|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R418] Ustawienie rozrządu :(
mista_freez - Czw Maj 17, 2007 19:36 Temat postu: [R418] Ustawienie rozrządu :( Witam wszystkich.
Niedawno kupilem Rover 418, 1.8tdi.(moj pierwszy samochod w zyciu) Jednak mam z nim problem poniewaz jest rozregulowany rozrzad, prawdopodobnie pasek przeskoczyl o zabek albo o dwa, zreszta to nieistotne bo i tak byl do wymiany.
Jesli ktos wie jak ustawic rozrzad to bede bardzo wdzieczny za wytlumaczenie. Albo chociaz link do jakiejs stronki na ktorej jest wytlumaczone jak to zrobic.
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam MistaFreez.
Brt: Poprawiłem temat
Brt - Czw Maj 17, 2007 19:48
Ten silnik był stosowany też w Peugeotach wiec może tym tropem warto pójść w poszukiwaniach...
mista_freez - Czw Maj 17, 2007 20:04
Hej BRT, juz wczesniej skorzystalem z linkow ktore podales i niestety albo nie jestem na tyle spostrzegawczy zeby cos znalezc albo co bardziej prawdopodobne poprostu w miejscach do ktorych podales linki niestety nie ma nic o tym konkretnym Roverku
Brt - Czw Maj 17, 2007 20:15
No niestety na naszej stronie i forum ten model stosunkowo rzadko sie pojawia Może spróbuj szukać na stronach i forach poświęconych peugeot'owi. Ja niestety nic nie wiem więcej o tym silniku. Moze ktośinny sieodezwie w tym temacie. Sporo osób zagląda tu tylko rano, więc odrobinę cierpliwości
piter34 - Pią Maj 18, 2007 08:02 Temat postu: Re: [418, 1.8 TDI] Ustawienie rozrządu :(
Mista Freez napisał/a: | Niedawno kupilem Rover 418, 1.8tdi.( |
Ustawianie rozrządu dla 1.8 wg AutoData w załączniku.
|
|