|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R214 Si 97r] Car Audio do mojego R
RadekAniol - Sro Maj 30, 2007 12:21 Temat postu: [R214 Si 97r] Car Audio do mojego R Jaki sprzęt proponujecie? Jestem na czasie wymiany sprzętu - radio, głośniki, tuba.
sliwka - Sro Maj 30, 2007 12:52
było i daleko nie trza szukać
ale miło było by gdybyś napisał ile chcesz wydać, jakiej i jak słuchasz muzyki
BTW żadnych tub
RadekAniol - Sro Maj 30, 2007 14:28
Jak się uda to jak najmniej! Ale konkretnie mówiąć to na początek mam 1000 zeta! A potem się zobaczy! A co do muzyki to pop/dance/techno
koni - Sro Maj 30, 2007 14:44
moim zdaniem 1000zl spokojnie wystarczy dla niewymagającego sluchacza..
popieram "sliwke" zero tub - lepiej włożyć skrzynkę na jakimś konkretnym głośniku 30cm
z muzyki jakiej sluchasz domyslam się że Bass ma dla ciebie znaczenie.. co prawda nie wiem ile jest miejsca na sprzet w R200 ale ja polecam roziwazanie takie..
-dobra jednostka sterujaca Pioneer lub alpine
-glosniki przod zestaw glosnikow 165mm (jak sie zmiesci) na zwrotnicy z tweeterami podlaczony pod radio
- do bagaznika skrzynia + wzmak 2 kanalowy i powinno smigac bez zarzutow
jesli obawiasz sie o stan akumulatora polecam tez montaz kondensatora 1F
- zaczynajac zabawe z audio nalezy pamietać o nie żałowaniu $ kable, które odgrywają bardzo dużą role.. przydało by się również wygłuszyć auto..
w razie jakiś pytań pisz..
pozdro
koni
Moloch - Czw Maj 31, 2007 06:15
koni napisał/a: | popieram "sliwke" zero tub - lepiej włożyć skrzynkę na jakimś konkretnym głośniku 30cm
z muzyki jakiej sluchasz domyslam się że Bass ma dla ciebie znaczenie.. co prawda nie wiem ile jest miejsca na sprzet w R200 ale ja polecam roziwazanie takie.. |
Według mnie 25 starczy tylko w dobrej obudowie twój Roverek nie jest duży a oszczędność jest.
koni napisał/a: | -glosniki przod zestaw glosnikow 165mm (jak sie zmiesci) na zwrotnicy z tweeterami podlaczony pod radio |
165mm spokojnie wejdą tylko nie zapomnij o wygłuszeniu drzwi i dystansach pod głośniki (chociaż bez dystansów też wejdą to dzwięk nie będzie zbyt dobry)
koni napisał/a: | - do bagaznika skrzynia + wzmak 2 kanalowy i powinno smigac bez zarzutow |
Co do skrzyni się zgodzę ale jeśli mówisz o wzmacniaczu 2 kanałowym to wątpię aby jakiś wzmacniacz 2 kanałowy dał wtystarczającą moc dla 30 cm głośnika...
koni napisał/a: | jesli obawiasz sie o stan akumulatora polecam tez montaz kondensatora 1F |
Niepotrzebny wydatek na kondensator lepiej włożyć więcej kaski na dobrej jakości kable RCA (kondensatory to się montuje do mocniejszych instalacji gdzie naprawde widać spadki energii)
koni napisał/a: | - zaczynajac zabawe z audio nalezy pamietać o nie żałowaniu $ kable, które odgrywają bardzo dużą role.. przydało by się również wygłuszyć auto.. |
Co do kabli:
-głośnikowe muszą być z miedzi beztlenowej dobrej jakości (ale nie ma sensu wydawać kasy na super markowe kable)
-RCA czyli od jednostki sterującej do wzmacniacza za to muszą być najlepsze na jakie cie stać
-zasilające gdzieś na innym temacie był poruszany temat kabli ogólnie więc poszukaj
Według mnie to będzie Ci ciężko zmieścić się w progu 1000 zł razem z dobrej jakości radiem
P.S. Gdzieś tu na forum jest poradnik Car Audio
RadekAniol - Czw Maj 31, 2007 07:10
Dzięki za informacje techniczne!
Czyli zakładam:
1. Radio (z mp3)
2. głośniki 165mm+tweetery+dystanse+wygłuszenie drzwi (niekoniecznie)
3. skrzynia z 30 cm głośnikiem
4. wzmacniacz ?
5. kable
A teraz rzućcie jakieś propozycje konkretnego sprzętu!!!
ADAM1 - Czw Maj 31, 2007 07:59
RadekAniol napisał/a: | 2. głośniki 165mm+tweetery+dystanse+wygłuszenie drzwi (niekoniecznie) |
Osobiscie takie posiadam i jestem zadowolony http://www.allegro.pl/ite...awa_gratis.html
koni - Czw Maj 31, 2007 08:09
Moloch napisał/a: | Co do skrzyni się zgodzę ale jeśli mówisz o wzmacniaczu 2 kanałowym to wątpię aby jakiś wzmacniacz 2 kanałowy dał wtystarczającą moc dla 30 cm głośnika... |
tu sie oczywiście nie zgodze, praktycznie każdy Markowy wzmacniacz da sobie rade z głośnikiem 30cm pod warunkiem oczywiscie ze nie bedzie to glosnik 2-cewkowy o jakiejs ogromnej mocy.. przy standardowym setup'ie nie bedzie problemow a kupno 4kanalowego to dopiero niepotrzebny wydatek..
Moloch napisał/a: | Niepotrzebny wydatek na kondensator lepiej włożyć więcej kaski na dobrej jakości kable RCA (kondensatory to się montuje do mocniejszych instalacji gdzie naprawde widać spadki energii)
|
zgadzam sie co do RCA - polecam markowy sprzet np. DLS, ale tak naprawde ważne jest żeby kable były ekranowane i puszczone w samochodzie jak najdalej od kabli zasilających(prądowych).. co do kondensatora to sie nie zgadzam,ze montuje się tylko do mocniejszych instalacji jest na ten temat wiele artykulow i nie bede sie o zaletach rozpisywal.. pewne jest, ze nie trzeba kupować Kondensatora w pierwszej kolejnosci..
Moloch napisał/a: | Według mnie to będzie Ci ciężko zmieścić się w progu 1000 zł razem z dobrej jakości radiem |
na szczescie jest to twoja subiektywna opinia.. 1000zl to kupa kasy na zabawe z Car-audio oczywiscie biore tez pod uwage zakup czesci uzywanych..
pozdrawiam
PS. Lubie merytoryczne dywagacje..
[ Dodano: Czw Maj 31, 2007 9:16 am ]
glosniczki polecam http://www.allegro.pl/ite...w_krakowie.html solidne bez udziwnien..
osobiscie mam obecnie http://www.allegro.pl/ite...l_wys_wawa.html i tez jestem zadowolony chociaz sa rozne opinie o LANZARACH..
co do radia to wystarczy:
http://www.allegro.pl/ite...et_mp3_gw_.html
pozdrawiam
Moloch - Czw Maj 31, 2007 08:33
Też takie mam (dostałem w prezencie ) grają całkiem ładnie ale za tą cenę można kupić lepszy sprzęt
koni napisał/a: | tu sie oczywiście nie zgodze, praktycznie każdy Markowy wzmacniacz da sobie rade z głośnikiem 30cm pod warunkiem oczywiscie ze nie bedzie to glosnik 2-cewkowy o jakiejs ogromnej mocy.. przy standardowym setup'ie nie bedzie problemow a kupno 4kanalowego to dopiero niepotrzebny wydatek.. |
Jak 2 kanałowy wzmacniacz napędzi Ci pierwszy lepszy głośnik niskotonowy jeżeli głośnik PowerBass'a 25cm ma 250W RMS'u a z jednego kanału wzmacniacz da góra 100W, kupuje się 4 kanałówki po to właśnie aby 2 kanały zmostkować (aby dały przynajmniej 200W RMS'u) i podłączyć do niskotonowego, a 2 kanały na przód
koni napisał/a: | na szczescie jest to twoja subiektywna opinia.. 1000zl to kupa kasy na zabawe z Car-audio oczywiscie biore tez pod uwage zakup czesci uzywanych.. |
Na zabawę z czym?? Chyba z wiejskim Car Audio...
Mówiąc dobre Car Audio miałem na myśli tylko i wyłącznie markowy sprzęt typu DLS, U-Dimension, PowerBass, Carpower, Signat, Orion, Hertz, Helix nowy bądź używany, nie chodzi mi o sprzęt typu Buszmen lub Alphard...
RadekAniol napisał/a: | teraz rzućcie jakieś propozycje konkretnego sprzętu!!! |
A teraz komponenty które możesz wybrać:
Radio: według uznania Pionner, Alpine, JVC
Głośniki: PowerBass S-6C, Hertz ESK 165, DLS B6
Wzmacniacz: μ-Dimension μ-Jr. 2-370 (2 kanałówka dająca bardzo dużo mocy), μ-Dimension μ-Glow 4075, Carpower WANTED 4/320, bądź dla oszczędnych Carpower HPB-604
Skrzynia: PowerBass S10E + skrzynia zamknięta 20 litrów (mało miejsca zajmie i będzie ładny dźwięk)
Kable: Zasilające: 20mm2 lub większe, głośnikowe 1,5mm2, niskotonowe 2,5mm2, RCA DLS, Dietz itp
koni - Czw Maj 31, 2007 13:57
Moloch napisał/a: | Jak 2 kanałowy wzmacniacz napędzi Ci pierwszy lepszy głośnik niskotonowy jeżeli głośnik PowerBass'a 25cm ma 250W RMS'u a z jednego kanału wzmacniacz da góra 100W, kupuje się 4 kanałówki po to właśnie aby 2 kanały zmostkować (aby dały przynajmniej 200W RMS'u) i podłączyć do niskotonowego, a 2 kanały na przód |
no wlasnie o to chodzi 2 kanały napędzą głośnik - jak wcześniej pisałem zestaw przedni podłączamy pod radio więc nie potrzeba nam dodatkowych 2 kanałów
Moloch napisał/a: | Na zabawę z czym?? Chyba z wiejskim Car Audio...
| moja odpowiedź może byc tylko taka
Moloch napisał/a: | Radio: według uznania Pionner, |
Moloch napisał/a: | Kable: Zasilające: 20mm2 lub większe |
czepiałeś się kondensatora a teraz wyskakujesz z takimi kablami w zupełności 10mm2 dobrej jakości wystarczą
Moloch napisał/a: | Mówiąc dobre Car Audio miałem na myśli tylko i wyłącznie markowy sprzęt typu DLS, U-Dimension, PowerBass, Carpower, Signat, Orion, Hertz, Helix nowy bądź używany, nie chodzi mi o sprzęt typu Buszmen lub Alphard... |
nie jeden alphard by cię jeszcze zaskoczył.. nie ma co oceniać książki po okładce, a raczej sprzętu po obiegowych opiniach i stereotypach.
PS. ja się zmiescilem w trochę ponad 1000zl, ale jak wydajesz tysiaka to 100 w jedna czy w druga nie robi roznicy..
pozdrawiam
koni
ADAM1 - Czw Maj 31, 2007 14:34
Moloch napisał/a: | Też takie mam (dostałem w prezencie ) grają całkiem ładnie ale za tą cenę można kupić lepszy sprzęt |
Mozesz mnie oswiecic?
marthinez - Czw Maj 31, 2007 18:40
ADAM1 napisał/a: | Mozesz mnie oswiecic? |
Ja mogę np. to: http://www.allegro.pl/ite...z_jedwabna.html
Naprawde grają wyśmienicie, nawet bez wzmaka.
koni - Czw Maj 31, 2007 19:52
ale te glosniczki niestety maja mniejsza moc RMS niz Lanzar wiec nie sadze zeby jednak byly lepsze.. jest to wersja typowo seryjnego naglosnienia - taka jest moja opinia
zgadzam sie ze PHONOCAR - to dobra firma, ale glosniki Y-line to wersja dla ubogich
pozdro
marthinez - Czw Maj 31, 2007 20:19
koni napisał/a: | zgadzam sie ze PHONOCAR - to dobra firma, ale glosniki Y-line to wersja dla ubogich |
Zapewne masz rację. Ja nie znam się tak dobrze na car audio jak ty.
Poprostu miałem okazję posłuchać jednych i drugich głośniczków i dla mnie nie było prawie różnicy. Powiem więcej z Phonacarów bas wydawał się "przyjemniejszy"
No i właśnie biorąc pod uwagę środki finansowe kolegi RadekAnioł to chyba byłby dobry wybór
koni - Czw Maj 31, 2007 21:25
marthinez napisał/a: | Zapewne masz rację. Ja nie znam się tak dobrze na car audio jak ty.
Poprostu miałem okazję posłuchać jednych i drugich głośniczków i dla mnie nie było prawie różnicy. Powiem więcej z Phonacarów bas wydawał się "przyjemniejszy"
No i właśnie biorąc pod uwagę środki finansowe kolegi RadekAnioł to chyba byłby dobry wybór |
sorki, troche mnie poniosla fantazja ulańska.. zgadzam się, że to dobra propozycja..
tak na marginesie odsłuch różnych głośniczków jest jednak dość subiektywny.sporo czynników ma wpływ na nasze odczucia - instalacja elektryczna umieszczenie głośników, wygłuszenie auta, jednostka sterująca, gabaryty auta itd
ps. NIE JESTEM specjalistą Car-Audio raczej praktykiem- hobbystą...
pozdro
Moloch - Pią Cze 01, 2007 06:23
koni napisał/a: | no wlasnie o to chodzi 2 kanały napędzą głośnik - jak wcześniej pisałem zestaw przedni podłączamy pod radio więc nie potrzeba nam dodatkowych 2 kanałów |
Jeżeli zakupisz głośniki 16,5 mm to radio nie ma jak napędzić przednich głośników (moc radia to będzie około 15-17W)
koni napisał/a: | czepiałeś się kondensatora a teraz wyskakujesz z takimi kablami w zupełności 10mm2 dobrej jakości wystarczą |
Im grubszy kabel tym lepiej a przy 10mm bez kondensatora będą spadki napięcia, lepiej kupić lepsze=grubsze kable niż bawić się z kondensatorem, napewno taniej wyjdzie
koni napisał/a: | nie jeden alphard by cię jeszcze zaskoczył.. nie ma co oceniać książki po okładce, a raczej sprzętu po obiegowych opiniach i stereotypach. |
Słuchałem różnych głośników i tak naprawde to jedynie Buszmen robi cąłkiem przyzwoite niskotonowe...
koni napisał/a: | ale te glosniczki niestety maja mniejsza moc RMS niz Lanzar wiec nie sadze zeby jednak byly lepsze.. jest to wersja typowo seryjnego naglosnienia - taka jest moja opinia |
Firma Lanzar to nie jest wcale dobra firma zaniża moce i ogólnie bardzo dobrego sprzętu nie robi. Praktycznie gdyby pomierzyć głośniki mogłoby się okazać, że Lanzar ma niższą moc...
ADAM1 - Sob Cze 02, 2007 20:18
Moloch napisał/a: | Jeżeli zakupisz głośniki 16,5 mm to radio nie ma jak napędzić przednich głośników (moc radia to będzie około 15-17W) |
Nie jestem specem od audio, ale o wydajnosci glosnika decyduje przedewszystkim jego moc, nie srednica membrany, a moc radia jest zalezne od jego samego.
Ja posiadam radio JVS KS-FX842RE o mocy 4X45W i napedzam nim 2X250W(glosniki eliptyczne 16X9), oraz zstaw glosnikow JBL GTO6507C 2X glosniki 16,5 cm + 2X twetery wraz ze zwrotnicami - producent podaje moc 70W RMS
Musze smialo powiedziec, ze nie brakuje mi ani jakosci, ani mocy wewnatrz auta.
Lepiej jest kupic radio z dobrym wzmacniaczem, niz bawic sie w dokladanie innego wzmacniacza. Wyjdzie taniej i lepiej jakosciowo
Moloch - Pon Cze 04, 2007 06:17
ADAM1 napisał/a: |
Nie jestem specem od audio, ale o wydajnosci glosnika decyduje przedewszystkim jego moc, nie srednica membrany, a moc radia jest zalezne od jego samego.
Ja posiadam radio JVS KS-FX842RE o mocy 4X45W i napedzam nim 2X250W(glosniki eliptyczne 16X9), oraz zstaw glosnikow JBL GTO6507C 2X glosniki 16,5 cm + 2X twetery wraz ze zwrotnicami - producent podaje moc 70W RMS
Lepiej jest kupic radio z dobrym wzmacniaczem, niz bawic sie w dokladanie innego wzmacniacza. Wyjdzie taniej i lepiej jakosciowo |
No tak ale po średnicy membrany mniej więcej wiemy jaką głośnik ma moc w przybliżeniu
Twoje radio nie posiada mocy 4X45 tylko jakieś 4X15, 4X45 jest to moc maksymalna a tu liczy się RMS. Ja mam niby radio 4X50 i przy 1/3 skali głośniki zaczynają już pierdzieć z braku mocy, a mam te same głośniki co ty JBL GTO6507 ale bez jajek z tyłu samochodu.
Każda instalacja jest inna i jednej osobie może się podobać to co Ty masz a drugiej nie i dlatego dla Ciebie akurat taki zestaw jest dobry. Ale podłączyłbyś wzmacniacz to byś zobaczył różnicę
Kozik - Pon Cze 04, 2007 08:25
Najważniejsze jest zasilanie radia!!!
Ja w poprzednim samochodzie miałem z tym problem i rozwiązałem sposobem druciarskim
dwa przewody grubości 2,5mm z tego co pamiętam i bezpośrednio do akumulatora omijając skrzynkę z bezpiecznikami.
Efekt był taki, że nawet jeśli radio dałem na 5/6 skali to przy dobrych głośnikach grało bardzo ładnie i czysto.
Radio było Blaupunkta CD 4x40W i przy podłączeniu suba domowej roboty dudniło lepiej niż u moich kolegów kupowane suby ze sklepu + wzmacniacze.
Głośniki miałem podłączone kablami z odkurzacza - paranoja ale wszystko chodziło super
co do suba to miałem tam głośnik subwooferowy firmy Boshmann 200mm wtedy kosztował mnie 45zł z wysyłką w tym momencie tej samej firmy i o chyba tych samych parametrach kosztuje 120zł
Do swojego Roverka będę kombinował inny sprzęt:
tył: http://www.allegro.pl/ite...ow_ultra_b.html
przód: http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
albo jakieś inne 160mm + tweetery + zwrotnice
To wszystko będzie napędzać radio Blaupunkt Santa Cruz MP36 4x45W
- myślę że wystarczy a jak nie to jakiś wzmacniacz na tył założę.
sliwka - Wto Cze 05, 2007 19:45
ADAM1 napisał/a: | Ja posiadam radio JVS KS-FX842RE o mocy 4X45W i napedzam nim 2X250W(glosniki eliptyczne 16X9), oraz zstaw glosnikow JBL GTO6507C 2X glosniki 16,5 cm + 2X twetery wraz ze zwrotnicami - producent podaje moc 70W RMS
Musze smialo powiedziec, ze nie brakuje mi ani jakosci, ani mocy wewnatrz auta. |
Jak to dobrze żyć w błogiej nie świadomości Ale najwazniejsze że Tobie się podoba
ADAM1 napisał/a: | Lepiej jest kupic radio z dobrym wzmacniaczem, niz bawic sie w dokladanie innego wzmacniacza. Wyjdzie taniej i lepiej jakosciowo |
wyjdzie taniej i taniej, no chyba że mowimy o wzmacholu FIRST tysiącpińcetosimset WATT
Kozik - Wto Cze 05, 2007 19:52
Radio na wzmacniaczu blaupunkta na prawdę daje radę, szczególnie jeśli chodzi o bas. No ale nie można porównywać od wzmacniaczy co mają po 100W. Ale wydaje mi się, że do w czasie jazdy to wystarczy 4X50W max i i tak nie można wysiedziec dłużej niż 10 minut.
A jak ktoś chce zrobić dyskotekę na parkingu to ok. Są też tacy ludzie. (nie obrażam nikogo i nie chcę tego) - to jest moje zdanie. Ja miałem 4 x 40 W radio Cd blaupunkta i nie wytrzymałem na fula dłużej niż 5 minut.
Ale jak ktoś jest audiofilem i na maxa zakręconym człowiekiem to mu nie wystarcza. Ale ja np wolę zainwestować w moc samochodu
ADAM1 - Wto Cze 05, 2007 20:29
sliwka napisał/a: | ADAM1 napisał/a:
Jak to dobrze żyć w błogiej nie świadomości |
Nie chodzi mi o dyskoteke wewnatrz auta, tylko o normalne sluchanie muzyki, nie naleze do ludzi, ktorzy otwieraja okno samochodu i daja radio na max
sliwka napisał/a: | Ale najwazniejsze że Tobie się podoba |
Dokladnie, obecny uklad audio w samochodzie zrobilem "pod siebie" , nie jestem audiofilem i to co mam to mi zupelnie wystarczy
sliwka napisał/a: | wyjdzie taniej i taniej, no chyba że mowimy o wzmacholu FIRST tysiącpińcetosimset WATT |
Zabawa w wzmacniacze ciagnie za soba koszta(nie, zeby mi ich brak ), a kolega RadekAniol szuka sprzetu w miare taniego
Pozdrawiam
sliwka - Wto Cze 05, 2007 23:38
Kozik napisał/a: | Radio na wzmacniaczu blaupunkta na prawdę daje radę, szczególnie jeśli chodzi o bas. No ale nie można porównywać od wzmacniaczy co mają po 100W. Ale wydaje mi się, że do w czasie jazdy to wystarczy 4X50W max i i tak nie można wysiedziec dłużej niż 10 minut.
A jak ktoś chce zrobić dyskotekę na parkingu to ok. Są też tacy ludzie. (nie obrażam nikogo i nie chcę tego) - to jest moje zdanie. Ja miałem 4 x 40 W radio Cd blaupunkta i nie wytrzymałem na fula dłużej niż 5 minut. |
ADAM1 napisał/a: | Nie chodzi mi o dyskoteke wewnatrz auta, tylko o normalne sluchanie muzyki, nie naleze do ludzi, ktorzy otwieraja okno samochodu i daja radio na max |
mi tez nie chodzi o dykoteke, a już na pewno nie na zewnątrz auta tylko ze jakies lepsze szesnastki nie zagraja dobrze pod radiem i zeby grały swobodnie trza je zasilić wzmacniaczem, nie mówiąc już o subie. Są róźne gusta, ksiądz lubi ogórki, organista księdza córki
pawciu87 - Wto Cze 05, 2007 23:53
BTW ...Kozik, fajna masz galke zmiany biegow
RadekAniol - Sro Cze 06, 2007 06:43
Naprawdę bardzo mi pomagacie! Jest trochę tego sprzętu! Już powiem szczerze trochę się pogubiłem! A z kupnem głośników i suba wstrzymuje się trochę ponieważ czekam na przesyłkę ze Stanów ponieważ dziewczyna przyśle mi zakupione tam radyjko! Choć sam nawet nie wiem jakie! Ale podobno wypasik (niespodzianka)!
Kozik - Sro Cze 06, 2007 23:41
pawciu87 napisał/a: | BTW ...Kozik, fajna masz galke zmiany biegow |
A rygle??? podobają Ci się
pawciu87 - Czw Cze 07, 2007 00:51
wyczesane buntowniczy charakter auta i wlasciciela...
andrzejziom - Wto Gru 25, 2007 15:29
Kozik napisał/a: | A rygle??? podobają Ci się |
spoko ta gałka i rygle gdzie zakupiłes taki zestaw ..
MarioNH - Wto Gru 25, 2007 17:27
np. TUTAJ
Dziekan - Wto Sty 15, 2008 17:10
moja sugestia. Olej allegro i udaj sie do firmy CA, kup u nich sprzet i wynegocjuj dobry montaz w cenie z dobra cena wygluszenia drzwi.
W dobrze przygotowane drzwi wstaw sobie glosniki oraz kup radio, dobry system przedni TO PODSTAWA -majac go mozesz zawsze dojsc pozniej do zrobienia czegos w bagazniku, moim zdaniem jak juz robic instalacje suba to z glowa. Na poczatek z pewnoscia wystarczy Ci rozsadny system przedni....i dopiero bedzie fajnie jak z czasem zasmakujesz na cos wiecej Wtedy na spokojnie zrobisz sobie i tył.
Dobrze przygotowany przod nawet pod samym radiem da Ci bardzo piekny poczatek.
Co do konkretow, polecam Ci radio z nizszej serii clariona -ktore bedzie nowe, dobrej firmy i jakosci, przy zachowaniu rozsadnej ceny. Na przyklad:
http://allegro.pl/item291...a_promocja.html
oferta z pilotem za 455 -nowe.
odpowiednik tej serii na rok 2006 mam u siebie i serio, niczego wiecej od radia nie oczekuje -to sa zupelnie inne produkty niz wynalazki marek 'ogolnych' typu panasonic czy sonypodobnej klasy.
Jesli chodzi o glosniki, goraco polecam:
http://allegro.pl/item294...az_okazja_.html
inna oferta, z montazem
http://allegro.pl/item292...taz_gratis.html
DLS B6 -szesnastki, powoli 'wyprzedajaca' sie linia, neutralne brzmienie, odtworza dobrze kazdy rodzaj muzyki, tweetery nie daja po uszach jak niektore...solidne bass kopniecie -jak najbardziej
Zaloz te radio z tymi glosnikami pod dobrze przygotowane, wygluszone drzwi -nie pozalujesz, zagracic sobie bagaznik subem jeszcze zdazysz, pierw przekonaj sie co daje dobry przod w dobrej cenie
[ Dodano: Wto Sty 15, 2008 17:19 ]
sliwka napisał/a: | tylko ze jakies lepsze szesnastki nie zagraja dobrze pod radiem i zeby grały swobodnie trza je zasilić wzmacniaczem, nie mówiąc już o subie. Są róźne gusta, ksiądz lubi ogórki, organista księdza córki |
zalezy jakie, jesli ktos szuka czegos pod radio spokojnie moze kupi wspomniane phonocar Y -ktore sa do tego projektowane i tez bedzie zadowolony.
Wspomniane wyzej DLSy polecam wlasnie tez z tego powodu ze pod radiem 4x45 zagraja juz bardzo przyzwoicie, maja 50 w RMS, czyli nie jest to hertz ESK ktory faktycznie powinien grac pod wzmakiem a bez niego jakos tak...nie zyje
B6 zagraja doskonale pod radiem dajac jednoczesnie ladny magrines na ewentualny wzmacniacz.
|
|