Zobacz temat - [R416] Podświetlenie elementów kokpitu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Podświetlenie elementów kokpitu

krzysiek_416 - Pon Cze 04, 2007 08:32
Temat postu: [R416] Podświetlenie elementów kokpitu
Witam i mam pytanie. Ponieważ nie miałem styczności z roverkami a kupiłem niedawno mam wrażenie że nie wszystko jest podświetlone, tzn. niesprawne. Nie świeci mi: włącznik awaryjnych, korektor świateł, włączniki otwierania szyb, regulator lusterek.
Pytanie - czy to ma być podświetlone????
i jeszcze jedno, nie świeci mi zegarek, oczywiście założyłem nową żaróweczke wyjmująć radio i dalej nic. Czy ktoś wie o co chodzi??
Pozdrawiam.....

sTERYD - Pon Cze 04, 2007 09:11

krzysiek 416 napisał/a:
Nie świeci mi: włącznik awaryjnych, korektor świateł, włączniki otwierania szyb, regulator lusterek.

z tych rzeczy tylko włącznik światel awaryjnych powinien świecić (żaróweczka takasama jak do zegarka i w tym wypadku wystarczy wyjąć ten wyłącznik podważając)
krzysiek 416 napisał/a:
jeszcze jedno, nie świeci mi zegarek, oczywiście założyłem nową żaróweczke wyjmująć radio i dalej nic. Czy ktoś wie o co chodzi??

te podświetlenia są tak skonstruowane, że jak wymieniasz żarówkę to trzeba trochę poczyścić i najlepiej tak ułożyć druciki żaróweczki, żeby nie było wątpliwosci co do styku, dla ewności jeszcze sprawdź czy na styki dochodzi prąd, jeśli nie to musi gdzies indziej być przerwa i niestety trzeba rozebrać i znaleźć, ale jeśli da się przestawić zegarek to powinno być ok

Tacowski - Pon Cze 04, 2007 19:07

Tu masz napisane wszystko Kolego :)

http://www.roverki.pl/article.php?sid=458

yushi - Wto Kwi 05, 2011 11:50

Mógłby ktoś odświeżyć link, który wstawił kolega Tacowski, bo mam zamiar wymieniać podświetlenie w swojej furmance :grin:
adamsky - Wto Kwi 05, 2011 12:14

yushi napisał/a:
Mógłby ktoś odświeżyć link, który wstawił kolega Tacowski, bo mam zamiar wymieniać podświetlenie w swojej furmance :grin:

na stronie głównej masz tutorial, oraz w tuninngu wizualnym...
używaj czasem yushi, Szukajki...

Remigiusz - Wto Kwi 05, 2011 12:37

yushi, tutaj to jest :razz: http://www.roverki.pl/zro...-serii-400.html
yushi - Wto Kwi 05, 2011 13:09

Korzystałem z szukajki, ale jak widać ze słabym efektem :wink:
Dzięki Remi!

Remigiusz - Wto Kwi 05, 2011 13:18

Mnie tez to czeka bo ciemno mam jak coś nic mi się nie świeci oporc licznika, zegara i radia :mrgreen: