Zobacz temat - [R416] Autko gaśnie przy klimie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Autko gaśnie przy klimie

nowy_z_416si - Pią Cze 22, 2007 09:18
Temat postu: [R416] Autko gaśnie przy klimie
witam wszystkich
jestem szcześliwym posiadaczem roverka. Niestety jak jeżdże z włączona klima czasami przy dojeździe do świateł kiedy daje na luz autko mi gaśnie. Obroty spadają poniżej 850 i nie zdążaja sie podnieść na stały poziom. Czy takie spadki przy obciążeniu nie powinny być odczuwalne? troche mnie ten stan rzeczy martwi. Pomożcie co mam zrobić. Zasnacze ze jestem ponoć po czyszczeniu przepustnicy i silnika krokowego...mówie ponoć bo mechanikom na rece nie patrzyłem. Dziekuje z góry za pomoc
I jeszcze jedno, znacie gdzieś w okolicy gliwic mechanika z komputerkiem bo nigdzie nie moge znaleść żeby chcieli podpiąć moje autko. dzieki

sTERYD - Pią Cze 22, 2007 09:23

moim zdaniem to ewidentnie coś z krokowcem, może jest brudny, a może spsiuty, a może nie działa sterowanie :???: trudno powiedzieć tak na odleglość,
Próbowałeś wyzerować nastawy?? (kluczyk w pozycji zapłon i gaz ileśtam (chyba 5) razy w podłogę, nie pamiętam dokładnie :sad: )

Szukajcie a się nachodzicie ;)

nowy_z_416si - Pią Cze 22, 2007 09:32

z tymi stanami to nie probowałem bo pierwsze slysze ale sprobuje. Mogłbys znalesc ile to trzeba razy?? a moze gdzies na forum znajde
sTERYD - Pią Cze 22, 2007 09:42

jak już mówiłem szukajcie a sie nachodzicie ;)
prosz:
http://www.roverki.pl/for...ghlight=nastawy

nowy_z_416si - Pią Cze 22, 2007 10:02

dzieki
znalazłem to samo i jestem juz mądrzejszy wielkie dzieki