|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0 TD] nie pali
palan - Wto Lip 03, 2007 20:19 Temat postu: [R25 2.0 TD] nie pali Witam!
Mmam rovera 25 2.0 td, jeździł przez jakiś czas normalnie i kilka dni temu zgasł i już nie zapalił. Sprawdziłem czy dochodzi paliwo, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, immo dział bez zarzutu. Mierzyłem czujnik obrotów wału było 953omy tylko nie weim czy tyle ma być zasilanie do pompy dochodzi, jak kręcxe silnikiem to paliwo jest podawane na wtryski. Pompa to chyba vp30 bosha. Jutro może podepnę go pod kompa może coś pokaże.
Prosze o jakieś porady. Dzięki.
xavier - Wto Lip 03, 2007 20:25
witam posiadacza z sacza:)..dosc glupie pytanie ale moze..rarzad kiedy byl wymieniany??
palan - Sro Lip 04, 2007 07:10
Witam!
Nie rozrząd nie był wymieniany.
piter34 - Sro Lip 04, 2007 15:33
palan napisał/a: | Jutro może podepnę go pod kompa może coś pokaże. |
Pokazał coś?
palan - Czw Lip 05, 2007 09:19
Mam pytanko czy w tym roverze znajduje sie czujnik IFS (INERTIA FUEL SHUT-OFF) jak tak to w którym miejscu go szukać. Może to jest przyczyną usterki.
PTE - Czw Lip 05, 2007 09:21
palan napisał/a: | Mam pytanko czy w tym roverze znajduje sie czujnik IFS (INERTIA FUEL SHUT-OFF) jak tak to w którym miejscu go szukać. Może to jest przyczyną usterki. |
Szukaj w okolicach podszybia, obok zbiorniczka wyrównawczego z płynem chłodzącym.
EDIT: sprawdziłemw instrukcji i widzę że ma uwaga dotyczy tylko wersji benzynowych W dieslu podobno system sam się resetuje (cokolwiek to znaczy).
palan - Pią Lip 06, 2007 20:35
Już kilka spraw się rozwiązało rover 25 nie ma wyłącznika IFS, a po drugie sprawdziłem pompe na KTS za pomocą złącza na pompie PSG5 i wywaliło mi dwa błędy regulacja kąta wtrysku i nastawnik. Tak że już wszystko wiadomo trzeba załatwiać nową pompe albo tą spróbować wskrzesić.
To tyle z ciekawostek a może ma ktoś namiary na kogoś z tego typu częściami lub tym sie zajmuje.???????????????????????????
Nara Z góry Dziękuje za pomoc.
PHJOWI - Sob Lip 07, 2007 07:51
a czy masz dobrze ustawiony kąt na pompie?
bo podobne błędy miał w r25 dieslu mój klient , w komornikach stwierdzili uszkodzoną pompe. przyprowadził do mnie , rozebraliśmy obudowy i okazało się że pasek na pompie przeskoczył i pokazywał kąt 30 stopni he he
palan - Nie Lip 08, 2007 10:35
Witam
rtylo u mnie nie pokazywało wogóle kąta jak sprawdzałem wartości rzeczywiste na KTS poprzez sytem obd. A smo połączenie z pompą nie ma takiej mozliwości jak sprawdzenie kąta zapłonu.
|
|