Zobacz temat - [r25 iDT '02] Wysokie obroty i "brak" pedału gazu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r25 iDT '02] Wysokie obroty i "brak" pedału gazu

jarorygul - Pią Lip 20, 2007 16:40
Temat postu: [r25 iDT '02] Wysokie obroty i "brak" pedału gazu
Niedawno pisałem o moich problemach z samochodem, niestety do tej pory bez zmian. Ale przypomnę zainteresowanym: otóż przy zwiększonej wilgotności pow. (np. deszcz, rosa) mój samochód zaczyna wariować - po zapaleniu obroty wskakują na poziom ok. 1100-1200 i utrzymują się na tym poziomie. Nie ma reakcji na naciśnięcie pedału gazu. Niezależnie od tego jaki bieg wrzucę autko porusza się z prędkością ok 20 km/h. Tryb awaryjny - tyle już wiem, ale co poza tym???? :sad: Byłem już w kilku serwisach, specjalnie szukałem serwisów Boscha (Q-servis, jasne :neutral: ) ale , jak się okazuje to nie takie proste, bo albo "tylko na Pana odpowiedzialność", albo "nie podejmiemy się, bo nasz komputer Rovery raz łapie, a raz nie"... . W końcu przyjęli mi samochód: raz w jednym warsztacie ( skasowali 36,- i "podpięli taką kostkę", której, jak się okazało potem, w moim modelu już nie ma) potem w drugim (samochód nie wykazuje usterek, silnik, pompa w porządku, ale poprosiłem to <podobno> wymienili potencjometr pedału gazu - naprawa inst. elektr. 244,- i auto jeździło jakieś 2 tyg.), aktualnie znajduje się w Radzionkowie, ale, jak się okazuje panowie nie są w stanie zlokalizować usterki. Jestem załamany, bo tak wszyscy ich zachwalali, że myślałem, że będą lekiem na wszystkie moje bolączki. A tu kiszka... . Więc mam prośbę do posiadaczy Roverków z okolic Tychów, Katowic, Oświęcimia może też: jeśli macie sprawdzony warsztat, który zajmuje się waszymi autkami, to dajcie znać. Alternatywą będzie już chyba tylko sprzedaż na części w sumie sprawnego przecież samochodu i będę musiał przerzucić się na Corsę albo Fiestę, bo dla nich warsztaty są na każdym skrzyżowaniu. Proszę Was Ziomkowie potraktujcie moją prośbę poważnie , bo ja wszystkie swoje oszczędności utopiłem w tym samochodzie i zadłużyłem się nieziemsko, a tu kredyt nie spłacony jeszcze, a auto szlag trafił. [/b]
snake0908 - Pią Lip 20, 2007 16:47

jarorygul napisał/a:
Więc mam prośbę do posiadaczy Roverków z okolic Tychów, Katowic, Oświęcimia może też: jeśli macie sprawdzony warsztat, który zajmuje się waszymi autkami, to dajcie znać.

Witam

Tu masz dobry sprawdzony warsztat, to naprawde fachowiec. Trzeba sie umowic na termin i mysle ze sobie z tym poradzi. pozdrawiam.

Elektronika Pojazdowa - Dariusz Pawlik Popularny
Opis: Warsztat rekomendowany przez klubowiczów. Mają komputer diagnostyczny do Rovera.
Adres: ul. Perla 10, 41-300 Dąbrowa Górnicza
Telefon, faks: tel. (32) 261-76-71
URL do strony firmowej: http://www.elektronika.dabrowa.pl
Dodany: 11-11-2002 Ocena: 7.9 (9 Głosy)