Zobacz temat - [R214i '98] Cykający silnik, wysokie spalanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i '98] Cykający silnik, wysokie spalanie

FilipR200 - Sro Cze 27, 2007 00:06
Temat postu: [R214i '98] Cykający silnik, wysokie spalanie
Witam!
Mam problem z silnikiem w moim Roverze 214i (1998) - 1.4, 75KM, 8V. Silnik cyka, a auto więcej pali. Nie wiem co jest. Posiadam samochód od pażdziernika 2006. Wymieniłem olej paski itd. Następnie padła 1 świeca, więc wymieniłem wszystkie 4. Krótko później zorientowałem się, że silnik dość głośno cyka, a spalanie jest wyższe. Może ktoś z Państwa jest w stanie zidentyfikować problem.

Pozdr. Filip

piter34: zmieniłem tytuł wątku. Następnym razem podaj model R w nawiasach kwadratowych.

piter34 - Sro Cze 27, 2007 06:46

1. Cykanie to normalka. Cykają wtryskiwacze. Masz jakieś nagranie audio?
2. Co to znaczy "padła świeca"?
3. Ile pali auto i w jakich warunkach (trasa/miasto) oraz przy jakiej "nodze"?

Foczes - Pią Cze 29, 2007 07:02

Kolego Filipie,wydaje mi sie ze ja też mam ten problem w swoim R214i 8V :evil: auto stało nie jeżdżone i nieodpalane przez jakieś 4-5 miechów. gdy je teraz odpalam słyszę takie cykanie na silniku. Probowałem dojść do tego co to może być i doszedłem do wniosku że to wtryskiwacze...(tak jak piter34 napisał) tylko ze u mnie cyka tylko na jednym cylindrze (przynajmniej mi sie tak wydaje). Staram sie odpalać swojego R dosyć często i nagrzewać silnik do włączenia sie wentylatora, i powiem Ci ze po paru razach przestało już cykać :mrgreen: . A o spalaniu nie moge jeszcze nic powiedziec (patrz --> P.S :mrgreen: )
(P.S Nie jeżdżę jeszcze nim bo dopiero kolo 20 lipca mam egzamin na prawko :twisted: :mrgreen: :oops: )

Pozdro