|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Spalony przekaźnik świec żarowych
Skiba - Wto Maj 29, 2007 09:00 Temat postu: [R600] Spalony przekaźnik świec żarowych Witam,
Dzisiaj podczas jazdy spalił mi się (stopił) przekaźnik świec żarowych. Niestety stopieniu uległo też gniazdo mocujące owy przekaźnik Auto pali, jeździ i wszystko wygląda, na ok. Kupno nowego przekaźnika to nie kłopot, ale co mnie martwi to błąd nr. 55 (Moduł kontrolny silnika (ECM) - Uszkodzenie przewodów, uszkodzenie zasilania, zwarcie do masy, uszkodzenie ECM).
Czy wystarczy wykasować błędy i założyć nowe gniazdo z przekaźnikiem, czy to jakiś poważniejszy błąd ?
pozdro
Damian
piter34 - Sro Maj 30, 2007 20:06
Skiba napisał/a: | Czy wystarczy wykasować błędy i założyć nowe gniazdo z przekaźnikiem, czy to jakiś poważniejszy błąd ? |
Wykasuj błędy, załóż nowe gniazda i obserwuj.
Nigdy tutaj nie było takiego przypadku. Daj znać jak rozwinie się sytuacja.
Skiba - Sro Maj 30, 2007 21:45
piter34 napisał/a: | Nigdy tutaj nie było takiego przypadku. Daj znać jak rozwinie się sytuacja. |
Założone nowe gniazdo i przekaźnik. Świece grzeją i wszystko wygląda na ok. Jak narazie nie zamierzam wydać 50 zł na kasowanie błędów.
pozdro
Damian
thef - Sro Maj 30, 2007 22:02
Skiba napisał/a: | Jak na razie nie zamierzam wydać 50 zł na kasowanie błędów |
To spróbuj to zrobić sam. 55 krotne przekręcenie stacyjki (podobno w odstępach co najmniej 2 sekundowych, ja to robię do zgaśnięcia kontrolki check) i po sprawie, Niektórzy mówią, że u nich to nie działa, ale u mnie, zapewniam, zadziałało. No albo sprawdź błędy po jakimś czasie (55 uruchomień silnika).
|
|