka miała łatwiej przy parkowaniu, dla niej te autko jest dość duże a to ma być niby ułatwienie.
Rowan - Pią Maj 11, 2007 14:33
Fajnie wyszło.
Ale jak będziesz miał mokre czujniki to ci prawdopodobnie będzie parktonic głupiał.
jarema - Pią Maj 11, 2007 16:23
no zobaczymy. w instrukcji pisało że podczas deszczu niestety może tak być.
Rozan99 - Pią Maj 11, 2007 16:55
Może i przydatne podczas parkowania ale szpetnie wygląda w każdym aucie...
Taka moja opinia.
nixon75 - Pią Maj 11, 2007 21:31
Rozan99 napisał/a: | Może i przydatne podczas parkowania ale szpetnie wygląda w każdym aucie... |
w 75 bardzo słaba widoczność do tyłu nie widać w lusterkach gdzie się kończy samochud i bez czujnika to nie ciekawie w zatłoczonym mieście
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 10:34 pm ]
w moim nie głupieje jak jest mokry jedynie zaczyna wskazywać odległość troszkie puźniej około 1,5
Revolt - Pią Maj 11, 2007 22:19
jarema napisał/a: | nie nadąża z odczytem |
spoko ja mam czujniki valeo (z ładnym i solidnym wyświetlaczem:P ) ale jak sie dopierd... do tyłu to tez mają opóźnienie choć nie wiem jak duze jest ono u Ciebie i trudno mi porównywac.
Rowan napisał/a: | Ale jak będziesz miał mokre czujniki to ci prawdopodobnie będzie parktonic głupiał |
mnie jeszcze podczas deszczu parctronic nie zawiódł jedynie wówczas gdy cały zderzak był pokryty sniegiem no ale to normalne
Piotrass - Pią Maj 11, 2007 23:25
Jest ok, całkiem miło, a nie bylo by lepiej zamontować jakieś oryginały z R75 z rozbiórki, bo te mają troszeczkę sutkowaty wygląd
jarema - Sob Maj 12, 2007 11:55
wszędzie gdzie dzwoniłem to używane roveroskie oferowali mi między 800-1200zł.-szok. dlatego kupiłem na allegro inne.
nixon75 - Sob Maj 12, 2007 12:08
ja tez kupilem na allegro i jestem bardzo zadowolony tylko żałuję że w wcześniejszych samochodach też nie założyłem o ile by było parkowanie łatwiejsze
MieszAs - Pon Maj 14, 2007 13:15
I ja mam w swoim, oczywiscie z allegro i bez wyswietlacza
Nawet nie rzucaja sie w oczy, gdyz mam ciemno-szary odcien lakieru.
Troche sie wahalem czy zakladac, ale teraz juz wiem, ze bylo warto bo czasami na prawde pomaga - a ja w 90 % parkuje tylem i ogolnie lubie dojezdzac 'na styk'
Dodatkowo wyciszylem buzzera, zeby byl subtelniejszy.
Rowan - Pon Maj 14, 2007 19:28
No ja mam oryginalne fabryczne.
A z tym co mówiłem to nie chodzi mi podczas deszczu tylko np. jak go umyje i zaraz cofam to pika lub nie różnie czasem mnie to denerwuje bo musze wychodzić za auto i patrzeć czy nic nie ma.
Micen - Czw Maj 17, 2007 13:24
Mam takie z allegro, to jest mój trzeci zresztą parktronik.
Żaden nie miał problemów z deszczem, faktycznie ciut wolny jest jak szybko cofasz.
Mam teraz problem z jedną czujką - popodmieniam i zobaczę w czym problem.
Idzie założyc bez zdejmowania zderzaka - polecam solidny drut.
|
|