Zobacz temat - [MG ZR 105 ??r] Nowy nabyte. Kilka pytań.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 105 ??r] Nowy nabyte. Kilka pytań.

Spiro - Pon Lip 16, 2007 17:50
Temat postu: [MG ZR 105 ??r] Nowy nabyte. Kilka pytań.
MG ZR zakupione, kilka rzeczy do poprawy i bedzie jak nowe ( nie działa np. wycieraczka tylna na co zwrócilem uwage dopiero w domu :/ )
Wiecie może gdzie kupić nadkola tylne do zr/25/200 ??
Czy oby tylko są takie same ?

Tempest - Pon Lip 16, 2007 17:57

proponuję tutaj poszukać
zresztą na głównej stronie Roverków jest lista warsztatów/sklepów z częściami

HaDeSsS - Pon Lip 16, 2007 19:20

wazne ze nowy w rodzinie jest :) a do poprawek pod siebie jest kazde :)
Tempest - Pon Lip 16, 2007 19:27

rośnie nam w siłę zgrupowanie MG a w szczególności ZR różnej maści :mrgreen:
oby tak dalej

Brt - Wto Lip 17, 2007 09:53

Spiro napisał/a:
nie działa np. wycieraczka tylna

Zacznij od sprawdzenia wiązki tylnej klapy ;) A tak w ogóle to przeczytaj Techniczny FAQ :mrgreen: ;) no i przede wszystkim Gratki z okazji zakupu ;)

Spiro - Wto Lip 17, 2007 10:09

Dzięki, myślę ze to dobry wybór ;]

Jak do tej pory przejechałem ZR około 500km od soboty czyli od dnia w którym go kupiłem, Silnik 1.4 jak na teraz wystarcza, przesiadłem się z P406 2.0 (139KM) i tak naprawdę nie widzę znacznej różnicy w przyspieszeniu.

Silnik pracuje super ale niestety słychać łożysko od alternatora wiec czuje ze przyjdzie niebawem czas na nowy, na allegro można kupić za 280zł, wiec nie ma sensu regenerować.

Poza tym wymieniłem olej, pojechałem do ECC w Babicach, i całe szczęście bo się okazało ze do tego modelu wchodzi 4.5 litra, czyli zwykła bańka nie wystarcza, najlepiej kupić 4+1 lub 5, ja osobiście zalałem Mobil 1 5W-50.

Wracając do tematu wycieraczek, pod kierownicą widziałem bezpieczniki, jest tam odpięty jeden kabelek i brakuje 1 bezpiecznika, ale może ktoś to odłączył celowo bo gdzieś jest zwarcie w obwodzie, nie posiadając narzędzi nie chce się do tego zabierać, mam tu jakieś namiary na dobrego elektryka i chyba oddam MG w jego ręce :]

Pozdrawiam !!